AJÁNLÓ
 
17:05
2016. 12. 16.
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
17:05
2016. 12. 16.
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja,...
A bejegyzés folyatódik
 
17:05
2016. 12. 16.
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa...
A bejegyzés folyatódik
 
17:05
2016. 12. 16.
Marcel Hirscher a kranjska gorai óriás-műlesikláson aratott győzelmével már biztosan...
A bejegyzés folyatódik
 
17:05
2016. 12. 16.
Frederica Brignone nyerte a nők botrányosra sikerült Crans Montana-i alpesi összetettjét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szoros versenyt hozott a hétvége első versenye a férfiaknál. Kjetil Jansrud megnyerte idei harmadik versenyét, azaz az idén eddig megrendezett összes gyors szám a norvég sikerével ért véget. A dobogón most is csatlakozott hozzá egy honfitársa, de ezúttal nem Svindal, hanem Aamodt Kilde, aki a második helyen végzett. A harmadik Erik Guay lett. Jansrud ezzel visszavette az összetett második helyet Alexis Pinturault-tól, de lemaradása így is 140 pont az éllovas Hirschertől. A 8. helyen Dominik Paris végzett a legjobb hazai versenyzőként.

 

A karácsony előtti utolsó hétvége, sőt az eglsz hét most már hagyományosan sűrű programmal zajlik a férfi sízők számára Olaszországban. Ezúttal is Grödenben (Val Gardena) kezdik szuper-G-vel, majd a saslongi lesiklással. Vasárnap pedig a kultikus Alta Badiai óriással folytatódik a program, amit egy ugyanitt megrendezett parallel verseny követ hétfőn. Csütörtökön pedig egy villanyfényes szlalom vár még a versenyzőkre Madonna di Campiglion.

A mai versenyt Andrew Weibrecht (53.) nyitotta, de nem igazán találta meg a megfelelő tempót, így az igazi alapidőt Bostjan Kline (15.) ideje adta. Théaux (16.) folyamatosan a sarkában volt, de a minimális hátrányt egy ponton sem tudta megfordítani. Romed Baumann (32.) megküzdött edzője pályájával, jócskán el is maradt az élen állóktól. Dustin Cook (6.) dinamikus menetét mindössze az utolsó - igencsak trükkös kapu - tréfálta meg, de itt egy pillanatra terpeszben síelve majdnem esés lett a vége. A kanadainak a kötél idegei mellé nagyszerű eredmény is társult végül. Ganong (18.), kevésbé látványosan mint Cook, de szintén emgküzdött az utolsó kapuval, de messze nem volt annyira dinamilus előtte. Paris (8.) a pálya közepén szedett össze kisebb hátrányt, ennek jó részét a cél előtt ledolgozta, így nem sokkal maradt le a vezetésről.

Mattia Casse (33.) több helyen nem volt elég bátor és ez végül az idején is meglátszott. Kriechmayrnek (19.) is több ponton meggyűlt a baja a pályával. Nem úgy Erik Guaynek (3.), aki nagyszerű tempóban rajzolta meg jól megválasztott íveit, így véve át a vezeteést honfitársától.

Carlo Janka (23.) már az elején majdnem kirepült a pályáról, utána pedig nem teljesen volt meg a szükséges ritmus egy jó szerepléshez. Matthias Mayer (4.) a kezdeti küszködés után nagyon bevállalós menettel tudta tartani Guay idejét, így végül hátránya nem nőtt tovább. Aleksander Aamodt Kilde (2.) hasonló hátránnyal indult neki a pálya második felének, mint az osztrák, de az utolsó kanyart tanítanivalóan oldotta meg, így végül megfordította a különbséget. Innerhofer (10.) a hírek szerint térdfájdalmai miatt fájdalomcsillapítóval állt rajthoz, ennek fényében nagyszerű menetet tudhat maga mögött.

Ezután következett az idei év embere, akit minden alkalommal le kell győznie annak, aki nyerni akar gyors számokban: Kjetil Jansrud (1.). Bődületes tempót vállalt, ezzel együtt minden kanyarban szinte az ideális íveket tudta meghúzni – előnyét szektorról szektorra növelte. Egyedül az utolsó kanyarban nem tudta felülmúlni (még) élen álló honfitársát, itt majdnem teljes előnye odalett, de végül megszerezte a vezetést. Andreas Sander (5.) is szinte szárnyalt a pályán, volt ahol még Jansrudnak is adott, egyedül a pálya közepét bánhatja talán. Svindal neve mellett a második szektor után zöld szektoridő villant, ezután viszont két nagyon elmért kapuvétellel egy másodpercet veszített, majd egy hupli után már csak a kaput letarolva tudott a lécein maradni, kiesett.

Beat Feuz (14.) messze nem tudott olyan meggyőző menetet bemutatni, mint az előzőek, az utolsó kapuval pedig neki is meggyűlt a baja, majdnem ki is esett. Peter Fill (12.) szinte hazai pályán versenyzett, de hol a megfelelő ív, hol pedig a tempó hiányzott. Hannes Reichelt (9.) megvillantotta korábbi önmagát és bár az utolsó kaput épphogy csak bevette, hátránya ehhez képest nem volt jelentős.

Ezután komolyabb meggyőző menetek sokáig nem következtek. Bár többek is jártak egy ideig a top10-hez viszonylag közel, a végére általában mindenki sokszorosára növelte hátrányát. Így Ralph Weber (35.), Klaus Brandner (46.), Jan Hudec (61.) és Mauro Caviezel (37.) sem szereztek pontokat, de nem alkotott maradandót Schweiger (28.), Giezdanner (20.), Tumler (22.) és Roger (27.) sem. Max Franz (7.) viszont biztos lábakon síelve, jó tempóban ment, az utolsó kaput pedig egész érdekesen oldotta meg. Steven Nyman (25.) viszont nem érezte igazán jól magát a lesikláshoz képest sűrűbb kaputűzésben, így a holnapi nap egyik esélyese ma épp csak pontot szerzett.

Harmincon túlról Josef Ferstl (13.) és Adrian Smiseth Sejersted (11.) menete mindenképp kiemelendő, erős sízést láthattunk ma tőlük. De pontot szerzett még Patrik Küngg (24.), Martin Catrer (21.), Otmar Striedinger (30.), Christian Walder (28.), Osborne-Paradis (26), és 59-essel 17. (!) lett a német Thomas Dressen.

A foyltatásban holnap a férfiaknak 12:15-től a legendás lesiklás a Saslongon. De ne feledjük, előtte a női mezőny is lesiklásban versenyzik majd Val d'Iséreben 10:30-tól, ahol Miklós Edit 19-es rajtszámmal, a kiemelt tízes csoportból utolsóként érkezik.
Hajrá Edit!

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk