AJÁNLÓ
 
20:09
2017. 03. 18.
Miután a Világkupa és a Világbajnokság legfontosabb eseményeit részletekbe menőleg már...
A bejegyzés folyatódik
 
20:09
2017. 03. 18.
Múlt vasárnap Planicán lezárult a 2016/17-es síugró szezon, amely változatos versenyeket,...
A bejegyzés folyatódik
 
20:09
2017. 03. 18.
Négy remek sírepülővel felállva sima győzelmet aratott Norvégia a planicai csapatversenyen....
A bejegyzés folyatódik
 
20:09
2017. 03. 18.
Mindössze 31 pontos előnnyel várhatta a planicai szezonzárót Stefan Kraft, de pénteki...
A bejegyzés folyatódik
 
20:09
2017. 03. 18.
A fináléhoz érkezett a 2016/17-es síugró szezon, az utolsó hétvégén, híven a hagyományokhoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

síugrásVikersundban csapatversenyt rendeztek a Raw Air sorozat keretében. A hazaiak nagyszerű ugrásokkal tudták megszerezni a győzelmet, a hasonlóan stabil lengyelek előtt. A harmadik helyen az osztrák válogatott végzett. A repülősáncon egy rövid ideig a szembeszélnek köszönhetően ideális körülmények voltak a világcsúcshoz. Ezt előbb Robert Johansson használta ki, aki 252 méterig jutott, majd pár perccel később Stefan Kraft centikkel ugyan, de meg tudott fogni egy 253,5 méteres ugrást.

 

A már napok óta tartó hálátlan norvég szélviszonyok miatt az első sorozatot vontatott próbálkozás után az eredeti kezdés után egy órával újrakezdték. A szél sajnos továbbra is tényező maradt. Az első ugrók sorában a legjobban Karl Geigeren (132,0 m) fogtak ki a körülmények, ami miatt Németország egy rövid ideig az utolsó helyen állt, majd Freitag (205,5 m) sem tudott érdemben felzárkózni a legjobbakhoz. Wellinger (245,0 m) a németek már-már elúszott eredményével nem tudott mit kezdeni, de ugrásával a Raw Air összetettben nyomást helyezett a tegnap komolyan visszaeső Kraftra.

Az osztrákok részéről egyből egy nagyágyú, Hayböck (239,0 m) nyitott, aki élre repítette a sógorok csapatát, Fettner (229, m) pedig meg is tudta tartani az előnyt Johanssonnal szemben. A vezetésnek Gregor Schlierenzauer (175,0 m) meglehetősen gyenge ugrása vetett véget, ami miatt az osztrákok jócskán lemaradtak a norvégok mögött. Kraftnak komoly hátrányt kellett ledolgoznia, ráadásul Wellinger miatt a Raw Airben is fontos volt az ugrás. Az osztrák egészen 253,5 méterig jutott, ráadásul centiken múlott, de nem ért a hóhoz leérkezéskor, így újabb világcsúcs-javítást láthattunk!

Az osztrákok legnagyobb kihívóinak a norvégok tűntek már az első ugrástól kezdve. A házigazdák Tande révén (236,0 m) közel tudtak maradni az élhez, majd Robert Johansson (252,0 m) kapott egy egy m/s-os szembeszelet, amivel egészen 252 méterig jutott, azaz fél méterrel túlszárnyalta Fannemel eddigi világcsúcsát! A vezetéshez azonban ez sem volt elég, Tande (226,0 m) ugrása viszont már az első helyre repítette a hazaiak csapatát, a jó szereplést pedig az utóbbi napokban magára találó Stjernen (227,5 m) is folytatni tudta.

Versenyben tudtak maradni a lengyelek is. Żyła (245,5 m) a versenyben elsőként jutott 240 méteren túlra, és Kubacki (210,0 m) viszonylag rövidebb ugrása után is lőtávolon belül voltak; Maciej Kot (244,5 m) pedig még egy lépéssel még közelebb tudta hozni az első helyet. Kamil Stoch (230,0 m) a Raw Air riválisoktól jócskán elmaradt, de a vezetést kis híján megszerezte a lengyeleknek.

Az első sorozat után fél pont választotta el az élen álló norvégokat a lengyelektől, és további negyven az osztrákoktól. Szlovénia a sógorok mögött további száz pont hátrányból várhatta a folytatást, akiket Japán és a csapatszinten komolyat betliző Németország követett. Az utolsó két továbbjutó hely a cseheket és a svájciakat illette.

síugrás

A második sorozatra az eddig világcsúcsoknak is kedvező szélhelyzet megfordult és erős hátszéllel kellett számolni. A folytatásban Tande (185,0 m) és Żyła (192,0 m) is rontott, előbbi nagyobbat. így a lengyelek tudták átvenni a vezetést. Az első ugrók közül Michael Hayböck (239,0 m) szerepelt a legjobban, aki ezzel szinte lefölözte az osztrák csapat eddigi hátrányát.

A legjobban szereplő hármasból a második ugrók közül is csak egy tudott igazán jól ugrani: Johansson (238,0 m) ezúttal nem ugrott világcsúcsot, de így is igen komoly előnyt harcolt ki a norvégoknak, ugyanis Fettner (188,0 m), majd utána Kubacki (194,5 m) is kétszáz méter alatt maradt.

A harmadik ugrókra fordulva Forfang (234,0 m) jóvoltából még továbbra is kitartott a hazai vezetés, de a lengyelek 17 pontos hátránya Kot (238,5 m) ugrása után még lehetőséget jelentett a fordításra. Osztrák részről Schlierenzauer (212,5 m) ugyan javítani tudott előző ugrásához képest, azonban így is száz pontosra hízott az osztrák hátrány, ráadásul közel kerültek hozzájuk a szlovének is.

Az utolsó körben következett német részről Andreas Wellinger (242,5 m), akinek az ugrása nem a szinte biztos német 5. hely, hanem a Raw Air összetettje miatt volt fontos. Werner Schuster lejjebb hozatta a beülőt további pontok reményében és ez bizony kifizetődött a fiatal német számára. Szlovén részről Domen Prevc (226,5 m) nem ugrott igazán kiemelkedőt, de a 4. helyet így is hozni tudta. Stefan Kraft (244,0 m) számára is beülő-módosítással éltek, aki ezt a befejező ugrók leghosszabb ugrásával hálálta meg. Ezzel pedig hat pontra zárkózott a német mögé a Raw Air összetettben. Kamil Stoch egy 243 méteres ugrással komoly nyomást helyezett a norvégokra, de Andreas Stjernenen (242,0 m) nem lehetett fogást találni, aki ezzel hozta a hazai sikert a norvégok számára.

síugrás

A norvégok így hazai pályán tudtak csapatversenyt nyerni. A lengyelek pedig tovább tudták növelni előnyüket a nemzetek kupájában a haramdik Ausztriával szemben. A nap szenzációja azonban egyértelműen Stefan Kraft 253,5 méteres világcsúcsa. Az osztrák ezzel 6,2 pontra csökkentette a különbségét a Raw Airben a vezető Wellingerrel szemben.

Hivatalos végeredmény

Raw Air összetett

Nemzetek Kupája

síugrás

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk