AJÁNLÓ
 
15:07
2014. 12. 20.
Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:07
2014. 12. 20.
Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő...
A bejegyzés folyatódik
 
15:07
2014. 12. 20.
A szlovénok kiválósága ugyanúgy agyonverte a mezőnyt, mint tette azt az idény zömében....
A bejegyzés folyatódik
 
15:07
2014. 12. 20.
A győzelem megint nem jött össze, de a szerencse mégsem engedte el igazán Peter Fill...
A bejegyzés folyatódik
 
15:07
2014. 12. 20.
Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A tegnapi lesiklás után ma szuper-G-val folytatódott a férfi alpesi sí Világkupa programja Val Gardenán, a Saslongon. Kejtil Jansrud ma is éppúgy kiemelkedett a mezőnyből, mint tegnap, és most nem volt olyan emberfeletti menet, mint tegnap Nymantől - a norvég éllovas nagy fölénnyel nyert. A sokáig élen álló Dominik Paris is már második dobogójának örülhetett két nap alatt, Hannes Reichelt fért még fel a pódiumra.


A Saslong brutalitását ismerve aligha lepődött meg bárki is, hogy a szuper-G-vel mostanság kacérkodó Marcel Hirscher nem volt ott a rajtlistán. Nélküle is elég népes volt a mezőny, és a 66 induló közül oda kellett figyelni  magasabb rajtszámokra is - az obligát lesiklóknak is kedvezhetett maga a pálya, és annak tűzése is.

Matteo Marsaglia méretes rontása nyitotta a versenyt, könyökkel tartotta magát a pályán. Mint utóbb kiderült, szibte biztos dobogót dobott el magától, így is 8 tizeden belül maradt a későbbi győzteshez képest (7.). Sandro Viletta hibátlannak látszó menettel is lassabbnak bizonyult (11.), Christof Innerhofer viszont hátfájdalmai ellenére is kifogástalan menetet produkált (5.). A kanadai Dustin Cook végre normális rajtszámmal indulhatott, ennek ellenére kissé kínlódott - a jelek szerint az európai hó kevésbé ízlik neki (12.). Werner Heel többször is lesodródott, pont nélkül maradt (37.). Még rosszabbul járt Johan Clarey és Ted Ligety: előbbi eldőlt, egészen a hálóig sodródott, utóbbi megúszta sima kisodródással - végeredményben persze egyformán kiestek.

Max Franz sok késést mutatott be, végeredményben annyira így sem járt rosszul (12.), Adrien Théaux menetét látva viszont fogták a fejüket a francia trénerek (28.). Carlo Janka gyenge kezdését sajnálhatja, emiatt szorult végül századokkal Innerhofer mögé (6.). Az újabb olasz, Dominik Paris viszont már nem kegyelmezett honfitársának, remek menettel vette át a vezetést (2.). A gyengélkedő franciák következő reprezentánsa Thomas Mermillod Blondin volt (21.), de az amerikai Andrew Weibrecht menetésre sem érdemes sok szót pazarolni (19.). Alexis Pinturault síelését látva sokáig örülhettek szegény gallok, ám az alján ő is méretes hátrányba szaladt bele (17.). Az első 15-öt Georg Streitberger menete zárta, ő is csak a középmezőnyt gazdagította (14.).

A szakági legjobbak sorát Matthias Mayer biztató menete nyitotta - kis szépséghiba, hogy hiába volt esélye az első helyre, az utolsó szektorban átrongyolt egy piros kapun. Hannes Reichelt pocsék első szektora után szépen visszaküzdötte magát, de végül néhány századdal Paris mögé sorolt csak be (3.). Peter Fill borzalmas menetére kieséssel tett pontot, majd Patrick Küng is hasonló végeredménnyel zárt. Az ún. szakági legjobbak csoportja bizony ma finoman szólva is felemásan teljesített... A szakág, és jelenleg alighanem az egész férfi alpesi sí legjobbját, Kjetil Jansrudot azonban semmi nem zökkentheti ki: felül parádésan síelt, az is belefért, hogy 7 tizednyi előnyét fél másodpercre csökkentse a célig (1.). Az osztrákok újabb reménye, Otmar Striedinger szép alsó szakasszal épphogy másodpercen túli hátránnyal zárt (10.), majd Didier Dèfago egy szélesre vett jobb-bal fordulóval is épphogy másodpercen belül maradt (9.).

A kanadai Morgan Pridy felejthető menete nyitotta az újabb blokkot, a sokadik osztrákként érkező Vincent Kriechmayr viszont egy elképesztő harmadik szektorral hajszál híján a dobogóra is felfért (4.). Az osztrák sort folytató Romed Baumann néhány kisebb késése ellenére hasonlóan jó eredményt ért el (8.). Az igazán jó menetek viszont ezzel véget is értek, Travis Ganong dadogós síelése (26.), Beat Feuz tűrhető alsó szakasza (24.), majd Manuel Osborne-Paradis ritmustalan produkciója (20.) egyaránt csak néhány pontra volt jó.

Ahogy azt várni is lehetett, egészen magas rajtszámmal is jött néhány remek menet - a lesiklóspecialistáknak ez a mai szuper-G a szokottnál jobban kedvezhetett. Brice Roger 54-essel indulva lett a legjobb francia (15.), közvetlenül mögé pedig 62-essel futott be honfitársa, Guillermo Fayed (16.). Rá is fért a gallokra ez a két késői szépségtapasz... Élete legjobbjának örülhetett a német Klaus Brandner (18.). Pontot szerzett a szlovén Klemen Kosi (22.), az olasz Mattia Casse (23.), a szebb napokat látott svájci Marc Berthod (25.) és cseh Ondřej Bank (27.), valamint egy másik német, Josef Ferstl (29.). Az utolsó pontszerző helyen holtverseny alakult ki, a svéd Hans Olsson és a svájci Thomas Tumler között (30.-30.). A tegnapi győztes Steven Nyman jó, de nem kiemelkedő első szektor után kiesett.

Zárásként némi kórházkörképre kényszerülünk. Nem tudott elindulni a mai versenyen a norvég Aleksander Åmodt Kilde, aki a kórházban zárta tegnapi lesiklását. A hírek szerint néhány hetes kihagyással megúszta. A másik tegnapi eső, Florian Scheiber - ahogy várni is lehetett - kivizsgálás után elhagyhatta a kórházat. Jan Hudec is sérülésre gyanakodott tegnap, reccsenő térde miatt hagyta félbe lesiklását.

Kjetil Jansrud 211. versenyén 20. dobogóját szerezte, 7. győzelmét ünnepelhette. Összetettben tekintélyesre növelte előnyét, és persze szakágiban is az ő nevével kezdődik a rangsor. A remek idényt teljesítő Dominik Paris 94 verseny után már 7 dobogónál jár. A mai dobogón az egyetlen "újfiú" tegnaphoz képest Hannes Reichelt volt, az osztrák 203. versenyén 30. dobogós helyét húzta be.


Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk