AJÁNLÓ
 
13:12
2016. 12. 18.
Kisebbfajta meglepetésre elmaradt az újabb amerikai győzelem a női szlalomosok közt,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:12
2016. 12. 18.
Délelőtt egyetlen századdal még kikapott, összességében viszont a megszokott erődemonstrációját...
A bejegyzés folyatódik
 
13:12
2016. 12. 18.
A tétnélküliség kissé rányomta bélyegét a férfiak idénybeli utolsó Szuper-G-jére....
A bejegyzés folyatódik
 
13:12
2016. 12. 18.
Nem sikerült a duplázás a gyorsasági szakágakban Ilka Štuhec számára. Mert bár a...
A bejegyzés folyatódik
 
13:12
2016. 12. 18.
Mikaela Shiffrin duplával hangolt a Világkupa-döntőre, az amerikaiak klasszisa hazai...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

Két sok pontba kerülő kiesés után szépített valami hétvégéjén Lara Gut, győzelmével ért véget a Szuper-G Val d’Isére lejtőjén. Akárcsak Kanadában, ma is Tina Weirather volt a legfőbb kihívója, csupán pár század döntött kettejük közt. Mindenki más bőven másodpercen túlról követték őket, közülük legjobban Elena Curtoni teljesített, életében másodszor végzett dobogós helyen. A hazai versenyzők közül Tessa Worley zárt a legelőkelőbb helyen, ötödikként. Miklós Editnek nem ízlett a technikásra tűzött pálya, a pontszerzés 25. helyével azért ma sem maradt el.

 

A tengerentúli blama után lassan magára talál a kényszerből megfiatalított osztrák női csapat, a tegnapi négy TOP-10-helyezést követően ma a szezon első győzelmére törtek Hütterék. Ebben segítette őket a tény, hogy edzőjük, Roland Assinger állította össze a Szuper-G nyomvonalát. Technikás pályát tűzött, jó néhány trükkös résszel, nemhiába, szedte is áldozatait rendesen a lejtő.

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

Ehhez mérten meglepetésnek mondható Nadia Fanchini (4.) szereplése, az olaszok lassan veteránkorba lépő sízője kvázi tesztsíző létére nagyon odatette magát. Aránylag tisztán, de ami ennél fontosabb, az átkötő részen egészen gyorsan haladt, s ha nincs a legvégén az a nagy késés, dobogón ünnepelhetett volna. Nicole Schmidhofernek (10.) az első pici ugratónál akadtak gondjai, s miután megfogta, támadni kezdte a pályát. A kanyarokban azért meglátszott, technikailag még nincs a kellő szinten. Kajsa Kling (31.) szorosan tartotta az olasz éllovast, mindent bevállalt. A traverzről érkezve aztán három kapujába telt, míg újra ritmusa lendült, márpedig ezen a szinten ez megengedhetetlen. Ragnhild Mowinckel (12.) a fölső részen alaposan megkínlódott, odavágódós stílusa széles kapukat eredményezett a továbbiakban is.

Cornelia Hütter határozottan formába lendült, ezt bizonyítva mert kockáztatni. Ám a rizikóvállalás visszaütött, a bukkanóról jövet elvesztette a kontrollt a hóval, s a bukótérből már lehetett visszaút. Elisabeth Görgl (25.) Kling helyén vesztett teret, hátránya így bőven túlhaladta a másfél másodpercet.alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

Lara Gut (1.) egészen más minőséget képviselt, szép magasan vette a kanyarokat, tempóját remekül átmentette a legfontosabb szakaszon. Előnye meghaladta a 80 másodpercet. Igaz, a fölső szakaszon még nehezen lendült versenytempóba, ott bőven lehetett rajta fogni. Stephanie Venier (6.) ehhez mérten jól kezdett, ám a közbülső, átmeneti szakaszon rendre elhagyta a kék vonalat. Ma ennyi is elegendő volt a legjobb osztrák kitüntető címéhez.

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

Tina Weirather (2.) ijesztett rá először, s egyben utoljára Gutra. A liechtensteini egy végletekig kimért futammal jelentkezett. Föntről közel fél másodperces előnyt szerzett, hogy aztán a továbbiakban nüánszok, pontosabban századok döntsenek kettejük közt. 13 századon múlt a győzelem, Lara Gut örülhetett. Francesca Marsaglia (9.) a tempószerzős, illetve tartós részen nyújtott visszafogottabb teljesítményt, a TOP10-helyezés ezzel együtt sikerült neki.

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

A reklámszünet után újabb olasz, Federica Brignone (20.) került sorra. Rakoncátlan léctartása pontatlan kanyarvételek sorát eredményezte. Így hiába vezetett fent, többszöri lesodródásai miatt esélytelenné lett. Elena Curtoni (3.) jóval precízebben tette dolgát, azok után, hogy fél másodpercen túli előnnyel állt fönt, egészen épületes folytatást produkált. Mert noha az iramot ő sem tartotta az első kettővel, ha szorosan is, de befért a dobogó legalsó fokára.

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

Viktoria Rebensburg vírusos fertőzésből tért vissza. Kár volt, látszott, nincs ott fejben, egy elmért ugratót követően hamar búcsúzott. Mirjam Puchner (21.) már fent lekerült az ideális ívről, ezek után nem hatott a meglepetés erejével, hogy alig előzött meg valakit. Laurenne Rosst (18.) is gyomorbaj kínozta tegnap, koncentráltságát mára sem sikerült visszaszereznie. Tessa Worley (5.) vérbeli óriás-műlesiklóként jó íveken kezdte futamát. Közel 5 tizednyi előnyét persze jókora adagokban bukta szektoronként, a sebesség átmentése még mindig nem megy neki rendesen. Ezzel együtt harcban volt a dobogóért, csupán bő 1 tizeddel szorult le onnan. Élete legjobb eredménye Szuper-G-ben!

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

Ilka Štuhec (7.) kövérkés kapukkal nyitott, egálról érkezett Gut legjobb szektoraihoz. A közbülső részen méretes késéseket láttunk tőle, a tempó viszont rendben volt. Elmondható, nem az ő futama volt, nagyon nem. A végső eredmény azért jól mutatja, micsoda önkívületi formának is örvend a szlovén. Corinne Suter (19.) sízésére szokás azt írni, nem érzett rá a pályára, Johanna Schnarf (17.) már épületesebb látványt nyújtott, igaz, ő meg 2-3 kapuvétellel dobta el a jobb eredmény lehetőségét. Sofia Goggia remek tempóval nyitott, s elsőként még az átkötő rész elején is előnyt jelzett nála a stopper. Más kérdés, hogy egy kapuval később már ki is esett, túlvállalta magát, akárcsak korábban Hütter.

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

(A kép a tegnapi lesikláson készült)

Az újabb reklámszünet után következett Miklós Edit (28.), az új rajtszámrendszer miatt egy veretes futam elég volt ahhoz, hogy jelentősen előrébb kerüljön a listán. Nem volt ez a mai Edit pályája, túl technikás volt hozzá. Bizonytalanul síelt, ritkán ment tojástartásba, a sebességmentés sem ment ma gördülékenyen. Klinget legalább megelőzte, ami újabb pontszerzéshez vezette.

Jennifer Piot (34.) jócskán elmaradt Edittől is, s ha kevéssel is, de Stacey Cook (29.) sem előzte meg a mi lányunkat, Elena Fanchini (27.) vonatkozásában viszont nem neki kedveztek a századok. Volt mód ekkortájt is remek időket síelni, igazolta mindezt a fiatal svájci csapat újabb üdvöskéje, Joana Hählen (8.) agresszív stílusa élete első TOP-10-helyezését eredményezte. Ramona Siebenhofer (15.) is bőven rajtszáma alatt teljesített. Nem megy a francia lesiklóknak (Worley ugyebár nem tartozik közéjük), Piot után Margot Bailet (39.) is távolkerült a pontzónától. Denise Feierabend (27.) fél tizeddel jobbat síelt Editnél, a verseny ezen pontján tűnt leginkább veszélyeztetettnek a magyar pontszerzés. A pálya azonban nem hazudtolta meg magát, előbb Coralie Frasse Sombet, majd Jacqueline Wiles sokallt be a pálya fölső részén.

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

A hátralévő 26 síző közül majdnem tucatnyian zártak helyezetlenül, s valljuk be őszintén, ez is kellett Edit újabb pontszerzéséhez. Mert akik leértek végzetes rontás nélkül, mind beelőzték – többek közt – a mi lányunkat. Nina Ortlieb (33.) és Lisa Magdalena Agerer (35.) gyöngébb próbálkozása után újabb svájci csoda következett. Jasmine Flury (11.) ambiciózus csúszása életében először Világkupa-pontokat hozott a konyhára, méghozzá rögtön kiadós mennyiségben. Mondhatni, beszállt a világbajnoki csapattagságért vívott versenybe! A helvéteknél nagy küzdelem várható, minekután 46-os rajtszámmal Priska Nufer (12.) is nagyot hasított, ráadásul ő nem is első ízben.

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

Az év felfedezettje osztrák részről vitán felül Christine Scheyer (45-össel a 15.), részidői alapján a legvégéig versenyben volt a TOP10-ért, végül egy pálya végi elfékezéssel kicsit visszább csúszott. Szintén dicséretet érdemel az olaszok óriás-műlesikló tehetsége, Marta Bassino (53-assal a 14.) az utolsók közt rajtolva hozott bravúreredményt.

Pontot szerzett még a francia Tiffany Gauthier (39-essel a 22.), a norvég Maria Therese Tviberg (41-essel a 23.), a kanadai Valerie Grénier (42-essel a 24.), s végül az amerikai Breezy Johnson (47-essel a 30.)

A részletes statisztikáért kattints erre a linkre!

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

Két kellemetlen kiesés után, túl 200. Világkupáján kozmetikázta hétvégéjét Lara Gut. Az összetett címvédője 21. győzelemnél tart, duplázott legerősebb szakágában. Öt pontra megközelítette ugyan Mikaela Shiffrint összesítésben, ennél vélhetően jóval több ponttal kalkulált a hétvége előtt. Akárcsak Kanadában, most is Tina Weirather volt a legnagyobb kihívója, 28 dobogónál tart, ebből ötöt szerzett idei Szuper-G- versenyeken. Harmatos évkezdeten van túl Elena Curtoni, ehhez mérten mostani szereplése hatalmas meglepetés. Persze nem véletlenül választotta őt egyik reklámarcának a Milka, 8 TOP-10-nél jár az elmúlt évben. A Sankt Moritz-i VK- döntő lesiklása után ma másodjára végzett dobogón.

Kedden folytatódik a Világkupa-sorozat, óriás-műlesiklásban versengenek a lányok Courchevelben.

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

alpesi sí Szuper-G Miklós Edit

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk