AJÁNLÓ
 
11:27
2015. 12. 07.
Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra,...
A bejegyzés folyatódik
 
11:27
2015. 12. 07.
Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő...
A bejegyzés folyatódik
 
11:27
2015. 12. 07.
A szlovénok kiválósága ugyanúgy agyonverte a mezőnyt, mint tette azt az idény zömében....
A bejegyzés folyatódik
 
11:27
2015. 12. 07.
A győzelem megint nem jött össze, de a szerencse mégsem engedte el igazán Peter Fill...
A bejegyzés folyatódik
 
11:27
2015. 12. 07.
Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csodák Beaver Creekben sincsenek: Marcel Hirscher nyerte a férfi óriás-műlesiklást a Birds of Prey lejtőjén. Megérdemelten, nagy fölénnyel, ám nem mindennapi (bár nála az elmúlt két nap alapján mindennapos) szerencsével. Nagy ellenfelei már az első futamban kiestek, egyedül a remeklő Stefan Luitz állíthatta volna meg, aki viszont a második futam legalján hibázott. A második így Muffat-Jeandet, a 3. Kristoffersen. Svindal el sem indult.

alpesi si alpesi sí világkupa óriás-műlesiklás Beaver Creek Hirscher

Az első futam pályáját a német Albert Doppelhofer, a másodikét a svájci Willi Dettling jelölhette ki.

Hamar kiderült, hogy Doppelhofer igencsak kemény nyomvonallal lepte meg a mezőnyt. Sajnálatos módon ez még a hozzá hasonlóan német Fritz Dopfer számára is soknak bizonyult, igaz, ő legalább célba ért (11.). Marcel Hirscher nem csak célba ért, de egy egyébként közel sem hibátlan futammal, nagy mentéssel meg is nyerte a futamot (1.). No, de utána! Thomas Fanara, Ted Ligety és Alexis Pinturault kéz a kézben búcsúzott egy igencsak trükkösre tűzött balos letörésnél, egyre inkább leterítve ezzel a piros szőnyeget a célban mosolygó Hirscher elé. Felix Neureuther igen óvatosra véve a figurát célba ért, de az ő eredményében se volt igazán sok köszönet a németek számára (6.). Henrik Kristoffersen jobban megtalálta a középutat a célbaérés és a gyorsaság között, de ő is fél másodpercnél többet kapott Hirschertől (4.).

alpesi si alpesi sí világkupa óriás-műlesiklás Beaver Creek Hirscher

Florian Eisath épphogy másodpercen belül maradt (8.), Victor Muffat-Jeandet viszont Kristoffersennel azonos idővel jelezte, hogy most azért nem teljesen lefutott a verseny (4.). Mathieu Faivre is biztató helyzetből várta a második futamot (7.), és Leif Kristian Haugen is épphogy másodpercen túlra csúszott (9.). Tim Jitloff (12.) és Philipp Schörghofer (10.) tette még sűrűbbé a követőbolyt, Gino Caviezel viszont alaposan kilógott lefelé ebből a blokkból (29.). Roberto Nani biztató kezdés után nagyon megszenvedett a pályával, jókor jött egy kis szünet (20.).

alpesi si alpesi sí világkupa óriás-műlesiklás Beaver Creek Hirscher

Kjetil Jansrud ebben a szakágban már rég nem tartozik a szűken vett élbolyba, a középmezőnybe viszont ma simán belefért (16.). Hirscher mosolya még szélesebbé válhatott, összetett riválisa, Aksel Lund Svindal ugyanis el sem indult. Ki tudja, Hirscher tegnapi elképesztő mázligyőzelmét látva talán már fel is adta a norvég az idényt. Marcus Sandell elindult, de sok értelme nem volt, gyenge futama a folytatásra sem bizonyult elégnek (34.). Doppelhofer talán már maga se hitte volna, de végül mégis elégedett lehetett vele a német csapat: Stefan Luitz egészen elképesztő sebességgel kanyargott a pálya középső felén, és 15 századdal maradt csak le Hirschertől (2.). Váratlanul szorossá vált a küzdelem. Giovanni Borsotti a második futamért küzdött nagyot (27.), Filip Zubčić viszont egy óriási hiba után erre is hiába hajtott (36.). Luca De Aliprandini nyugodt menete középmezőnyt ért (17.), majd Christoph Nösig is csak kevéssel maradt el tőle (22.).

alpesi si alpesi sí világkupa óriás-műlesiklás Beaver Creek Hirscher

Az első futam csattanóját André Myhrer szállította, aki gyengébbik számában váratlanul nagyot villantva, 3 tizedes hátránnyal besorolt a futam dobogójára (3.). Az osztrák Roland Leitinger továbblépett (26.), Samu Torsti viszont gyors kieséssel tette tárgytalanná a második futamot Finnország számára. Két svájci folytatta a versenyt: a végére belassulva is remek eredményt ért el Justin Murisier (13.), Manuel Pleisch viszont csak a második futamnak örülhetett (24.). Az ezúttal 31 fős top-blokkot három jó olasz menet zárta: Massimiliano Blardone ezen a nehéz pályán sokat ért (15.), Andrea Ballerin fiatalos ledülete remek kezdése ellenére végül kicsivel kevesebbet (17.), Manfred Mölgg pedig századokkal honfitársai mögé érkezett (19.).

alpesi si alpesi sí világkupa óriás-műlesiklás Beaver Creek Hirscher

31-en túli rajtszámmal remekelt egy újabb olasz: Riccardo Tonetti a 14. helyre száguldott. Befért még a második futamba az amerikai David Chodounsky (20.), a kanadai Erik Read (23.) és Phil Brown (25.), a szlovén Žan Kranjec (27.), valamint holtversenyes 30. helyen a norvég Rasmus Windingstad  és a cseh Kryštof Krýzl. Rossz volt látni az épphogy lemaradók listáját: Steve Missillieré lett a 32., Cyprien Richardé a 33. hely.

-------------------------------------------------

A második futamot Windingstad nyitotta, egy hatalmas hiba után csak a célba érésnek örülhetett (29.). Krýzl jóval lassabb, de nagy hiba nélküli menettel, 2 tizeddel vette át a vezetést (28.). Az első jó futamot a svájci tűzést kihasználva javítani vágyó Gino Caviezel produkálta, több mint 2 másodpercet pakolt rá a legjobb időre (11.). Borsotti nem tudta tartani a lépést a svájcival, de mögé persze simán befért (20.), majd Kranjec egy kaput letarolva bemutatta a futam első kiesését. Leitinger a pálya alját remekül teljesítve átvette a vezetést (10.), Brown viszont láthatóan csak a biztos pontszerzésre hajtott (27.). Svájci tűzés ide vagy oda, Pleisch láthatóan csak kereste a kiutat a második szektorban, a jó eredmény esélyét itt el is dobta (26.). Erik Read élete első Vk-pontjaira hajtott ebben a szakágban, ennek ellenére nem fogta vissza magát, és épphogy Borsotti mögé szorult (21.).

alpesi si alpesi sí világkupa óriás-műlesiklás Beaver Creek Hirscher

Az osztrákoknak kedvezett ez a pályatűzés, Nösig is remekül haladt egészen a legaljáig, ahol viszont meglepően nagy hátrányt gyűjtött be (18.). Nani kockáztatós menete egy brutális első szektorra volt csak elég, utána jött a nem túl meglepő kiesés. Chodounsky hasonlóan nagy rössel vágott neki a pályának, ő végig is ment, de az egyre gyarapodó késések 6 tizedes hátrányt jelentettek a célban (16.). Manfred Mölgg biztonsági síelése ellenére hajszál híján elesett a pálya alján (22.), és De Aliprandini sem tudta megőrizni hozott előnyét (13.). A harmatos olasz menetek sorát Ballerin folytatta (25.), majd Jansrud újabb középszerű menetét (15.) követően jöhetett az első reklámszünet.

Blardone folytatta az olasz vesszőfutást, látható hibákkal terhelt futama alapos visszaesést jelentett számára (19.). A taljánok utolsó előtti reménye, Tonetti a pálya közepéig még növelte is hozott előnyét, így volt miből leadnia: 5 század híján mindet el is tüntette, de akkor aligha bánta (utólag annál jobban, 8.). Murisier görcsös igyekezete állandó késésekben nyilvánult meg, így a svájciak szomorúan zárhatták hétvégéjüket (24.). Az amerikaiak hangulatát Ligety kiesése már korábban meghatározta, Jitloff egész jó menettel javított valamelyest a mélabún (14.). Dopfer a formáját és a helyes nyomvonalat kereste a pálya nagy részén, tovább folytatva idei szenvedését (17.). Schörghofer végig versenyben maradt a vezetésért, végül nem volt szerencséje, 3 századdal szorult Tonetti mögé (9.). A ritmust eleinte láthatóan kereső Haugen nem jelentett veszélyt az élbolyra (12.), jöhetett az újabb szünet az utolsó blokk előtt.

alpesi si alpesi sí világkupa óriás-műlesiklás Beaver Creek Hirscher

Eisath a második szektorban fél másodpercet dobott el egy hibával, ám a pálya alján remekül őrizte meg sebességét, és 8 századdal átvette a vezetést honfitársától (6.). A menet közben jobb vállán méretes szakadást összeszedő Faivre rögtön elronthatta volna az olasz örömöt, ám csak félig sikerült: kikapott Eisathtól, viszont egyetlen századdal megelőzte Tonettit (7.). Neureuther másodjára is elég bátortalannak tűnt, ám hozott előnyéből így is sikerült 4 századot megőriznie (5.). Kristoffersen jóval bevállalósabb menettel, ám jó pár kisebb hibával ment végig, ezzel tulajdonképp megőrizte hozott előnyét (3.). Muffat-Jeandet talán még a norvégnél is jobban nekirontott a pályának, helyenként óriási késésekkel is harmadmásodpercnyi előnyt szerzett (2.). Myhrer se fogta vissza magát, remek íveket húzott, de a pálya alján sokat veszített, egyetlen századdal Kristoffersen mögé szorult (4.). Jó menetek után jött egy hihetetlen, ám negatív végkifejlettel: Luitz folyamatosan növelte az előnyét, már egy másodperc felett járt, mikor az utolsó szektorban megakasztotta egy kapu. Lehetséges győzelem helyett épphogy pontszerzés (23.). Igaz, Hirscher talán megelőzte volna, valódi ellenfél hiányában nyugodtan síelve közel egy másodpercet vert a mezőnyre (1.).

alpesi si alpesi sí világkupa óriás-műlesiklás Beaver Creek Hirscher

Marcel Hirscher 153. Világkupa-versenyén 75. dobogóját és 33. győzelmét szerezte. Victor Muffat-Jeandet még csak 75. versenynél jár, a mostani volt a 2. dobogós helye, korábban csak szuper-kombinációban fért be a top-3-ba. Henrik Kristoffersen 21 évesen, 49 versennyel a háta mögött 12 dobogót mutathat fel.

alpesi si alpesi sí világkupa óriás-műlesiklás Beaver Creek Hirscher

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk