AJÁNLÓ
 
09:38
2014. 02. 23.
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
09:38
2014. 02. 23.
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja,...
A bejegyzés folyatódik
 
09:38
2014. 02. 23.
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa...
A bejegyzés folyatódik
 
09:38
2014. 02. 23.
Marcel Hirscher a kranjska gorai óriás-műlesikláson aratott győzelmével már biztosan...
A bejegyzés folyatódik
 
09:38
2014. 02. 23.
Frederica Brignone nyerte a nők botrányosra sikerült Crans Montana-i alpesi összetettjét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ireen Wüst és honfitársai csak ebben a sportágban 8  aranyat szereztek Szocsiban

A holland gyorskori csapat 23 éremmel zárt Szocsiban, ami utánozhatatlan teljesítmény. Az Adler Arena legeredményesebb sportolója az 5 éremig, közte 2 aranyig jutó Ireen Wüst lett.

Nehéz jelzőkkel illetni a holland hosszú távú gyorskorcsolyázók Szocsi alakítását. A váltók előtt elért 6 arany, 7 ezüst,  8 bronz már megismételhetetlen teljesítmény volt, amit persze a váltókban újabb két arannyal megspékelték a "fapapucsosok".

Sven Kramerék (engedtessék meg, hogy őt emeljem ki az amúgy sztároktól hemzsegő teamből) jócskán elhúzták a világ többi részének nótáját, gondoljunk csak bele olyannyira elszürkítették a mezőnyt, hogy az amúgy remek észak-amerikaiaknak mindössze két érmet engedtek, azt is a kanadai Denny Morrisonnak , a világcsúcstartókkal megspékelt amerikaiaknak egyet sem. De érem nélkül maradtak a 80-90-es években olimpia bajnokok sorát adó németek is, nekik mindössze két negyedik helyre futotta. Két európai ország, a nekünk, magyaroknak is irányt mutató csehek és a lengyelek viszont elégedetten távozhattak a Fekete-tenger partjáról, előbbi 1-1 arany és ezüst, utóbbi még ennél is termékenyebb volt, mindhárom éremből egy jutott számukra, köztük Zbigniew Brodka aranya, ami az egész gyorskorcsolya mezőnyt letaglózta.

A tegnapi záróetapoknál is csak az volt a kérdés, hogy a női és a férfi háromfős csapatdöntőben vajon a hollandok mennyire lesznek közel a világrekordhoz. A nőknél a lengyelek próbáltak csodát tenni, -mihez Ireen Wüsték hasra esése kellett volna -, de nem tudtak, a "narancssárgák" (mint nemzeti domináns szín) olimpiai rekorddal hét másodpercet vertek az ezüstnek is feltétel nélkül örülő, a versenyből maxot kihozó lengyelekre. A bronz az oroszoknak jutott.

nőicsapatkorcsolyaférficsapatkorcsolya

A férfiaknál Krameréket a dél-koreaiak próbálták megfuttatni, ami a táv elején sikerült is, de aztán az esélyesek kivágták a rezet, és simán feltették a koronát olimpiai teljesítményükre. A lengyeleknek itt is jutott egy érem.

Az olimpiai "legérmesebb" sportolóját ez a sportág adta, Ireen Wüst 2 arannyal és 3 ezüsttel zárta a játékokat.

Ebben a sportágban tehát kiégett a láng, de hamarosan végképp elbúcsúzunk Szocsitól, és megkezdjük a visszaszámlálást Pjongcsangig.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk