AJÁNLÓ
 
14:54
2015. 02. 22.
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
14:54
2015. 02. 22.
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:54
2015. 02. 22.
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa...
A bejegyzés folyatódik
 
14:54
2015. 02. 22.
Marcel Hirscher a kranjska gorai óriás-műlesikláson aratott győzelmével már biztosan...
A bejegyzés folyatódik
 
14:54
2015. 02. 22.
Frederica Brignone nyerte a nők botrányosra sikerült Crans Montana-i alpesi összetettjét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Folytatódott az osztrák sikersztori Saalbachon, öten zártak a legjobb tucatban, egy közülük, Matthias Mayer pedig meg sem állt a duplázásig, a tegnapi lesiklás után ma Szuper-G-ben sem talált legyőzőre. A második helyet a franciák képviseletében Adrien Théaux happolta el, pár századdal megelőzve a szakágit vezető Kjetil Jansrud előtt. Hab a tortán osztrák szemszögből nézve Hirscher 17. helye, minek köszönhetően a norvég érdemben nem tudta csökkenteni hátrányát összetettben, a különbség változatlanul meghaladja a 100 pontot.

Beköszöntött a zord idő Saalbachba is, kimondottan rossz látási viszonyok, hol ködös, hol csak szimplán borús idő várta a 61 indulót. A gleccserre épült pályát persze nem illetheti senki kritikával, legalábbis ami az állagát illeti, a tegnap már részletezett nehézségek ma is fennálltak – igaz, az amerikai edző igencsak technikás tűzésre vállalkozott, a hepehupásabb részek pedig eleve kikerültek a pályáról.

A norvég alpesi síelés legújabb ígéretének futamáról teljesen lemaradtunk, kár volt, Aleksander Aamodt Kilde (7.) ugyanis élete VK- versenyét síelte, mondhatni élt az alacsony rajtszám nyújtott előnyökkel. Joachim Puchner (10.) csúszása után konstatálhattuk, erős alapidőt állíthatott fel a norvég, az osztrák tucatember remek középső szektorával sem bírt elébe kerülni, ebbe belejátszott az, hogy az utolsó trükkös kanyarra elvesztette koncentrációját. A tegnapi lesiklástól visszalépett Travis Ganong (9.) visszatért, rá oly jellemző lelkességgel esett neki a pályának, a hiba több volt a kelleténél, itt ment el az első helye. Matteo Marsaglia (6.) menete is sugallta, szerencsés csillagzat alatt születtek az alacsonyabb rajtszámot szerző sízők, meg kell hagyni ugyanakkor, jóval rendezettebben síelt az olasz, mint az előzőek, okos utolsó ugratójának hála a vezetést is sikerült átvennie egy kevéssel.

Werner Heel (44.) újfent igazolta, komoly problémái vannak a lejtővel. Előbb egy lábon mentett, majd a bukótér legmélyéről visszaevickélve második gondolatra folytatta a sízést. Johan Clarey (15.) sem javult sokat egy nap elteltével, nem hajtotta szét magát, hogy finoman szóljunk. Brice Roger (8.) ellenben kiköszörülte a tegnapi csorbát, s ha nem lassult volna be úgy a végén, még tovább javíthatta volna legjobb VK- eredményét. Patrick Küng (24.) is azok közé tartozott, aki nem zárta keblébe ezt a helyszínt, rendkívül bizonytalan, majd beletörődő sízéssel csordogált le a célba. Ezúttal Max Franznak (12.) sem jött be az őrület határát feszegető stílus, a végét elbaltázta, súlyos késésekkel lecsúszott a pillanatnyi dobogóról is.

Alexis Pinturault (5.) szépen kontrollálta léceit, a technikás tűzésben szemlátomást élvezte a sízést, a pálya végi bonyodalmak miatt nem vette át 5 tizeddel a vezetést. Dustin Cook (28.) vb-ezüstérmes létére alaposan megküzdött a pályán maradással is, esetében olybá tűnik, érvényesül a mondás: egyszer volt Budán kutyavásár… Annyi hibával, amit Andrew Weibrecht (19.) bemutatott, nincs az az bődületes tempó, amivel eredményt lehet elérni, Peter Fill (26.) kapcsán a vállalt sebességgel is komoly gondok mutatkoztak.

Carlo Janka (4.) formája felfelé ível gyors számokban. Nem szedett be sokat Pinturault nyerő szakaszán, vagyis a pálya felső részén, s minthogy lent toptempóra váltott, 6 századdal az ő neve került a tabella élére. Sokáig nem örülhetett azonban, Adrien Théaux (2.) ugyanis még honfitársát is elverte a tempógyűjtögetős felső részen, s aztán sem vesztett érdemben, a 22 századnyi előny dobogós reményekkel tölthette el.

S hogy joggal, jól jelezte Kjetil Jansrud (3.) csúszása, a norvég kissé nyögvenyelős, de tegnaphoz képest azért magabiztosabb sízéssel sem tudott fogást találni rajta. Mondjuk ezt cirka 6 százados különbségnél, na, ja… Sokat akart a szarka Otmar Striedinger (20.) esetében, becsülettel harcolt az ifjú osztrák, de kis túlzással minden testrészét latba vette néha, csak hogy pályán maradjon. Dominik Paris (14.) is feledné a Schneekristal nevű lejtőt, mert ugyan kitértek párszor lécei erős kezdése után, a kereken 1 másodpercnyi különbséget csak ezzel nem lehet magyarázni. Didier Défago (16.) szintén zenész, nem tudott, s nem is akart többet vállalni a svájci veterán.

Bezzeg Matthias Mayer (1.) újfent elemében volt, mert dacára néhány fenti necces kapunak, átütő erejű finissel a maga javára fordította a küzdelmet, közel negyed másodperces különbséggel. A második futamon sem jött össze semmi Georg Streitbergernek (20.), pedig ő a szó legszorosabb értelmében véve hazai havon síelt. Hannes Reichelt személyében korán búcsúzott a világbajnok, végzetes késésspirálba került, esélye nem volt bennmaradni.

Az osztrák sort Vincent Kriechmayr (12.) zárta egy kifejezetten kulturált menettel. Nem remekeltek ma sem az észak-amerikaiak, Morgan Pridy (31.) és Ted Ligety (35.) zaklatott meneteikkel pontzónán kívül fejezték be a napot, Manuel Osborne-Paradis pedig időnek előtte búcsúzott. A tendenciának megfelelően Beat Feuz sem ért célba, hasonlóan a szlovén lesiklók egyedüli reprezentánsához, Klemen Kosihoz. Thomas Mermillod Blondinnek (27.) noha voltak biztató pillanatai, összességében csak néhány pontra telt ma tőle, Romed Baumann (11.) viszont természetesen elemében volt a hazai havon.

Harmincon túlról elsőként az összetett vezetőjének előjogaként Marcel Hirscher (17.) startolt, s az osztrákok legnagyobb örömére teljessé tette a hazai sikert, csupán másfél másodpercet kapott a győztestől, de ami ennél sokkal lényegesebb, 46 pontot vesztett csupán összetettes előnyéből. A továbbiakban pontot szerzett még az osztrák Patrick Schweiger (33-assal a 23.), a svájci Mauro Caviezel (34-essel a 18.), az olasz Mattia Casse (37-essel a 27.), a svájci Fernando Schmed (40-essel a 29. – lesiklás után Szuper-G-ben is első VK- pontjait szerezve), s végül az amerikai Jared Goldberg (41-essel a 30.).

A verseny részletes statisztikáját a linkre kattintással érhetitek el!

A kicsit csalódást keltő világbajnoki szereplés után duplázással tért vissza Európába Matthias Mayer, aki két lesikló győzelme után immáron Szuper-G-ben is felért a dobogó tetejére. Ez volt karrierje 10. VK- pódiuma. 2013 decembere után állt újra dobogón Adrien Théaux, ha persze nem számítjuk világbajnoki bronzérmét. A mai volt a francia 11. dobogója.  Kjetil Jansrudnak épp kétszer ennyi jutott már eddig, de míg a szakágiban jelentősen növelte előnyét, összetett esélyei mintha elszállni látszanának. Utolsó esélye alighanem az elkövetkező garmischi hétvége lesz.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk