AJÁNLÓ
 
18:41
2017. 02. 05.
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
18:41
2017. 02. 05.
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:41
2017. 02. 05.
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa...
A bejegyzés folyatódik
 
18:41
2017. 02. 05.
Marcel Hirscher a kranjska gorai óriás-műlesikláson aratott győzelmével már biztosan...
A bejegyzés folyatódik
 
18:41
2017. 02. 05.
Frederica Brignone nyerte a nők botrányosra sikerült Crans Montana-i alpesi összetettjét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Stefan Kraft győzelmével zárult a második versenynap is Oberstdorfban, amely ugyan csak egy sorozatos volt. Andreas Wellinger továbbra is csúcsformában, újabb sáncrekordot ugorva ma ismét a második helyen zárt. A dobogó harmadik fokára Jurij Tepes állhatott fel.

 

Miután a szombati verseny elég szelesre, ugyanakkor mégis izgalmasra sikeredett bizakodhattunk abban, hogy a mai nap is hasonló izgalmak várnak ránk Oberstdorfban. Kezdetben a széllel semmi probléma nem akadt, ám a versenyt megelőző kvalifikáció azonban kicsit beárnyékolta a napot.

A nemrégiben nagy motivációval és lelkesedéssel visszatérő Gregor Schlierenzauer ugyanis 201 méteres ugrását követően csúnyán bukott. Az esést látva úgy tűnik, a jobb térde nem volt teljesen stabil, és az esést követő percekben olyan hírek láttak napvilágot, hogy újabb térdsérüléssel kell szembenéznie. Azóta szerencsére kiderült, hogy térdszalag szakadás nem történt, viszont kisebb-nagyobb mellkasi zúzódásokat szenvedett, emellett néhány horzsolás érte a combját. Arról egyelőre nincs hivatalos információ, hogy ez a sérülés jelent-e bármifajta kihagyást az osztrák számára. Az mindenesetre biztos, hogy az este folyamán még Innsbruckban megvizsgálják, hogy biztosan nincs-e belső sérülés.

A kvalifikáció negatív meglepetése volt még, hogy a tegnap remekül szereplő, Dimitry Vassiliev nem jutott be a versenybe. Ezzel szemben viszont örülhettek az amerikaiak, hiszen az összes versenyzőjük bejutott az első sorozatba, amely ezúttal nyugodtabb körülmények között zajlott, mint tegnap. A versenyzők nagy része a 26-os beülőből ugorhatott, és a kedvező szélviszonyoknak hála bőven láttunk 200 méter feletti repülést.

A jó hangulatot már a harmadik ugró, a hazai Karl Geiger megalapozta egy 204 méteres ugrással, de remekül szerepelt még a csehek fiatalja, Tomas Vancura (211,5m 21.), és két fiatal szlovén, Anze Semenic (204m 20.) és Cene Prevc (202m 24.) is. A három Prevc együttes szereplésével már megszokhattuk, hogy a történelemkönyvekbe csak úgy repülnek be az új adatok; ez alól a mai verseny sem volt kivétel, ugyanis soha egyetlen sírepülő versenyen sem szerzett még pontot egy család három ugrója. A Prevc-família így ezt a rekordot is kipipálhatja a listán.

Az idei szezonban remek formában versenyző Vincent Descombes Sevoie 217,5 méteres repülésével ma az előkelő 13. helyen végzett. Az innsbrucki meglepetés, Robert Johansson is egyre jobb formába kerül, ma 219 méterig jutott és a 14. helyen zárta a versenyt.

A lengyelek legjobbja a kvalifikáció győztese, Maciej Kot volt, aki 225 méteres ugrásával az 5. helyen zárt, őt követte a csapatból Piotr Zyla (217m) a 8. helyen, és a tegnapi harmadik helyezett, Kamil Stoch (223m 9.).

Az első sírepülő hétvégéjén szereplő Domen Prevc, noha továbbra is rendkívül agresszív stílussal ugrik, úgy tűnik, sírepülésben is remekel, tegnapi 5. helye után ma a 7. helyen zárt egy 221 méteres repüléssel. Bátyja, Peter Prevc pedig kezdi megtalálni tavalyi önmagát és kezdi visszanyerni önbizalmát, 224,5 méteres ugrásával ma a 4. helyen osztozkodott Daniel André Tandével, aki 225,5 méterig szállt.

A széllel általában hadilábon álló Jurij Tepes ma jó napot/szelet fogott ki, és megint megmutatta, milyen messzire képes szállni, ha sírepülésről van szó. 228 méteres repülésével sokáig vezette a versenyt, és végül a 3. helyen végzett. Tepes egyébként ezzel egy csaknem 2 éves dobogó nélküli időszakot tört meg pályafutásában, 2015 márciusa óta nem végzett egyéni versenyen a legjobb három között.

A szlovének és a lengyelek ezzel megint remek összetett teljesítménnyel zártak, a top 10-ben három-három versenyzővel képviseltették magukat.

A németek legjobbjai hazai pályán gyengébben szerepeltek, mint arra a nagyközönség számíthatott. Markus Eisenbichler (202,5m) csak a 22., Stephan Leyhe (198,5m) a 29. helyen végzett. A legjobb húszban mindössze két versenyzőjük végzett: Richard Freitag (216m) a 11. lett, Andreas Wellinger pedig továbbra is bombaformában versenyezve, akárcsak tegnap, ma is sáncrekordot ugrott (238m) és ma is a második helyen végzett. A fiatal Wellingert már régóta a nagyok (Schmitt és Hannawald) méltó utódjaként emlegetik a németek, ám mindezidáig nem tudott sokat mutatni, most azonban úgy látszik, megjött az a forma, amire oly sokan vártak. Freund hiányzása miatt, az egyébként jó formában lévő németeknek nem árt, ha van egy csúcsformában lévő versenyzőjük, aki húzni tudja őket. Hogy Wellinger képes lesz-e betölteni a vezető szerepét a csapatban bizonyára hamarosan kiderül.

Schlierenzauer kiesésével az osztrákok sem zárták túl eredményes napot. Manuel Fettner elég gyengén szerepelt, 202 méteres ugrásával csak a 28. lett, így a csapatot már évek óta húzó, Kraft és Hayböck duóra maradt a feladat, hogy megmentsék az osztrák rajongók napját. Michael Hayböck (218,5m) tegnapi 7. helye után ma megint a top 10-ben zárt, ezúttal 10. lett. A tegnapi verseny győztese, Stefan Kraft pedig megint képes volt felvenni a harcot Andi Wellingerrel. Noha „csak” két és fél méterrel kevesebbet ugrott (235,5m), mint német kollégája, a beülő kompenzációnak és a kiváló zsűri pontoknak (57,5 pont) hála több mint 12 pontot vert Wellingerre.

A második sorozat ennek ellenére izgalmasnak ígérkezett, de erős szél miatt néhány halasztás után úgy határozott a zsűri, hogy inkább törlik a második sorozatot, így az élen maradt a Kraft, Wellinger, Tepes hármas.

Végeredmény

VK összetett

Sírepülő VK összetett

Nemzetek Kupája

A Világkupa mezőnye most Ázsiába utazik, ahol 7 nap alatt 4 egyéni versenyen kell bizonyítaniuk a versenyzőknek. Először, 11-én és 12-én a szokásos sapporói hétvége következik, aztán a hét közepén (szerdán és csütörtökön) Dél-Koreában, a jövő évi Olimpia helyszínén, Pyeongchangban mérik össze tudásukat.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk