AJÁNLÓ
 
23:23
2014. 02. 21.
Az olimpiai utolsó előtti napjához érkeztünk tegnap, amikor is a hódeszkás fiúk és...
A bejegyzés folyatódik
 
23:23
2014. 02. 21.
Az olimpiai utolsó előtti napjához érkeztünk, amikor is a hódeszkás fiúk és lányok...
A bejegyzés folyatódik
 
23:23
2014. 02. 21.
A korábbi atléta, az atlétikai olimpiai és világbajnok Lauryn Williams által tolt bobbal a...
A bejegyzés folyatódik
 
23:23
2014. 02. 21.
A pontozásos és a test-test elleni szakágak után - az olimpia vége felé haladva - elérkezett...
A bejegyzés folyatódik
 
23:23
2014. 02. 21.
Nagy napjához érkezett a magyar korcsolyasport, a szocsi olimpia nyolcadik napján nem...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Pénteken kezdetét vette a rövidpályás gyorskorcsolyázók ötödik és egyben utolsó olimpiai versenynapja, melyen a magyar szurkolók Knoch Viktorért izgulhattak a férfiak 500 méteres versenyszámában. Viktor végül tizenkettedikként zárt, miközben Viktor An megszerezte pályafutása ötödik aranyérmét, így ő lett minden idők legsikeresebb gyorskorcsolyása.  Később pedig rátett még egy lapáttal…

Köszönjük SilverMike barátunknak ezt a cikket, egyben minden segítségét az olimpia alatt!

Rövidpályás gyorskorcsolya, férfi 5000-es váltó, férfi 500 méter: :

Knoch Viktor kedden harcolta ki a továbbjutást, szombaton pedig „utolsó magyarként” képviselhette hazánkat a gyorskorcsolyázók ötödik olimpiai versenynapján. A huszonnégy éves pécsi sportember az első elődöntőben indulhatott, a legjobb nyolc közé azonban nem tudott bekerülni, hiszen negyedikként zárt versenyében. Orosz vetélytársát, Szemjon Jelisztratovot végül kizárták, így a hivatalos eredménylista szerint a harmadik helyen végzett, továbbjutás szempontjából azonban ez már nem osztott, nem szorzott. Az összetett eredménylistán Viktor végül a tizenkettedik helyet tudta megszerezni.

„Nagyjából két körrel a vége előtt volt egy lehetőségem előzni, ha az sikerül, jó pozícióba jutottam volna, de nem tudtam megkerülni az előttem lévő kínait” – mondta Viktor az MTI-nek, aki olimpiai szereplését vegyesnek minősítette. Azzal ugyanis elégedett volna, hogy két számban is a legjobb 16 közé jutott, ezúttal azonban (az idei szezonnal ellentétben) nem tudott stabilan állni a jégen, és az előtte történő eseményekre sem reagált elég gyorsan. Véleménye szerint ennek technikai okai is voltak, sőt a jég állaga is folyamatosan változott a versenyszámok között.

A férfiak 500 méteres versenyszámában végül az immáron orosz színekben induló Viktor An (aki korábban Dél-Koreát képviselte) szerezte meg az aranyat. Az ezüstérem a kínai Vu Ta-csing nyakába került, a bronzot pedig a kanadai Charle Cournoyer vihette haza. An legújabb sikerének köszönhetően minden idők legsikeresebb olimpiai gyorskorcsolyázójává vált, 500-on szerzett aranya ugyanis pályafutása ötödik győzelmi érme volt. Torinóban dél-koreaiként szerzett három aranyat, Szocsiban pedig a férfiak 1000 méteres versenyében is ő diadalmaskodott. Ezen felül jelenleg ő az egyetlen olyan sportoló, aki az összes számban (500 m, 1000 m, 1500m és 5000 m váltó) nyerni tudott.

férfi500mshort

An diadalmenete azonban nem ért véget az 500 méter megnyerésével, hiszen Oroszország stafétájával az 5000 méteres váltóversenyen is győzedelmeskedni tudott. Ezzel a teljesítményével egyébként olimpiai érmek számát tekintve (8 darab van neki) utolérte a sportág amerikai klasszisát, Apollo Anton Ohnót (ő „csak” két aranyat tudott szerezni). Az olimpiai rekordot futott orosz váltót (Viktor An, Szemjon Jelisztratov, Vlagyimir Grigorjev, Ruszlan Zaharov) az Amerikai Egyesült Államok csapata követte, Kínát megelőzve. Rajtuk kívül Hollandia, Kazahsztán és Kanada szerzett pontot.

férfi5000mshort

Rövidpályás gyorskorcsolya,  női 1000 méter:

Csak ázsiai sportolónők állhattak dobogóra a gyorskorcsolyázók 1000 méteres versenyszámában. Legyőzésükre egyébként csak az amerikai Jessica Smithnek volt esélye, aki egyedüli „nem ázsiaiként” jutott a legjobb négy közé, a versenyben azonban be kellett érnie a negyedik helyezéssel. Az aranyérem végül a dél-koreai Pak Szeung Hinek jutott, aki mellé Fan Ko-hszin (Kína) és a honfitárs, Sim Szuk Hi állhatott dobogóra.

Ebben a számban indult a magyar olimpiai különítmény zászlóvivője, Heidum Bernadett is. A huszonöt éves sportolónő keddi futának rajt után a harmadik helyen siklott, később pedig a vezetést is átvette, idővel viszont visszacsúszott a negyedik helyre. Versenyét végül harmadikként fejezte be, ám a zsűri szerint akadályozta a negyedikként végző orosz riválist, Szofija Proszvirnovát, ezért kizárták a futamból.

női1000mshort

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk