AJÁNLÓ
 
16:18
2015. 12. 19.
A váltót is beleértve a 28 éves francia idén csak egy alkalommal adta ki kezéből...
A bejegyzés folyatódik
 
16:18
2015. 12. 19.
A női és a férfi egyéni indításos is a favorit remeklésével ért véget. A mezőny...
A bejegyzés folyatódik
 
16:18
2015. 12. 19.
Vasárnap a férfiak 15 kilométeres tömegrajtos versenyével befejeződött a 2016-os oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
16:18
2015. 12. 19.
A hölgyek számára vasárnap a 12,5 kilométeres tömegrajtos viadallal zárult az oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
16:18
2015. 12. 19.
Norvégia hazai pályán megnyerte Oslóban a női 4x6 km-es váltóversenyt. Synnoeve Solemdal,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

biatlon Biatlon Világkupa Simon Schempp Laura Dahlmeier Pokljuka egyéb
A férfiak pokljukai üldözéses versenye sokáig megszólalásig hasonlított a hochfilzenire, de aztán elmaradt az izgalom, mivel a negyedik, utolsó lövészetben Martin Fourcade hibáját a német Simon Schempp kihasználva ezúttal nyert. A nőknél fej-fej mellett haladt Dorin és Dahlmeier, végül utóbbi a sífutó pályán utasította maga mögé ellenfelét.

 

Ahogy ígértük tegnap, máris itt vagyunk a sílövészet mezőnyével, akik a szlovéniai Pokljukában vendégeskednek. Az időjárás jócskán kegyeibe fogadta a versenyzőket: verőfényes napsütés, szélcsend, talán túlságosan is tavaszi állapotok.

Időrendben a férfiak 12,5 kilométeres üldözéses viadaláról számolhatunk be, ahol hasonló forgatókönyvnek voltunk szemtanúi, mint múlt héten Hochfilzenben. A sprint alapján kialakult eredmények miatt az élről a tegnapi győztes Simon Schempp rajtolt, nem túl nagy előnnyel a norvég Ole Einar Björndalen, valamint az igazi veszedelem, a franciák VK- elsője Martin Fourcade előtt.

biatlon Biatlon Világkupa Simon Schempp Laura Dahlmeier Pokljuka egyéb

Az első lövészethez Schempp még egyedül érkezett, de közelítettek hozzá a riválisok. A második fekvő tüzelés előtt Fourcade felzárkózott a némethez, mögöttük a 8. helyről induló, és az éllovasokhoz hasonlóan hibátlanul lövő norvég Tarjei Böe.

A harmadik, már álló ötös sorozat (öt célpont van fekve és állva is) szintén tükörsima volt Fourcade és Schempp számára – mint ahogy Hochfilzenben, egy héttel ezelőtt –, így folytatódott az öldöklő küzdelem. Az utolsó lövészetnél mindketten óvatosak voltak,  kifújták magukat, de a gall mégis elvétett egyet, Schempp viszont hű maradt önmagához, és ezen a héten mindig, így ma sem vétett egyet sem (három verseny alatt 30 lövéséből mindannyi talált). A célban tehát az erejével rendre jól bánó német idei harmadik, pályafutása nyolcadik sikerét könyvelhette el. Az olimpiai bajnok Fourcade azonban nem lógatta az orrát, hiszen újabb dobogójával megerősítette első helyét az összetettben. A dobogó harmadik fokára az orosz Anton Shipulin állhatott, aki a hajrában állva hagyta Tarjei Böet. Björndalen 6.-nak jött be.

biatlon Biatlon Világkupa Simon Schempp Laura Dahlmeier Pokljuka egyéb

A hölgyek azonos számában az volt a kérdés, ki lesz az első, aki megszerzi idei második győzelmét, netán Marie Dorin, vagy a német Laura Dahlmeier (előbbi indult az első helyről mindösszesen 1 másodperc előnnyel), vagy akár a sífutóból sílövővé avanzsált finn Kaisa Mäkäräinen?
A futam hasonlóan alakult, mint az uraknál: már az elejétől kétesélyes volt minden.  Dorin és Dahlmeier is a jó lövők közé tartozik,  ami azt jelenti, hogy a riválisok nem nagyon bízhattak abban, hogy elbizonytalanodnak. Végül igazolták klasszisukat, a végéig ölre mentek a sikerért, a 4-4 hibátlan lövészet után az egyik emelkedőn viszont a 22 éves Dahlmeier lerázta a fáradni látszó Dorint, és tisztes különbséggel elsőként ért a célba. A harmadik a múlt héten tragikusan muzsikáló Mäkäräinen lett, aki a 10. helyről indult, de hiába tüzelt háromszor is hibátlanul, a lövészete jóval lassabb volt mind ellenfeleié, amit végül nem tudott elegendő módon kompenzálni pazar futásával.

A világkupa élén álló cseh Gabriela Soukalova végül nem tudott konkurálni a dobogósokkal,  4. lett, őt követte két német, Francizka Preuss, valamint Vanessa Hinz. A nagy visszaesők között találhattuk a harmadiknak induló német Franziska Hildebrand, aki kiszorult a 10-ből, főleg a tőle szokatlan hibák miatt (a német hölgy a mai nap előtt 98 %-osan tüzelt a fekvőben).

biatlon Biatlon Világkupa Simon Schempp Laura Dahlmeier Pokljuka egyéb

A pokljukai harmadik napon tehát taroltak a németek, ami alapos fricska azoknak, akik folyton folyvást a Magdalena Neuner, Michael Greiss szintű sztárok hiányát hajtogatják. Ez a garnitúra viszont alkalmasnak tűnik arra, hogy elhomályosítja a korábbi nagyságok hiányát, és talán hosszú évekre megoldja a német biatlon jövőjét.

Biztosan sokaknak feltűnt már, hogy a sportág élő legendája, a már említett Neuner egykori legkomolyabb ellenlábasa, a fehérorosz Darja Domracseva neve sehol sem található. Ennek egyszerű az oka, a Szocsiban három olimpiai bajnoki címig jutó kiválóság mononukleózis miatt hónapokig nem tudott edzeni, így kihagyja az idei szezont, de egy vele készült interjúban mindenkit biztosított arról, hogy jó állapotban van, és készül a visszatérésre.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk