AJÁNLÓ
 
07:24
2014. 02. 19.
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
07:24
2014. 02. 19.
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja,...
A bejegyzés folyatódik
 
07:24
2014. 02. 19.
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa...
A bejegyzés folyatódik
 
07:24
2014. 02. 19.
Marcel Hirscher a kranjska gorai óriás-műlesikláson aratott győzelmével már biztosan...
A bejegyzés folyatódik
 
07:24
2014. 02. 19.
Frederica Brignone nyerte a nők botrányosra sikerült Crans Montana-i alpesi összetettjét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


Az amerikai kapta a nap legmagasabb és a legalacsonyabb pontszámát. A világbajnok mögött a kanadai Mike Riddle lett a második, a francia Kevin Rolland a harmadik. A kvalit első helyen abszolváló Justin Dorey esett-kelt a félcsőben, így csak utolsó lett a tizenkettes döntőben.

Újabb elsőbálozó sportágban derült ki, ki a legény a gáton. A férfi síelők ezúttal félcsőben viaskodtak, és ahogy azt a téli extrém sportok világában megszokhattuk, most is kanadai-amerikai párharc bontakozott ki. A tavalyi FIS világbajnok amerikai David Wise a kvalifikáción a második volt, akkor az első futama elegendő volt a legjobb tizenkettőhöz. Azt a szakaszt az X Gamesen elátkozott kanadai Justin Dorey nyerte 91.60-al.

A 12-es fináléba 3-3 kanadai, francia és új-zélandi került kiegészülve két amerikaival, és kakukktojásként egyetlen finn fiatalemberrel.  A kislányáról a videómegosztókra sok felvételt feltöltő Wise mindjárt magához ragadta a kezdeményezést, és elsőre 92.00 pontot hozott össze, aminél senki nem szerzett többet. A legfőbb riválisok közül a francia Kevin Rolland 88.60-at kapart össze tetszetős, magas ívű repüléseivel, s ekkor még ezüstös helyen tanyázott. Aztán egyel hátrébb tolta őt a kanadai Mike Riddle, akinek menete elnyerte a bírák tetszését, kapott is érte 90.60-at.

Hátravolt még a kvalibajnok Justin Dorey, aki ígéretesen indított, ám harmadik ugrásánál a hátsóján landolt, így Wise emelhette magasba a kezét. A Szocsi dobogón végül a legutóbbi három vb bajnoka állt, a friss olimpiai bajnok – ahogy már említettük - 2013-ban, az ezüstös Riddle a 2011-es, a bronzos, korábbi 4-szeres X Games első  Rolland pedig a 2009-es FIS első.

A síelők félcső megmozdulásán sem történt változás az eddigiekhez képest, a sportágat Észak-Amerika felől megközelítő riderek ezúttal sem találtak legyőzőre.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk