AJÁNLÓ
 
19:19
2016. 12. 17.
Miután a Világkupa és a Világbajnokság legfontosabb eseményeit részletekbe menőleg már...
A bejegyzés folyatódik
 
19:19
2016. 12. 17.
Múlt vasárnap Planicán lezárult a 2016/17-es síugró szezon, amely változatos versenyeket,...
A bejegyzés folyatódik
 
19:19
2016. 12. 17.
Négy remek sírepülővel felállva sima győzelmet aratott Norvégia a planicai csapatversenyen....
A bejegyzés folyatódik
 
19:19
2016. 12. 17.
Mindössze 31 pontos előnnyel várhatta a planicai szezonzárót Stefan Kraft, de pénteki...
A bejegyzés folyatódik
 
19:19
2016. 12. 17.
A fináléhoz érkezett a 2016/17-es síugró szezon, az utolsó hétvégén, híven a hagyományokhoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Erős hátszélben zajlott le a szokásos Karácsony előtti engelbergi hétvége első versenye, mely Michael Hayböck győzelmével zárult. Dobogóra állhatott még a VK éllovas Domen Prevc is, aki a második sorozatban nagyot robbantott, illetve az az Andreas Kofler, aki több mint két év után tért vissza a top háromba!

 

Folyamatos, erős hátszélben kellett helytállniuk ma a versenyzőknek a Négysáncverseny előtti utolsó versenyhétvégén. A zsűri az első sorozat vége felé kicsit beleszólt a verseny alakulásába, de összességébe véve szép versenyt láthattunk. A szép ugrások mellett viszont egy történelmi pillanat tette igazán különlegessé a mai versenyt. Testvérpárokat már többször is láthattunk a Világkupa történetében, de három testvért még egyszer sem. A Prevc név ezúttal is bekerült a történelemkönyvekbe a három testvér, Peter, Cene és Domen révén, ám hiába a különleges, történelmi nap a mai verseny középpontjában mégsem a Prevc család állt.

Az első sorozat az elmúlt hetekhez képest hozott némi meglepetést. A japán ugrók még mindig nem találták meg régi formájukat, de Daiki Ito első ugrása (135m), mellyel az első sorozatot a harmadik helyen zárta, talán reménysugár lehet számukra a továbbiakra nézve. Csakúgy, mint a szigetország, Norvégia is árnyéka önmagának: Stjernen (123m) és Johansson (122,5m) már az első körben búcsúztak, viszont pozitívum lehet, hogy a VK-ba visszatérő Tom Hilde legalább első versenyén bejutott a legjobb 30 közé. A hazai szurkolók szomorkodhattak csak igazán, hiszen a svájci legenda, Simon Ammann mindössze 125 métert ugrott, ami nem volt elég a továbbjutásra.

A lengyelek azonban folytatják jó szereplésüket. Az első sorozatban kiemelkedően teljesített Dawid Kubacki (135,5m), aki a negyedik helyen várta a második sorozatot, Kamil Stoch (134m) és Stefan Hula (131m) is, ám a múlt heti második helyezett, Maciej Kot ezúttal gyengébben kezdett, csak a 24. helyen zárta az első sorozatot.

A szlovének közül ismételten a Prevc família tagjai hozták az eredményt, Peter 128,5 méterig jutott, Domen pedig 132 méterig, amivel mindketten a top 10-ben zárták az első kört. Testvérük, Cene Prevc is bejutott a top 30-ba, de ahogy ő, úgy Jurij Tepes sem tudott ma maradandót alkotni.

A németek közül Freitag szerepelt a legjobban, aki a verseny leghosszabb ugrását, 140 métert mutatott be az első sorozatban. A zsűri a gyengébb hátszél megérkezése közben azonban jobbnak látta, ha lejjebb viszi a beülőt, így a 36-os rajtszámmal induló Kubackitól kezdve Eisenbichlerig a 20-as beülőből ugrottak a versenyzők. Ezzel a változtatással végül csak Michael Hayböck járt igazán jól, aki 138 méterig repült, ezzel átvette Freitagtól a vezetést, és ezzel megnyerte az első kört.

Az első sorozat végeredménye

A második kör aztán a nagy javításokról szólt leginkább, a 23. és a 24. helyen álló Eisenbichler és Kot egy-egy nagy ugrással (a lengyel 132 métert ugrott, Eisenbichler 137-et) nagyot léptek előre. Eisbenbichler végül a 7., míg Kot a 12. helyen zárta a versenyt. Javítani tudott még Freund is, aki 131 métert ugrott a második körben, így a 20. helyről a 10. pozícióig felküzdötte magát.

Nem sikerült viszont ilyen jól a második sorozat Peter Prevcnak, aki nemcsak hogy rövidet ugrott, de még el is esett. Szerencsére a léce hamar leoldott, így nagy baj nem történt, és a saját lábán hagyhatta el a landoló zónát. Az azonban kétségtelen, hogy Prevc nincs kirobbanó formában, és ne felejtsük el, hogy idén ez már a második esése volt, ami ugyancsak nem segít egy versenyző önbizalmán.

Akiknek az önbizalmával viszont nem lehet baj, az Andreas Kofler és Domen Prevc. Kofler 139,5 méteres ugrásával ”felugrotta” magát a dobogó harmadik fokára, arra dobogóra, amelyen már nem állt 2014 márciusa óta! Domen Prevc pedig továbbra is remekül helyáll a nagyok között: második ugrása 137,5 méter volt, amellyel a második helyen végzett.

Úgy tűnik azonban, Michael Hayböck ellen még a kis Prevc sem tud ellenszert találni Engelbergben. Miután Klingenthalban pontot sem tudott szerezni, a múlt hétvégén már kezdett egyre jobban ugrani az osztrák, most pedig eddig dominálta az összes sorozatot, és a versenyt is két remek ugrással nyerte meg (138m, 134m). Úgy néz ki, lassan, de biztosan megtalálja legjobb formáját, és emlékezzünk csak vissza, hogy a tavalyi évben is december közepére időzítette a formáját, hogy aztán a Négysáncon remekül tudjon szerepelni. Ha így folytatja, akkor könnyen az idei Négysánc egyik nagy esélyese lehet.

  1. A verseny végeredménye
  2. A Nemzetek Kupája jelenlegi állása
  3. A Világkupa jelenlegi állása
Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk