AJÁNLÓ
 
14:11
2014. 02. 13.
Az olimpiai utolsó előtti napjához érkeztünk tegnap, amikor is a hódeszkás fiúk és...
A bejegyzés folyatódik
 
14:11
2014. 02. 13.
Az olimpiai utolsó előtti napjához érkeztünk, amikor is a hódeszkás fiúk és lányok...
A bejegyzés folyatódik
 
14:11
2014. 02. 13.
Pénteken kezdetét vette a rövidpályás gyorskorcsolyázók ötödik és egyben utolsó...
A bejegyzés folyatódik
 
14:11
2014. 02. 13.
A korábbi atléta, az atlétikai olimpiai és világbajnok Lauryn Williams által tolt bobbal a...
A bejegyzés folyatódik
 
14:11
2014. 02. 13.
A pontozásos és a test-test elleni szakágak után - az olimpia vége felé haladva - elérkezett...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Csütörtökön folytatódott a rövidpályás gyorskorcsolyások olimpiai programja. A férfiak 1000 méteres versenyszámában három magyarnak is szurkolhattunk, akik közül csak Béres Bencének nem jött össze a továbbjutás. Liu Shaolin Sándor az első, Knoch Viktor pedig a második szombati negyeddöntőben indul. Női 500-on aranyérmest is „avattunk”, mégpedig Li Csian-csou személyében. 

SilverMike írása

Rövidpályás gyorskorcsolya férfi 1000 méter: 

A három magyar versenyző közül a második előfutamban induló Béres Bence lépett először pályára, mégpedig a kanadai Olivier Jean, a holland Sjinkie Knegt és a tajvani Mackenzie Blackburn ellen. Bence nagyon jól kezdett, hiszen folyamatosan tartani tudta a riválisok tempóját (sokáig a harmadik helyen állt) a futam végén azonban az addig negyedikként haladó Blackburn is megelőzte, így utolsóként ért célba, azaz sajnos lemaradt a továbbjutásról.

„Ha egy szóval kellene értékelni a teljesítményemet, akkor annyit mondanék, hogy pocsék. Nagyon készültem erre a számra, el vagyok keseredve. Otthon ennél egyedül jobb tempót megyek. Amikor kijöttünk Szocsiba, nagyszerű formában voltam, mostanra teljesen lelassultam.” - nyilatkozta Béres Bence a mob.hu-nak.

Knoch Viktor a negyedik futamban indult (ellenfelei a francia Sébastien Lepape, a kínai Vu Da-jing és a holland Freek van der Vaart voltak), ahol rendkívül óvatosan kezdett, hiszen a jó rajt után (akkor a második helyen haladt) visszacsúszott a negyedik helyre. Később azonban a francia és a holland rivális ütközött, így Viktor vissza tudta szerezni a második helyet, amit a célban is meg tudott tartani. A bírák végül kizárták van der Vaartot, Lepape azonban továbbjuthatott.

Liu Shaolin Sándor a nyolcadik futamban indult, ahol meglehetősen nehéz ellenfeleket kapott a Dél-koreai Li Han Bin, a francia Thibaut Fauconnet és az olasz Yuri Confortola személyében. Sándor remekül kapta el a rajtot, ám hamar összeütközött Fauconnettel. A futamon végül harmadik lett, a bírák azonban vétlennek ítélték, ezért ő is továbbjuthatott.

„Szerintem is teljesen vétlen voltam, nem lökdösődtem, nem használtam a kezem, és mások is – akik külső szemlélőként figyelték az eseményeket – azt mondták, hogy százszázalékosan tiszta voltam. Kicsit elfáradtam a végére, mivel az elején elestem, és be kellett hoznom a lemaradást. Ha nincs ez a baleset, előrementem volna, és folyamatosan védtem volna az első vagy a második helyet. A következő futamban az 5-ös pályáról indulok, ami 1000 m-en nem túl előnyös, de az előzmények fényében annak is örülnöm kell, hogy továbbjutottam.” - mondta Liu Shaolin a mob.hu-nak.

Az előfutamok szombaton, 11 órakor startolnak a tizennyolc fős mezőnyben pedig a két magyar mellett három kanadai, amerikai és orosz, két kínai és Dél-koreai, illetve egy holland, francia és olasz versenyző méreti meg magát. Sándor az első, Viktor a második futamban indul.

Rövidpályás gyorskorcsolya női 500 méter:

Sajnos Keszler Andrea nélkül vette kezdetét az ötszáz méteres küzdelemsorozat, a magyar lány ugyanis már hétfőn elbúcsúzott a küzdelmektől, miután utolsóként zárt saját előfutamában (a továbbjutáshoz a legjobb kettő közé kellett volna kerülnie). A fináléban a kétszeres olimpiai bronzérmes olasz Arianna Fontana, a brit vb-bronzérmes, Elise Christie, a kínai világbajnoknő, Li Jian-csou és a 6 vb-címmel büszkélkedő dél-koreai Pak Szung Hi csapott össze a 2014-es olimpiai program első női aranyérméért.

A meglehetősen „kaotikus” versenyen csak a második start volt megfelelő, a bonyodalmak azonban csak ezt követően kezdődtek. A futamot Pak Szing Hi kezdte legjobban, Fontanát és Christie-t megelőzve. A brit ekkor megpróbálta lehagyni francia riválisát, ám a manőver során kiütötte Christie-t és a vezető Pak Szing Hit is. Az ekkor negyedikként haladó kínainak tehát nem volt más dolga, mint szép nyugodt tempóban „becsorogni” a célba, amit rövid időn belül végre is hajtott, így az ő nyakába kerülhetett az aranyérem. Az ezüstöt Fontana szerezte meg, aki a baleset után még másodikként sikló, később azonban ismét eleső Pak Szing Hi követtett. Elise Christie-t a bírák kizárták a futamból.

shortrack500

Képek forrása: mob.hu

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk