AJÁNLÓ
 
14:39
2016. 12. 03.
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
14:39
2016. 12. 03.
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:39
2016. 12. 03.
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa...
A bejegyzés folyatódik
 
14:39
2016. 12. 03.
Marcel Hirscher a kranjska gorai óriás-műlesikláson aratott győzelmével már biztosan...
A bejegyzés folyatódik
 
14:39
2016. 12. 03.
Frederica Brignone nyerte a nők botrányosra sikerült Crans Montana-i alpesi összetettjét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Kjetil Jansrud a pénteki szuper-G után a mai lesiklást is megnyerte, ezzel pedig pontegyenlőséggel ugyan, de az összetett vezetését is megszerezte Marcel Hirschertől. A dobogóra ezúttal is felfért a nagyszerű formában visszatérő Aksel Lund Svindal. Kettejük közé viszont be tudott férkőzni a szakági címvédő Peter Fill, aki minden bizonnyal egyetlen hibájának köszönhetően esett el a győzelemtől. Mögöttük kisebb meglepetésre Bostjan Kline lett a negyedik, így a szlovének remeklése nem ért véget tegnap este. Az osztrák csapat azonabn az elmúlt idők egyik legrosszabb szereplését könyvelhette el: a top10-nek még csak a közelébe sem kerültek.

 

Napos, szélcsendes időben vette kezdetét Val d’Isére-ben a férfiak idei első lesiklóversenye. A helyszín a fiúknak is ismerős, azonban az elmúlt években csak a hölgyeknek rendeztek itt lesiklást. Az amerikai meleg miatt azonban Európában kellett új helyszín után nézni, így esett a választás a 2009-es világbajnokság helyszínére.

A hazai Adrian Théaux (5.) korrekt menettel nyitotta a versenyt. Az ideje értékére gyorsan választ is kaphattunk: az edzéseken remeklő Erik Guay (6.) jött utána. A kanadai sokáig stabil, de nem túl nagy előnnyel tartotta maga mögött Théaux-t, de egy kanyarban jócskán lecsúszott az ideális ívről, az így szerzett hátrányt pedig már nem tudta visszahozni. Újabb esélyes, Kjetil Jansrud (1.) következett. Magabiztosan, szinte hiba nélkül rajzolta meg az íveit, amihez komoly tempó is párosult. Így nem meglepő, hogy majd’ másodperces előnnyel vette át a vezetést. Az új szabályok pikantériája, hogy ezúttal már a harmadik versenyző után olyan mentettel kellett a rákövetkezőknek konkurálni, ami az egyik legnagyobb eséllyel pályázik a napi győzelemre.

Romed Baumann (20.) most már évek óta nem találja formáját, ez mai zaklatott menetén is meglátszott. „Ötössel” Jansrud első komoly kihívóját, Aksel Lund Svindalt (3.) láthattuk: a pálya elején még közel volt honfitársához, sebessége pedig az egész pályán nagyszerű volt, de egy élesebb kanyar megtréfálta kicsit, ami miatt csak az aktuális második hely volt számára elérhető. Honfitársa, Aleksander Åmodt Kilde (9.), viszont komolyan megküzdött a pályával – Jansrudékkal ellentétben ő még keresi tavalyi jó formáját.

Nem úgy Peter Fill (2.), aki bátran támadta a pályát, így a felső részen még vezetett is, de néhány kisebb hiba értéke összeadódott, ezt azonban a pálya végére majdnem teljesen le is dolgozta. Második helyét ideges káromkodással vette tudomásul – apró hibái nélkül valószínűleg a győzelem is meglehetett volna. Az viszont látszott, hogy a pálya végén Jansrud verhető. Bostjan Kline (4.) jó kezdés után a pálya második felére elfogyott, így végül lecsúszott a dobogóról. Paris (7.) és Clarey (12.) még csak a dobogóesélyig sem jutottak el, mindkettejük hátránya folyamatosan nőtt, csak a pálya végén tudtak faragni számottevően.

Beat Feuz () ezúttal elmaradt tegnapi jó eredményétől; a precizitása mellől hiányzott a versenyképes sebesség, ami rá is nyomta bélyegét a mai eredményére. Kriechmayr (18.) túlságosan próbálta léceit a legjobb ívre erőltetni, mai több kanyarban megbosszulta magát. Ezzel az eddig lejött két osztrák a két utolsó helyet foglalta el. Steven Nyman (15.) erősen kezdett, de egy szektor alatt eladta előnyét és hamar másodpercen túlra került. Innerhofer (16.) az amerikaihoz hasonló gyenge teljesítményt mutatott a pálya második felében, csak az olasz az első harmadban is rettenetes idővel kezdett – a két osztrákot azért ő is megelőzte.

Guillermo Fayed (14.) három szektoron keresztül előzte Jansrudot, de egy ugratóban csúnyán lecsapta léceit, utána pedig már csak halmozta hátrányát a célig. Matthias Mayert (17.) hosszú idő után láthattuk újra pályán. Mindig öröm, ha valaki egy nagyon komoly sérülés után tud újra rajthoz állni. Ideje nem volt túl acélos, de azt hiszem egyelőre az ő esetében nem ez a legfontosabb. Carlo Janka (10.) tegnap karnyújtásnyira volt a dobogótól, ma jobban küzdött a pályával, így az eredménylistán is hátrébbcsúszott. Patrik Küng (7.) sem az élen állókkal, hanem tízedik hely körül tanyázó honfitársaival konkurált ma. Erősebb első és utolsó harmadának köszönhetően magabiztosan jött be top10-be.

Hannes Reichelt (24.) is folytatta az osztrákok rémálomszerű szereplését: erősen közepes kezdését tovább rontotta több nagy hibával is, így a célban senkit nem tudott megelőzni. Ganong (22.) bizonyos kanyarokban megpróbálta megreformálni az addig bevett íveket, de ez a részidők alapján nem jött be neki – elsőként férkőzött be a mezőny legvégét elfoglaló osztrákok közé. Sovány vigasz lehet még, hogy Ansdreas Sander (31.) pedig végül az aktuális utolsó helyet is „megszerezte” a sógorok különítményétől.

A hazaiaknak Giraud Moine (10.) okozott örömteli pillanatokat: korrekt sízéssel a középmezőny jobbik feléhez csatlakozhatott, Osborne-Paradis (25.) azonban rendkívül zaklatott menetével csak az utolsó helyet tudta elkerülni. Honfitársaihoz képest Striedinger (26.) egész bíztatóan kezdett, de a pálya második felére ő is teljesen szétesett, így végül az addig leggyengébb célba érkezett osztrák lett. Max Franz (21.) és Klaus Kröll (29.) is rendkívül zaklatott menettel folytatták az eddigi sormintát. David Poisson (39.) azonban még ezt is tudta tetézni – messze az eddigi leggyengébb, hibákkal tűzdelt menetet mutatta be, így senkit nem tudott megelőzni. Andrew Weibrecht (37.) sem ma könyvelhette el élete menetét. Ugyanez elmondható, Giezendannerről (27.) és Marc Gisinről (35.) is. Ezzel elmondható, hogy a ranglista szerinti legjobb harminc síző közül mindenki célba ért ma.

Harmincon túlról mindössze négyen tudtak ma pontot szerezni: Josef Ferstl 32-essel lett 19., Emanuele Buzzi 33-assal 22., Adrien Smiseth Sejersted (a névhasonlóság nem véletlen) 48-assal 28., míg Ralph Weber az utolsó pontszerző lett 34-essel.

A verseny hivatalos végeredmény

Folytatás holnap 10 órától az óriás-műlesiklás első futamával, a tervek szerint az Eurosport 2-n.

Este 20:30-tól pedig Edit 1-es rajtszámmal indulhat a második lesikláson, élőben az Eurosport 1-en! Hajrá Edit!

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk