AJÁNLÓ
 
11:51
2014. 12. 07.
A tétnélküliség kissé rányomta bélyegét a férfiak idénybeli utolsó Szuper-G-jére....
A bejegyzés folyatódik
 
11:51
2014. 12. 07.
Nem sikerült a duplázás a gyorsasági szakágakban Ilka Štuhec számára. Mert bár a...
A bejegyzés folyatódik
 
11:51
2014. 12. 07.
A női szuper-G-vel megkezdődött Sankt Moritzban az idei alpesi sí világbajnokság. A...
A bejegyzés folyatódik
 
11:51
2014. 12. 07.
Mint előző nap az osztrák, úgy ma a szlovénok kiválósága hozta azt a bravúrt, hogy...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Megszakadt Kjetil Jansrud győzelmi sorozata, három VK- siker után ezúttal meg kellett elégednie egy második helyezéssel. Két méretes rontással együtt is. Hannes Reichelt révén az osztrákok örülhettek Beaver Creeken, 1000 napot követően győztek újra a sógorok Szuper-G-ben; míg a harmadik helyen Alexis Pinturault végzett, aki így csatát nyert a pálya első harmadában kieső Marcel Hirscherrel szemben.

Ragyogóan napos idő és az olasz tréner jóvoltából igencsak trükkös pálya várta a rajtvonalra álló 69 versenyzőt. Szezon eleji ígéretének megfelelően a listán találtuk az összetett favoritját is, Marcel Hirscher immáron gyors számokban is rendszeresen szaporítaná pontjai számát.

Manuel Osborne-Paradis nyitotta a sort, s nem igazán érzett rá a pálya ritmusára, folyamatos késései vége törvényszerű módon pályatévesztés lett. Werner Heel (19.) leért ugyan, de ha más nem, testbeszéde elárulta, nincs oka különösebb elégedettségre. Beat Feuzzal (23.) szemben ugyan megőrizte még előnyét, de a svájci semmilyen szinten nem idézte előző napi produkcióját, túlméretezett ugrató, több túlfordulás jellemezte menetét. Morgan Pridy (16.) már élre állt, az önmaga elvállalta tempót nagyobb hiba nélkül végig tudta vinni, így 7. VK- startját remek eredménnyel tette emlékezetessé az ifjú kanadai. Eztán két kiesés következett, Vincent Kriechmayr előnyről bukott kis híján hatalmasat a vak oldalra tűzött jobbos fordítónál, egy lábon bravúrosan megfogta szerencsére. Aleksander Aamodt Kilde kelleténél többet kockáztatott a felső harmadban, egy megbillenést követően képtelen volt fenékről egyenesbe kerülni.

Dominik Paris (5.) nevéhez volt köthető az első igazán erős idő, közel fél másodperces előnye rontott rajt és egy durva besokallással együtt igazán ígéretes formáról árulkodik. Thomas Mermillod Blondin (18.) szolid menetével nem sok vizet zavart ma, Georg Streitberger (6.) ellenben kiköszörülte az elmúlt versenyeken beszedett csorbákat, ha nincs az elmért ugrató, 2 százados hátrányából ítélve átvehette volna a vezetést. Carlo Janka (9.) sem búslakodhatott igazán, kompakt kis pályát síelt, mindösszesen 5 méteres elmaradással ért célba. A szakági klasszisok mindegyike ezt nem mondhatta el magáról, Adrien Théaux (15.) egy ugrás közbeni megbillenést követően annak is örülhetett, hogy ép bőrrel megúszta, míg Christof Innerhofer (20.) továbbra sem találja a fényt az alagút végén.

Peter Fill (4.) ambiciózus csúszása végeztével két olasz állt a lista élén, kár volt egy jelentősebb rontásáért. Hannes Reichelt (1.) azzal együtt is simán verte volna a dél-tirolit, az osztrákok lesiklója parádés dinamikával vette az akadályokat, 66 századnyi különbséggel ugrott a lista élére. Magasra került tehát a léc, amit Andrew Weibrecht (10.) azzal együtt sem tudott megugrani, hogy saját átlagához mérten jól teljesített.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a világranglista legjobbjai kitettek volna ma magukért. Otmar Striedinger (21.) például mintha megbénította volna rajtszáma, a második kapunál is csak éppen besurrant, kézzel korrigált, az elvesztett lendületét később már nem tudta pótolni. Patrick Küng csúnya késéseket követően pályán kívülre került, nem mintha azt megelőzően meggyőző lett volna. Nem palástolta dühét a célban Jan Hudec (14.), a tempó adott volt, formájával sem volt gond, a figyelmetlenségből eredő sok-sok apró hiba annál inkább. Matthias Mayer (17.) rajtbeli malőrjét elmért ugratókkal súlyosbította, a középmezőnynél előrébb ez így nem volt elegendő. Didier Défago (7.) sokáig vezetett, s a végsőkig harcban volt a dobogós helyekért, ahonnan egy pálya végi túlfordulással csúszott le. Kjetil Jansrud (2.) szintúgy jókora rontással nyitotta futamát, hátrányát aztán gond nélkül a maga javára fordította volna, ha a cél felé fordulva nem sokallt volna be. Ezzel együtt sem volt veszélyben második helye. Max Franz ugyanott nem fért át a kapun, addig sem volt valami épületes.

Romed Baumann (29.) harmatos szereplése után a pontszerzés is ajándéknak tekinthető. Marcel Hirscher a felső szakaszon elkövetett hibája után nem erőltette a dolgot, inkább pályán kívül maradt. Alexis Pinturault (3.) kapva kapott az alkalmon, bődületesen erős kezdéssel rukkolt elő. A kritikus ugratónál kaput érintett, széltében hosszában kihasználta a pályát, ami dobogót ért számára. Matteo Marsaglia (8.) is remekül alkalmazkodott az olaszos nyomvonalhoz, másodpercnyi hátrányt szedett össze. Ted Ligety (11.) is élt a technikásabb pálya adta előnyökkel, értékes pontokkal gazdagodott, azzal együtt, hogy a szurkolói biztatás talán még többet érdemelt volna. Joachim Puchner (35.) a tökutolsó helyre sorolódott, de Travis Ganong (28.) sem lehetett elégedett indiszponált menetével. Johan Clarey (27.) számára nem igazán kedvezett a pálya vonalvezetése.

Harmincon túlról eljött a kockázatvállalás ideje, akinek bejött, értékes eredménnyel gazdagodott, de persze sokan nem érték el a célvonalat. (Ez utóbbi 48 sízőnek adatott meg.) A kanadai Dustin Cook (35-össel a 12.) például karriercsúcsot érő helyen zárt, ami Lake Louise-i 13. helyével együtt tetemes előlépést ér a ranglistán; de remekül mentek a svájciak is, Thomas Tumler (36-ossal a 13.), valamint Sandro Viletta (37-essel a 22.) sem vallott ma szégyent. Amerikai részről Thomas Biesemeyer (38-assal a 25.) és Tim Jitloff (42-essel a 24.) szaporította pontjai számát, míg az utolsó pontszerző helyre egy horvát, Natko Zrnčić-Dim (49-essel a 30.) araszolt be.

A verseny részletes statisztikájáért kattints a linkre!

Hannes Reichelt – egy híján 200. Világkupa- startján – nyolcadik sikerét ünnepelte, Szuper-G-ben 2011 februárját követően sikerült ismét az élre kerülnie. Több mint 1000 napos szünet után győzött újra osztrák lesikló Szuper-G-ben. Kjetil Jansrud három fölényes győzelem után ma meg kellett elégednie az ezüstéremmel, 18. pódiuma mellé szakági és összetett elsőség dukál, Hirscherrel szembeni előnye 200 pont fölé duzzadt, vagyis egész biztosan listavezetőként érkezik vissza Európába. Kíváncsian várjuk mai szereplését óriás-műlesiklásban… Alexis Pinturault 25. alkalommal állhat Világkupán dobogóra, ami pedig a szuperóriás-műlesiklást illeti, schladmingi második és lenzerheidei első helye után teljessé vált az éremkollekció e számban.

Ma óriás-műlesiklással zárul a férfiak észak-amerikai turnéja!

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk