AJÁNLÓ
 
19:45
2016. 01. 24.
A lányok általános meglepetésre ezüstig vitték a váltóban. A két Liu döntőbe jutott...
A bejegyzés folyatódik
 
19:45
2016. 01. 24.
A leghosszabb egyéni távon mindhárom magyar a fináléba jutott,: Liu Shaoang 5., Knoch Viktor...
A bejegyzés folyatódik
 
19:45
2016. 01. 24.
Érmekben bizakodva, türelmetlenül várja az első startpisztoly-lövést a magyar csapat....
A bejegyzés folyatódik
 
19:45
2016. 01. 24.
Tizenegy versenyző veselkedhet neki a pénteken kezdődő Szocsi kontinens viadalnak. Többen...
A bejegyzés folyatódik
 
19:45
2016. 01. 24.
Eric Frenzel immáron harmincöt Világkupa futamgyőzelemnél tart, öles léptekkel halad...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ez Liu Shaolin Sándor Eb-je volt, 20 éves honfitársunk ma három ezüstig vitte.  Talán egyedül a férfi váltó végeredményének tudatában lehet némi hiányérzetünk, habár a mienk az utolsó vérig küzdöttek a hollandokkal, ám végül alul maradtak.

rövidpályás gyorskorcsolya


Sikeres napon van túl a felnőtt rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott. A Szocsi Eb első napja után vasárnap még három érmet odabiggyesztettek a dicsőségtáblára a fiaink, ez pedig sporttörténelmi szereplés a magyar szövetség létezése óta.
Egyértelműen Liu Shaolin Sándor volt az örökké vidám magyar csapat húzóembere. A mai nap első szakaszában az 1000 méteres távon mutathatta meg, hogy csak kisiklás volt a tegnapi  500. A 20 éves tehetség egész nap sanda mosollyal  az arcán korcsolyázott, látszott rajta, hogy élvezi a versenyzést. Az idősebbik Liu a 1000-es negyeddöntőjét játszi könnyedséggel tudta le, következhetett számára az elődöntő, ahol testvérével, Liu Shaoanggal próbálták lebirkózni az összetett címvédő holland Sjinkie Knegtet. Ez pedig sikerült is, csakhogy közbelépett a sportág szubjektivitása  - értelmezd: a bírák érthetetlen döntése. A kisebbik Liu-t elsodorta a rafkós flamand, a zsúri pedig közmeglepetésre újrarajtoltatta a futamot. Az „újrajátszásnál” Sanyi szerencsére nem vesztette el hidegvérét, öccse viszont kizúgott a pályáról.. No comment, ez aztán az igazi pech. Fuccs a döntőnek, fuccs a szuperdöntőnek.

A fináléban az orosz Szemen Jelisztratov volt az igazi ellenfél. Liu Shaolin Sanyi viszont remekül körözött, próbálta átverekedni magát a hazai riválisokon – ekkor a fő esélyes mögött Dmitrij Migunov volt a fedezék, a várvédő. Balszerencsénkre Migunov jól végezte a dolgát, de szerencsére Liu Shaolin Sándornak maradt ereje a hajrában egy előzésre, így bekorcsolyázott a második helyre, és a szuperdöntőbe.
Ezer méteren Liu Shaoang végül 9., Knoch Viktor pedig a 12. lett, utóbbi esetében ez azért volt igazán fájó, mert ezzel épphogy kicsúszott a szuperdöntőből.
Amelyben Liu talán élete legtaktikusabb versenyzését mutatta. Tisztában volt azzal, hogy Jelisztratov már verhetetlen, egyetlen célja az volt, hogy valahogy maga mögött tartsa a holland Knegtet. Ezt az igyekezetét végül siker koronázta, így 50 ponttal összetett Eb-2. lett. Idáig Knoch Viktor összetett bronza volt a legjobb eredmény, amit magyar versenyző ebben a sportágban elért az öreg kontinensen.
A hölgyek azonos távján Jászapáti Petra 10., Bacskai Sára Luca 19. lett.

A Szocsi hét két váltó döntővel zárult, és mindkettőben jó magyar esélyek ígérkeztek.
A nők 3000 méteren veselkedek egymásnak, a Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca és Keszler Andrea négyes végül végi harcban volt a dobogóért –az aranyérem jószerével már a rajt előtt eldőlt: Hollandia került a trónra. A magyar lányok nagyot küzdöttek, eleinte a második helyen haladtak, de a végére sajnos elfogyott a szufla, így az oroszok és az olaszok is eléjük kerültek, maradt a 4. helyezés.
Aztán következett a várva várt 5000 méteres férfi váltó, a short track világversenyek  „királynője”, a sportág 100 méteres síkfutása – ugye az atlétika csúcseseményénél nincs rangosabb viadal a világon.
A fiaink kezdetben a harmadik helyen haladtak -a táv kezdeti periódusában spórolt a szakvezetés, Liu Shaolin Sándor nem ment a jégre. 3000 méter után aztán felpörögtek az események, a hollandok ugyan uralták az elejét, de a mienk nagy harcot vívtak az oroszokkal és a britekkel. Utóbbi két váltó aztán a folyamatosan növekvő tempó következtében „eldobta a váltóbotot” – csakhogy maradjunk a sportok királynőjénél. Maradt a holland, és a magyar csapat, azaz Knegt és Liu Shaolin Sándor. Legjobbunk ezen az Eb-n alaposan befűtött a hollandnak, látszott is Knegten, hogy ég a vágytól, hogy végre legyőzze riválisát. Az utolsó két körben Sanyi ugyan szinte rákorcsolyázott az élen haladóra, ezen az Eb-n betliző narancsmezes Knegtre, de már nem maradt tere az előzéshez, így meg kellett, hogy elégedjünk az újabb ezüsttel. 
Panaszra persze semmi okunk nem lehet, ez a team sokat lépett előre, az összesített éremtáblázaton 4 ezüsttel a legjobbak között található, és minden kétséget kizárólag a sportág egyik nagyhatalmává nőtte ki magát.
A lányoknak azért lesz hova fejlődnie, de azért azt ne felejtsük el, hogy Heidum Bernadett a legrosszabbkor sérült meg, és hát két tizenéves lánytól nem várhattuk el, hogy felvegye a versenyt az európai elittel.
A női legjobb, Elise Christie sikerének meg hát mi is örülhetünk egy picit, hiszen a brit hölgy a mi Liu Shaolin Sándorunk kedvese, egyik legfőbb motivátora.

A teljes eredménysor itt elérhető: LINK.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk