AJÁNLÓ
 
17:31
2016. 12. 11.
Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra,...
A bejegyzés folyatódik
 
17:31
2016. 12. 11.
Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő...
A bejegyzés folyatódik
 
17:31
2016. 12. 11.
A szlovénok kiválósága ugyanúgy agyonverte a mezőnyt, mint tette azt az idény zömében....
A bejegyzés folyatódik
 
17:31
2016. 12. 11.
A győzelem megint nem jött össze, de a szerencse mégsem engedte el igazán Peter Fill...
A bejegyzés folyatódik
 
17:31
2016. 12. 11.
Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere szlalom Shiffrin Vélez-Zuzulová Holdener

A női alpesi sízők szlalommal zárták hétvégi programjukat Olaszországban. Egy futamon át bízhattunk abban, hogy végre nem csak a második helyért folyik a küzdelem, de aztán Mikaela Shiffrin gondoskodott róla, higy ezúttal is másodperc fölé nőjön az előnye. Az azonos dimenzióban küzdők versenyét Vélez-Zuzulová nyerte, Wendy Holdener ezúttal is felfért a dobogóra. Lara Gut hét év után szerzett újra pontot szlalomban.

Sestriere ma is szép arcát mutata a Világkupa-mezőnynek, viszonylag tiszta, csapadékmentes idő fogadta a 61 indulót. Az első futam pályáját a svájci Werner Zurbuchen, a másodiként az USA edzője, Mike Day tűzhette.

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere szlalom Shiffrin Vélez-Zuzulová Holdener

Mikaela Shiffrin ráadásképp az első futam 1-es rajtszámát is megkapta, nagyobb hiba nélkül, épp csak felül kicsit szétcsúszó lécekkel megadta az alapidőt (1.). Ilyen esetben pedig ritkán szokták megszorítani… Šárka Strachová menetét így nehéz volt értékelni, középen szedett be jó pár tizedet, de fél másodperccel megúszta (6.). Frida Hansdotter viszont megmutatta, hogy ma Shiffrin is egy ligában versenyez a többiekkel, 2 tizedes előnnyel kezdve, a legvégén viszont nagyot rontva, végül 3 tizeddel kapott ki tőle (3.). Veronika Vélez-Zuzulová hasonlóan remek kezdés után a középső részen hagyott benn tizedeket, végül 12 század hátrányt mutatott az óra (2.). A svájci pályatűzés kedvezményezettje Wendy Holdener lehetett volna, ám egy megakadás már a pálya kezdetén fél másodperces hátrányt jelentett neki. Igaz, utána összekapta magát, nem tett hozzá lemaradásához (5.).

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere szlalom Shiffrin Vélez-Zuzulová Holdener

A szlovák háziversenyt elsőre elbukta Petra Vlhová, ennek ellenére nem bánkódhatott: fél másodpercen belül maradt (4.). Nina Løseth tegnap nem csak képletesen bukott, de ez láthatóan nem tartotta vissza: előnnyel nyitott, hogy aztán egyre inkább belegabalyodva a pályába majd 8 tizedet szedett össze (8.). Érezhetően más kategóriában síelt a pálya közepére teljesen széteső Marie-Michele Gagnon (40.), majd Maria Pietilä-Holmner is jócskán elmaradt az élbolytól (13.). Lena Dürr előtt is hamar bezárult a siker ajtaja, végül 2 másodperc fölé került (22.), Resi Stiegler viszont egy szektoron át az élmenőket is ijesztgette - a végére azért egy rontással visszasüllyedt a hátsó régiókba (15.). Michaela Kirchgasser kezdése is egész biztató volt, aztán viszont egy látványos piruett végén a hálóban kötött ki. Mivel az alpesi sí nem labdajáték, ennek nem örültek az osztrákok. A svájciak második esélye, Michelle Gisin viszont végigvitt egy remek tempót, épphogy kikapott Holdenertől (7.). A top-15-öt a lejtőt nem érző Anne-Sophie Barthet újabb gyenge, ám mázlis menete (30.) után Bernadette Schild zárta, tisztes hátránnyal (11.).

A második blokk Irene Curtonival indult, másfél másodpercen belüli hátránnyal ért célba (14.). Megelőzte ezzel a szebb napokat megélt Erin Mielzynskit (18.); sőt, a legjobb részidővel nyitó, ám aztán előbb belassuló, majd szinte eltévedő Katharina Truppét is (16.). Svédek sorjáztak ezután: Emelie Wikström sokkal jobban végigvitte a tempóját (12.), Anna Swenn-Larsson viszont a megszokott kiesését hozta. Hiába érkezett jó idővel az alsó részre, végül a kiesők táborát gyarapította Ana Bucik, Christina Geigert viszont a kiesés veszélye éppúgy messze elkerülte, mint a jó részidőé (20.).

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere szlalom Shiffrin Vélez-Zuzulová Holdener

A top-30 utolsó blokkjának nyitányaként láthattunk egy atipikus "mölggös" kiesést: a veterán Manuela ezúttal nem esett, épp csak az utolsó kapuk egyikébe nem fért be. A középső szektorban a fiatal norvég, Maren Skjøld is beszedte az immár szinte kötelező tizedeket, így is épphogy másodperc fölé nőtt a hátránya (10.). Denise Feierabend a mezőny vége helyett inkább a kiesők táborához csatlakozott a zárószektorban, Chiara Costazza viszont az előbbi megoldást választotta (24.). Az osztrákok ma valamiért úgy érezték, síakrobatika a feladvány: Julia Grünwald is olyan piruettel került a hóra, ami egész szép pontszámot érhetett volna. A top-30-at három további kiesés zárta: Maruša Ferk, Charlotte Chable és Maren Wiesler kéz a kézben búcsúzott.

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere szlalom Shiffrin Vélez-Zuzulová Holdener

A gyenge menetek és a sok kieső esélyt jelentettek a magasabb rajtszámmal indulók számára. A számára kissé idegen szakágban brillírozott Federica Brignone (21.) és Lara Gut (19.), Melanie Meillard viszont vitte a prímet: 43-assal beérkezett másodpercen belüli hátránnyal a 9. helyre. Továbblépett még az osztrák Katharina Gallhuber (16.) és Katharina Huber (28.), a brit Alexandra Tilley (23.), a német Marina Wallner (25.) és Marlene Schmotz (26.), a francia Adeline Baud Mugnier (27.), valamint némiképp váratlanul a szerb Nevena Ignjatović (29.).

-----------------------------------------------------

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere szlalom Shiffrin Vélez-Zuzulová Holdener

A második futamot Barthet nyithatta, szemre nem túl dinamikus menettel csorgott végig a pályán (26.). Lassúcska kezdés után biztonságit síelve Ignjatović gondoskodott róla, hogy Szerbia előbb szerezzen pontot a technikai szakágakban, mint északi szomszédja (igen, ebben van némi célzás) (27.). Huber se kockáztatott túl sokat, ez is elég volt ahhoz, hogy 6 tizeddel átvegye a vezetést (20.). A franciáknak viszont második indulójuk se okozott nagy örömöt, Baud Mugnier végül századokkal még Ignjatovićtól is kikapott (29.). Az aljára veszített tempót, és került hátrányba Schmotz (23.), Wallner ezzel szemben az elején lassabb volt, a végén viszont mindenkinél gyorsabban kanyargott (19.).

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere szlalom Shiffrin Vélez-Zuzulová Holdener

Costazza a középső szektorát remekül összerakta, az alsóra viszont egyszerűen szétesett a mozgása (25.), Tilley egy stabil, egész jó tempóval többre ment (22.). Lena Dürr villámgyors kiesése után Brignone mutatta meg szlalomspecialista honfitársainak, hogyan is kell itt síelni - a végére azért besokallt, kicsivel így is befért Costazza elé (24.). Geiger menete után már két német vezette a mezőnyt, igaz, majd fél másodperces előnyéből csak pár század maradt Wallnerrel szemben (18.).

Gut már az elején óriásit mentett, ezután csak néhány pontra hajthatott (2009 óta első szlalompontjai), tőle ebben a szakágban ez is ajándék (28.). Mielzynskinél is a legvégére fogyott el az előny és a sebesség, végül a pillanatnyi dobogóra se fért fel (21.). Másodjára nem hibázott Truppe, a tempóval most sem volt gond, fél másodperccel át is vette a vezetést (16.). Gallhuber rögtön besorolt mögé, ezzel kettős osztrák vezetéssel fordultunk féltávra (17.).

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere szlalom Shiffrin Vélez-Zuzulová Holdener

A szünet után rögtön véget ért az osztrák öröm: az edzője által tűzött pályán Stiegler a végére jócskán belassult ugyan, de 2 század megmaradt előnyéből (15.). A hazaiak örömére Irene Curtoni menete után már olasz elsőséget mutatott az eredményjelző (14.), Pietilä-Holmner viszont helyrerakta az addig látottakat: középen talán még benn is hagyott némi időt, mégis több mint egy másodperccel vette át a vezetést (8.). Wikström kicsit csetlett-botlott, így is simán befért honfitársa mögé (12.), majd Bernadette Schild osztrák töltelékkel gazdagította a svéd szendvicset (10.).

Skjøld döbbenetesen sokat kapott a felső részen, végül majd egy másodperces hátrányt szedett be (13.). Fivérével ellentétben végigvitte bravúros teljesítményét Melanie Meillard: némiképp a biztonságra is ügyelt, mégis megúszta fél másodperces lemaradással (11.). Jóval többre vágyott Nina Løseth, és mindent meg is tett: tartotta Pietilä-Holmner tempóját, végül 2 századot adott csak le belőle - belefért, több mint fél másodperc maradt (5.). Szépen síelt Michelle Gisin is, 1 tizeddel a norvég mögé sorolt be (6.). Kevesebb jót lehet írni Strachová síeléséről, felül elszállt, utána hiába tartotta a tempót, a 6 tizedes hátrány a pillanatnyi dobogóra sem volt elég (9.).

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere szlalom Shiffrin Vélez-Zuzulová Holdener

Holdener viszont nemcsak jól tartotta magát felül, de egészen varázslatosan kanyargott a végén is, fél másodpercet pakolt így a legjobb időre (3.). Vlhová csehszlovák szokás szerint a felső részt nézte be, ráadásképp alul sem találta meg Holdener titkát, Gisin mögé szorult (7.). Hansdotter hiába jött egy remek középső részt, a harmad másodpercnyi előny sem volt elég a végén, 8 százados hátrányt mutatott az óra a célban (4.). Vélez-Zuzulová remek kezdés után a középső részt sem rontotta el, az alját annál jobban: háromnegyed másodpercből 12 század maradt meg (2.). A vezetésre ez elég volt, Shiffrin viszont fújhatott egy nagyot. Az amerikai ennek ellenére már a pálya közepére eldöntötte a kérdést, végül ma is másodperc feletti előnnyel örvendeztette meg az amerikai szurkolókat - és keserítette el azokat, akik az első futam után már kezdtek hinni abban, hogy néha talán még versenyt is látunk az elsőségért női szlalomban.

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere szlalom Shiffrin Vélez-Zuzulová Holdener

Mikaela Shiffrin 89. versenyén 34. dobogós helyét és 23. győzelmét húzta be. Idén is a sérülés lehet az egyetlen ellenfele. Veronika Vélez-Zuzulová 174. versenyén 27 pódiumának örülhetett, Wendy Holdener 113 verseny után 10-nél jár.

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere szlalom Shiffrin Vélez-Zuzulová Holdener

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Sestriere szlalom Shiffrin Vélez-Zuzulová Holdener

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk