AJÁNLÓ
 
22:37
2015. 12. 06.
Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra,...
A bejegyzés folyatódik
 
22:37
2015. 12. 06.
Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő...
A bejegyzés folyatódik
 
22:37
2015. 12. 06.
A szlovénok kiválósága ugyanúgy agyonverte a mezőnyt, mint tette azt az idény zömében....
A bejegyzés folyatódik
 
22:37
2015. 12. 06.
A győzelem megint nem jött össze, de a szerencse mégsem engedte el igazán Peter Fill...
A bejegyzés folyatódik
 
22:37
2015. 12. 06.
Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A várt forgatókönyv szerint ért véget a női alpesi sízők hétvégéje Lake Louiseban: Lindsey Vonn a két lesiklás után a szuper-G-t is bántó fölénnyel nyerte. Nagy meglepetésre az osztrák Tamara Tippler lett a második, kevésbé meglepő, hogy a szintén osztrák Cornelia Hütter is felfért a dobogóra. Alighanem előny volt az alacsony rajtszám, már csak ezért sem meglepő, hogy Miklós Edit nem tudott bravúrt elérni, és lemaradt a pontszerzésről.

alpesi si alpesi sí világkupa Lake Louise Szuper-G Vonn Miklos Edit

Lake Louiseban továbbra is a gyors szakágak versenyzői voltak érdekelve, épp csak kissé kanyargósabbra vált a lejtő: a két lesiklás után egy szuper-G-vel zárult a hétvége. A favorit szempontjából kvázi mindegy, Vonnt ebben se lehet megverni, ha talpon marad. Nekünk viszont rossz hír, hisz Miklós Edittől ebben a szakágban bravúr a pontszerzés. A lejtő nyomvonalát a harmatos formában lévő Weirather edzője, Andy Evers jelölhette ki.

alpesi si alpesi sí világkupa Lake Louise Szuper-G Vonn Miklos Edit

Hazai síelő nyithatta a versenyt, Valerie Grenier személyében, gond nélkül leért (16.). Ragnhild Mowinckel felejthető menete (28.) után az osztrákok egyik új reménysége, Tamara Tippler mutatta be a verseny első igazán jó futamát, másodperc feletti előnnyel vette át a vezetést (2.). Lotte Smiseth Sejersted csak a harmadik szektorig tudta tartani a lépést az osztrákkal, végül 3 tizeddel kapott ki (5.). A franciák első embere, Jennifer Piot talán túlságosan is biztonsági menettel épphogy másodpercen belül maradt (13.).

alpesi si alpesi sí világkupa Lake Louise Szuper-G Vonn Miklos Edit

Tegnapi óriási bukása után kellemes meglepetés, hogy ott volt a rajtban Ramona Siebenhofer. Több pozitívumot nehéz is mondani, láthatóan nem volt rendben fejben, hatalmas hátrányt szedett be (27.). Larisa Yurkiw is csak a legjobb kanadai címéért hajthatott, ezt elérte: a pálya alján remekül síelve másodpercen belülre küzdötte vissza magát (14.). Miután Elena Curtoni is hatalmas hátrányt szedett be, felmerülhetett a gyanú, hogy a pálya második szektorában kedvezőtlenül változhattak valamiért a körülmények (26.). Ha esetleg így is volt, az előző menetekért nem lehetett külső körülményeket okolni: Nicole Schmidhofer négy tizednél kisebb hátránnyal átvészelte ezt a részt, végül fél másodperces lemaradással ért célba (8.). Az olaszoknak láthatóan nem ízlett a pálya, Elena Fanchini szenvedős menettel épphogy meg tudta előzni Curtonit (25.).

Verena Stuffer nagyjából 20 másodpercig felvidította a taljánokat, mivel a leggyorsabb első szektorral nyitott, utána viszont elég komoly esést úszott meg sérülés nélkül. Kis kényszerszünet következett tehát, így Laurenne Ross fagyoskodhatott pár percet a rajtban (félteni nem kell, fagypont feletti volt a hőmérséklet). Az amerikai brutálisan bekezdett, ám ahogy jöttek a kanyarok, egyre hátrébb kanyargott az eredménylistán, majd egy másodperces hátrányt szedett be (12.). Az olaszok mai napjába felüdülést hozott Francesca Marsaglia egyébként Rossénál épphogy jobb menete (11.). Kajsa Kling a második szektorban lecsúszott az ívről, majd Fabienne Suternek is meggyűlt a baja ezzel a résszel, ezután pedig egyre inkább belassult (20.). Osztrák vezetéssel zárult tehát az első blokk.

alpesi si alpesi sí világkupa Lake Louise Szuper-G Vonn Miklos Edit

A szakági legjobbak sorát Viktoria Rebensburg nyitotta, és miután ő se bírt Tippler idejével, az osztrák lány kezdhetett a dobogóban reménykedni (6.). Igaz, esélyesebb honfitársa, Cornelia Hütter alaposan megizzasztotta, de végül 3 századdal ő is kikapott tőle (3.). Az olaszok mai napját látva Nadia Fanchinitől a fél másodperces lemaradás nem volt váratlan (9.), Tina Weirather pedig még nála is lassabb volt az edzője által tűzött nyomvonal ellenére (10.). Lara Gut a pálya közepét döbbenetesen elrontotta, utána már hiába igyekezett (7.). Lindsey Vonn ellen viszont már hiába szurkolt Tippler, az amerikai könnyedén adott most is egy taslit az amúgy is kótyagosnak tűnő többi nagyágyúnak, 1,3 másodperces előnnyel célba érve már nyugodt szívvel ünnepelhette is a győzelmét (1.). Hivatalosan még a legjobbak közé számít Elisabeth Görgl is, de botrányosan gyenge formája miatt inkább azzal a szemmel nézhettük, vajon esélye lehet-e ellene Miklós Editnek. 3,4-es hátránya ebből a szempontból biztatónak tűnt (30.).

alpesi si alpesi sí világkupa Lake Louise Szuper-G Vonn Miklos Edit

A top-30-ból hátralévő blokkot Stacey Cook nyitotta, magabiztos pontszerzéssel (17.). Az olaszok napját végül Johanna Schnarf tette szebbé: remek felső és alsó részt síelve befért a dobogós osztrákok mögé (4.). A jó menetek után éles váltást jelentett Priska Nufer battyogása (33.), majd Klára Křížová is nagyot küzdött a pályával (35.). Három francia jött a folytatásban: Romane Miradoli a végére alaposan visszaesett (32.), Tessa Worley egész jól teljesített (24.), Margot Bailet pedig remek hajrával még nála is előrébb végzett (18.). A top-30-at számszerűen Ilka Štuhec jó menete zárta (19.), ám a reklámszünet előtt még lejöhetett Mirjam Puchner is, nem biztos, hogy jól járt ezzel (21.).

alpesi si alpesi sí világkupa Lake Louise Szuper-G Vonn Miklos Edit

Az összetett szempontjából kicsit ronthatott Vonn örömén, hogy Mikaela Shiffrin elindult, és egész ígéretes menettel jó pár pontot is szerzett ma (15.). Befért még a pontszerző zónába Corinne Suter (22.), Stephanie Venier (23.) és Patrizia Dorsch (29.).

Miklós Edit a pálya felső, viszonylag egyenesebb részén remekül tartotta magát, de ahogyan az várható is volt, a kanyargósabb részeken alaposan megnőtt a hátránya. Végül 4,68-as hátránnyal a 46. helyet szerezte meg az 55 induló között.

Lindsey Vonn 347. Világkupa-versenye után elkönyvelheti 116. dobogóját és 70. győzelmét. Tamara Tippler 24 évesen, 21. Világkupa-versenyén szerezte meg élete első dobogós helyezését. Cornelia Hütter 43 verseny után 4 pódiumnál jár.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk