AJÁNLÓ
 
22:10
2016. 08. 07.
Miután a Világkupa és a Világbajnokság legfontosabb eseményeit részletekbe menőleg már...
A bejegyzés folyatódik
 
22:10
2016. 08. 07.
Múlt vasárnap Planicán lezárult a 2016/17-es síugró szezon, amely változatos versenyeket,...
A bejegyzés folyatódik
 
22:10
2016. 08. 07.
Négy remek sírepülővel felállva sima győzelmet aratott Norvégia a planicai csapatversenyen....
A bejegyzés folyatódik
 
22:10
2016. 08. 07.
Mindössze 31 pontos előnnyel várhatta a planicai szezonzárót Stefan Kraft, de pénteki...
A bejegyzés folyatódik
 
22:10
2016. 08. 07.
A fináléhoz érkezett a 2016/17-es síugró szezon, az utolsó hétvégén, híven a hagyományokhoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Négy versenyt rendeztek meg idáig a síugrók idei Nyári Grand Prix sorozatában, a szombati einsiedelni forduló után viszont augusztus végéig egy rövid szünet következik, ami jó alkalmat ad arra, hogy mérleget vonjunk a sorozat első szakasza után. Ez a mérleg Maciej Kotnak egészen biztosan csupa pozitívumot mutat, hiszen a 25 éves lengyel három győzelmével és egy második helyével vitathatatlanul a nyár eddigi sztárjának számít. Na de nézzük, hogyan is jutottunk el idáig!

 

Új seprű jól seper, mondhatnák a lengyelek, hiszen (legalábbis a sportágat rendszeresen követő olvasóink közül) ki ne tudná, hogy tavasszal edzőt váltottak, Stefan Horngacher bemutatkozása pedig jobban nehezen sikerülhetett volna, hiszen elég hamar sikerült látványosan kimozdítania a lengyel válogatottat a Kruczek-éra végére jellemző holtpontról.

Rögtön az első forduló kettős lengyel sikert hozott Courchevelben, hiszen Maciej Kot mellett Kamil Stoch is felállhatott a pódiumra, míg a harmadik helyet Stefan Kraft szerezte meg, csak hogy az osztrákok is képviseltessék magukat a dobogón.

Eredmények

Ezek után következett a wisłai hétvége, ahol az egyéni előtt egy csapatverseny is rendeztek, amelyen a nyitányt követően kicsit meglepetésre nem igazán remekeltek a hazaiak (igaz egy bukással együtt, de csak 6. lettek), míg a versenyt a norvégok nyerték, akik azt is elbírták, hogy a téli alapcsapatból sérülés miatt Gangnes és Tande is hiányzott, hiszen Forfang, Hilde, Hauer, Fannemel összeállításban is hozták a versenyt megelőzve a Prevccal felálló szlovénokat és az ezúttal Wellnger által vezetett németeket.

Csapatverseny

Egyéni

Másnap egyéniben aztán Maciej Kot felülmúlva az egy nappal korábbi teljesítményét megnyerte az egyénit Fannemel és Wellinger előtt, ami már csak azért sem kis dolog, mert a négy közül ezen a hétvégén volt talán a leginkább teljes a mezőny.

Hinterzarten következett ezután, ami normálsánc lévén kicsit azért más műfajnak számít, mint az eddigiek, így talán nem is véletlen, hogy ezen a sáncon sikerült egyedül megtörni Kot sorozatát, mégpedig a hazai pálya előnyét élvező Andi Wellingernek. Kot azért ezzel együtt nem veszett el a mezőnyben, sőt, a második helyet sikerült is megszereznie Stefan Krafttal holtversenyben, leszorítva ezzel Peter Prevcot a dobogóról. Eredmények

Einsiedelnben aztán az eddigi legnagyobb lengyel dominanciát láttuk, hiszen a sorrend ismét Kot-Stoch volt az első két helyen, ráadásul az első hatba még Kubacki is Muranka is belefért. Jóllehet kellett ehhez az is, hogy a riválisok kicsit vékonyabb csapattal érkezzenek, bár a 3. Hayböck és a 4. Prevc azért minőségi konkurenciát jelentett, csak kár hogy rajtuk kívül kevés nagy nevet lehetne még említeni. Eredmények

Ezzel Kot a lehetséges 400 ból 380 pontot szerezve toronymagasan vezeti az összetettet a 215 pontos Stoch és a 209 pontos Kraft előtt, ami a Grand Prix sajátosságait figyelembe véve könnyen lehet, hogy bár 6 forduló még hátra van, a végelszámolásnál összetett győzelmet ér majd. Más kérdés, hogy az előttünk álló 2-2 japán és orosz verseny, ha valaki mondjuk a középmezőny elejétől felfelé rámegy a győzelemre, akkor úgymond „olcsón” lehet pontokat szerezni a foghíjas mezőny miatt, Kot pedig elmondta többször is, hogy bár mentálisan komoly erőt adott neki a sárga trikó, a nyári sikerek helyett a cél továbbra is a télre való eredményes felkészülés. Mint ahogy a mostani lengyel sikereket is az fogja majd igazán beárazni, hogy mennyit sikerül ebből átültetni a téli időszakra, elvégre új edzővel a csapaton belüli hangulat szempontjából lehet fontos a mostani jó szereplés, azért Horngacher munkájáról is igazán a téli szereplés alapján fognak majd ítéletet mondani.

A Grand Prix következő fordulóit augusztus 27-28-án rendezik Hakubában.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk