AJÁNLÓ
 
13:36
2014. 02. 13.
Az olimpiai utolsó előtti napjához érkeztünk tegnap, amikor is a hódeszkás fiúk és...
A bejegyzés folyatódik
 
13:36
2014. 02. 13.
Az olimpiai utolsó előtti napjához érkeztünk, amikor is a hódeszkás fiúk és lányok...
A bejegyzés folyatódik
 
13:36
2014. 02. 13.
Pénteken kezdetét vette a rövidpályás gyorskorcsolyázók ötödik és egyben utolsó...
A bejegyzés folyatódik
 
13:36
2014. 02. 13.
A korábbi atléta, az atlétikai olimpiai és világbajnok Lauryn Williams által tolt bobbal a...
A bejegyzés folyatódik
 
13:36
2014. 02. 13.
A pontozásos és a test-test elleni szakágak után - az olimpia vége felé haladva - elérkezett...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Wedl/Arlt leigázta a páros mezőnyt

Tovább tart a germán uralom a szánkósoknál, ami vélhetően a váltóversenyben sem szakad meg. A Linger testvérpár 2006 és 2010 után ezúttal kénytelen volt átadni a trónt, az ezüst azonban így is szépen csillog.

Neuner79 írása következik.

Kevesen voltak, aki nagy pénzt mertek volna tenni a német hegemónia megtörésére a szánkósok páros versenye előtt. Nem is történt semmi meglepő, a két Tobias Wendl és Arlt bezsebelte élete első olimpiai aranyát, vagyis feltette a koronát idei majdhogynem makulátlan teljesítményére.

A jégkatlan egyik legveszélyesebb és leggyorsabb sportjánban az első futamban azért akadt egy feletébb elégedetlen kettős, a német Eggert/Benecken duó, akik elpuskázták az éremszerzés lehetőségét, talán túlságosan is rivalizálni akartak Wendlékkel, aminek hiba lett a vége, így csak a 10. helyről várták a második szakaszt. Olyan hátrányt hoztak össze, amiből nem tudtak visszatáncolni, így összesítésben mindössze a 8. helyet csípték meg.
A legjobbak között természetesen ott volt a kétszeres címvédő, olimpiai-specialista Andreas Linger/Wolfgang Linger osztrák testvérpár, és remek siklással a 2. helyről, vagyis utolsó előttiként várhatták a folytatást. A 3. pozíciót Peter Penz és Georg Fischler foglalta el. Az első már  ekkor a Wendl/Arlt kettős volt, méghozzá 49.373-as pályarekorddal, a cél előtt meghaladták a 140 km/h-ás tempót.

A végső etap is tartogatott meglepetéseket, például Penzék pocsék futását, akik végül a mezőny legvégére kerültek. Ekkor már csak Lingerék és Wendlék voltak hátra, az osztrákok remekletek, nagy volt az öröm a célban, ami érthető, hiszen harmadik olimpijájukon harmadszor kerültek a pódiumra, ám ennél többen nem igazán reménykedhettek. Ugyanis a startban érkezett a Wendl/Arlt kettős, akik remekül indították el magukat, a hibátlan, szélvész gyors indulás után mindenkinél gyorsabban vették a kanyarokat, fél távnál már négy tizeddel vezettek, majd az utolsó kanyarról 144,5 km/h-ás sebességgel jöttek le, a piros célvonalat végül 522 ezredes előnnyel lépték át, átvéve az uralmat a számban, és háromra növelve a németek aranytermését Szocsiban.

A 26 éves kettő győzelme után olyan nagyságok ugráltak örömükben, mint a Szocsiban győztes Felix Loch, vagy az egész szánkósport legnagyobb egyénisége, a korábbi háromszoros bajnok Georg Hackl.
    

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk