AJÁNLÓ
 
09:54
2015. 03. 21.
Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra,...
A bejegyzés folyatódik
 
09:54
2015. 03. 21.
Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő...
A bejegyzés folyatódik
 
09:54
2015. 03. 21.
A szlovénok kiválósága ugyanúgy agyonverte a mezőnyt, mint tette azt az idény zömében....
A bejegyzés folyatódik
 
09:54
2015. 03. 21.
A győzelem megint nem jött össze, de a szerencse mégsem engedte el igazán Peter Fill...
A bejegyzés folyatódik
 
09:54
2015. 03. 21.
Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mikaela Shiffrin nyerte Frida Hansdotter előtt a méribeli Világkupa-döntő női szlalomversenyét, a szakági versengésben is ugyanez lett a végeredmény. Mondhatni, jól tükrözték az egész idényt a ma történtek: a stabilan síelő Hansdotter féltávnál már vezetett, ám Shiffrinnek egyetlen igazán összerakott szektor is elég ahhoz, hogy a mezőny fölé nőjön. Veronika Vélez-Zuzulová ma is dobogón zárt, hajszállal megelőzve Tina Mazét, a szakági bronz így is a szlovéné lett. Anna Fenninger jött, látott és pontot se szerzett, ám Maze viszonylag gyenge szereplése miatt mégis mondhatjuk: győzött. 20 pont alatti a szlovén előnye összetettben, óriásban ezt Fenninger könnyen megfordíthatja.


25 fős mezőny vágott neki a női szlalom Vk-döntőnek. Hiányzott Resi Stiegler a szakági top-25-ből, cserébe viszont ott volt utolsóként a rajtlistán az összetettért küzdő, ám a szakágban soha nem induló Anna Fenninger. A junior-világbajnok Paula Moltzan se tisztelte meg jelenlétével a mezőnyt.

Frida Hansdotter volt a legszerencsésebb a rajtszámsorsolásnál, hisz ő indulhatott elsőként, szűz pályán. A svéd lány maximálisan kihasználta a lehetőséget, nyerte a futamot (1.). Hasonlóan szerencsés volt a szakágat uraló Mikaela Shiffrin is, 7 századdal ugyan a svéd mögé sorolt be, de utánuk fél másodpercen belülre se került senki (2.). Šárka Strachová az elmúlt hetek remeklései után most kicsit haloványabbnak tűnt, 8 tized feletti hátrányt gyűjtött össze (5.). Maria Pietilä-Holmner már 1,6-nál járt a célban, igaz, pocsék formájából kiindulva ezen aligha lepődtünk meg (11.). Tina Maze viszonylag jól járt azzal, hogy edzője tűzte a pályát, a tetejét és az alját egész jól meg is síelte, 6 tizedes hátránya mégsem ígért nagy eredményt (4.).

Wendy Holdener nagy rössel vágott neki a pályának, összességében azonban nem jött ki jól ebből (7.). Kathrin Zettel kifejezetten lassú kezdéssel, óvatos menettel érkezett néhány századdal a svájci elé (6.). Veronika Vélez Zuzulová produkálta az utolsó igazán jó menetet az első futamban, a pálya aljáig még Hansdotterék is aggódhattak, ott viszont fél másodperc fölé nőtt a hátránya - ebben talán már a pályaromlás is benne volt (3.). Nina Løseth messze kitűnt a mezőnyből - ám most sajnos lefelé: szemre is borzalmas, szaggatott mozgással hatalmas hátrányt szedett be (20.). Marie-Michele Gagnon a norvéghez képest remekül jött ugyan, ám rajta kívül senkit nem előzött meg az előtte indulók közül (14.).

Chiara Costazza épphogy 2 másodpercen belül tudott maradni (18.), látszott, hogy nagy időkre most már nem számíthatunk. Három osztrák folytatta a sort. Carmen Thalmann (8.) és Nicole Hosp (9.) egymással versenyeztek, 3 századdal bizonyult csak jobbnak Thalmann, összességében egész jól síeltek mindketten. Michaela Kirchgasser is betagozódott ugyan a középmezőnybe, de 2 tizeddel elmaradt honfitársaitól (12.). Michelle Gisin 3 másodperc feletti hátrányával új utolsót köszönthettünk (23.), majd egy újabb osztrák, Bernadette Schild még őt is alulmúlta (25.). Jókor jött a reklámszünet...

Nastasia Noens már az első kapuknál alaposan megbillent, de hajtotta tovább a hazai pálya, lehet, hogy egy óvatosabb menettel még jobb lett volna (15.). Erin Mielzynski mozgása a végén kissé darabossá vált, Noens-szel azonos idővel ért célba (15.). Anna Swenn-Larsson pár századdal eléjük érkezett, elégedettnek tűnt (12.). Lena Dürr remek kezdés után végül másfél másodpercen és a top-10-en belül tudott maradni - ebből a pályából alighanem a maximumot hozta ki (9.). Sokáig Laurie Mougel se akart elmaradni a némettől, a pálya alján viszont lassabban kanyargott, így a hátsóbb régiókba érkezett (17.). Két gyengélkedő svéd sorjázott utána: Charlotta Säfvenberg az utolsó helyekért küzdött (24.), majd Emelie Wikström is csak pár versenyzőt előzött meg 2 másodpercen túli hátrányával (19.). Manuela Mölgg is csak jó második futamos rajtszámának örülhetett a menete végén (21.). Zárásként Anna Fenninger következett, gond nélkül, kicsit talán tartalékolva 2,5 másodperces hátránnyal tovább tartotta a nyomást Mazén (22.). A pontszerzéshez innen azért nagy második futam és jó pár kieső is kellett.

--------------------------------------------------------

A második futamot így Bernadette Schild nyithatta, nagy hátránya miatt esélytelenül a pontot érő top-15-re (22.). Säfvenberg a svéd pályatűzés előnyével élve kicsivel gyorsabbnak tűnt az osztráknál, ám a nagy igyekezte vége kapura lépés lett. Michelle Gisin kedvetlen, lassú menettel visszaküzdötte magát Schild mögé (24.), majd jöhetett Fenninger. Másodperc feletti előnyről indult, kissé darabos mozgással mégis eladta az egészet a célig - pont ebből nem lehetett (23.). Mölgg se lehetett büszke a menetére, de hatalmas előnyéből 3 tizedet meg tudott őrizni a célig (20.).

Nina Løseth másodjára is csak szenvedett a puha havon, sokat elmond az előtte síelők (össz)teljesítményéről, hogy így is meg tudta őrizni minimális előnyét (19.). Wikström is megelégedett egy biztonsági síeléssel, és hozott előnye megtartásával (18.). Costazza volt az első a szűz pálya előnyét élvező Schild óta, aki valóban odatette magát, és célba is ért, 4 tized feletti előny lett a jutalma (12.). Végre elkezdődött tehát a verseny: Mougel a hazai nézők buzdítása közepette bevállalt egy őrült menetet, ami csak a végén eredményezett pár késést, összességében így is rápakolt további 35 századot a legjobb időre (7.). Noens még jobb kedvre hangolta a gallokat, brutális kezdés után a közepén kicsit megakadva is bejött honfitársa elé (6.).

Franciák után kanadaiak következtek. Mielzynski nem veszélyeztette a franciák örömét, lassú kezdése után mögéjük azért be tudott sorolni (8.). Gagnon még döcögősebben indult, ráadásul később se találta meg a fonalat, épphogy másodpercen belül maradt (17.). Kirchgasser vérszegény menetét látva - és az osztrák szellemiséget ismerve - ismét kellemetlen gondolatok támadhattak az egyszeri szurkoló fejében. Mindenesetre akár véletlenül, akár szándékoltan húzta be a kéziféket, kevéssel még így is Fenninger elé érkezett (21.). A svéd pályatűzés áldásait két újabb skandináv tapasztalta meg a folytatásban. Swenn-Larsson a pillanatnyi dobogóra se nagyon hajthatott (14.), majd Pietilä-Holmner valamivel jobb kezdés után pár századdal fiatalabb honfitársa mögé küzdötte vissza magát a pálya alján (15.).

Sokakhoz hasonlóan Nicole Hosp is a felső részen veszített sokat a gall kamikázékkel szemben, utána már hiába tartotta többé-kevésbé a tempót, a pillanatnyi dobogóra se fért fel (10.). Lena Dürr is felül vesztett igazán sokat, összességében a biztos pontszerzéssel ő aligha volt elégedetlen (13.). Csak ezután jött a futam egyetlen reklámszünete, Thalmann volt a szerencsés, aki előtt így rendezgethették egy kicsit a pályát, ám nem igazán élt az eséllyel. Harmad másodperces előnyről indult, ám pár század híján rögtön el is adta, az alján pedig annyira belassult, hogy a dobogóról is leszorult (9.). Holdener esetén csak a visszaesés mértéke volt a kérdés, végül a pontszerzés is igen kérdésesnek tűnt (16.). Zettel hasonló futamot mutatott be, mint Thalmann, az alján még inkább megakadt, és még inkább hátraesett (11.).

Strachová már majd 9 tizedes előny szinte egészét adta el egyetlen szektor alatt, viszont a pálya közepén ráérzett a ritmusra, és végül nagy mázlival, 4 századdal átvette a vezetést (5.). Maze kevéssel indult csak jobban a csehnél, ám a pálya alján képes volt régi önmagát idézve kanyarogni, így majd fél másodperccel vette át a vezetést (4.). Vélez Zuzulová kihasználta a szlovén gyenge indulását, és a szerencse is vele (no meg Fenningerrel) volt, 7 századdal tudta megelőzni a célban (3.). Shiffrin fél másodperces előnyt fogyasztott el kevés híján az elején, az aljára már hátrányból indult, a végén mégis 4 tizedes előnyt mutatott az óra (1.). Hansdotter a felső részen se múlta felül az amerikait, ezután szinte az esélytelenek nyugalmával próbálkozhatott - az alján azért jól jött, végül csak 5 század hiányzott neki (2.).

A szakági kristálygömböt így több mint 100 pontos különbséggel nyerte meg Mikaela Shiffrin Frida Hansdotter előtt. Tisztes távoból követi őket a tabellán Tina Maze. Ami a mai versenyt illeti, Shiffrin 67 verseny után 15 győzelemnél és 25 dobogónál jár; Hansdotter mérlege 146 verseny és 15 dobogó, Vélez-Zuzulováé 160 verseny és 19 dobogó. Összetettben Maze megelőzte ugyan Fenningert, de előnye csak 18 pont az utolsó versenyszám előtt. A technikai szakágak és az összetett győzteseiről a jövő héten tervezünk egy részletesebb bemutatást!



Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk