AJÁNLÓ
 
16:40
2016. 01. 23.
A lányok általános meglepetésre ezüstig vitték a váltóban. A két Liu döntőbe jutott...
A bejegyzés folyatódik
 
16:40
2016. 01. 23.
Ez Liu Shaolin Sándor Eb-je volt, 20 éves honfitársunk ma három ezüstig vitte. Talán egyedül...
A bejegyzés folyatódik
 
16:40
2016. 01. 23.
Érmekben bizakodva, türelmetlenül várja az első startpisztoly-lövést a magyar csapat....
A bejegyzés folyatódik
 
16:40
2016. 01. 23.
Tizenegy versenyző veselkedhet neki a pénteken kezdődő Szocsi kontinens viadalnak. Többen...
A bejegyzés folyatódik
 
16:40
2016. 01. 23.
Vészharangot kongattak, ami alaposan felpezsdítette a Felix Loch vezette germán szánkócsapatot:...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A leghosszabb egyéni távon mindhárom magyar a fináléba jutott,: Liu Shaoang 5., Knoch Viktor pedig 7. lett. Az 500 méter viszont hagyott némi kívánnivalót maga után, a fivérek már a negyeddöntőben búcsúztak, Knoch pedig a B-döntőbe jutott.

rövidpályás gyorskorcsolya Szocsi

 

Azt gondolom, hogy az egyik legfelüdítőbb program egy januári, a televízió elé bevackolt szombaton, ha a téli sportok kedvelője egyik adóról kapcsolgathat a másikra, és mindenhol kedvére valót talál. Egy napja csak kapkodom a fejem: Gyarmati Panna vk-sikere, Miklós Edit mai 6. helye, és persze a rövidpályás gyorskorcsolyázók Szocsi Eb-sikere.

A magyar short track csapat a magyar téli sport válogatott zászlóhajója, ezt ma, Szocsiban is igazolta mindenkinek.

Már a délelőtti negyeddöntőkben sejteni lehetett, hogy nagy sikernek nézünk elébe: 1500 méteren – ami nem a mienk legjobb száma – mindhárom férfi indulónk az elődöntőbe jutott.

A három futam közül először Liu Shaolin Sándor áll starthoz, és a tőle megszokott vagánysággal, veteránokat megszégyenítő rutinnal húzta be az első helyet, kvalifikálta magát a fináléba. Majd érkezett az öccse, Liu Shaoang, aki szintén nem teketóriázott, jó rajt után csak arra törekedett, hogy meglegyen számára a döntőt érő 2. hely.  Három a magyar igazság: avagy már csak Knoch Viktoron volt a sor.  A leendő apa - akinek párja mellett hamarosan kisfia is szoríthat a pálya széléről - láthatóan nehezen birkózott meg az Iceberg Aréna elhasznált jegével (az első két elődöntő után, a szoros menetrend miatt természetesen nem újították fel a pályát), ráadásul ott volt a futamában a hazaiak bámulatos formában korcsolyázó Szemen Jelisztratov. A hazai kedvenc végül magabiztosan behúzta az első helyet, Knochot viszont a francia Sebastien Lepape és a szintén orosz Artem Kozlov kiütötte, jöhetett a zsűri döntése. A visszajátszások alapján egyértelműnek tűnt, hogy Viktor nem magátol sodródott ki, és szerencsére ezt a zsűri se látta másként, így olimpiai 6. helyezettünk bejutott a legjobb hétbe (alap esetben hatos döntőről beszélünk, de a sportág furcsasága miatt, ezúttal Viktor volt a bírák kedvezményezettje).

A fináléban tehát három honfitársunknak is szoríthattunk. A 14 körös futam elején Knoch és Liu Shaolin Sándor próbálta kontrollálni a versenyt, de aztán érkezett Jelisztratov, akivel nem igazán tudtunk mit kezdeni. Az orosz felbomlasztotta a magyar vonatot, és a 7. körtől kezdte olyan tempót diktált, hogy mindenki csak a hátát nézhette. Az 1500 méterért járó szolid méretű aranyérem  (finoman szólva is mikro nagyságú a medália) Elistratov nyakába került, de ami minket igazán érdekelt, hogy Liu Shaolin Sándor visszaverve a riválisok támadásait ezüstig vitte.

Liu Shaoang és Knoch Viktor nagyot bukott , előbbi végül 5., utóbbi a 7. helyen végzett.

Nem sok pihenés után következtek az 500 méter negyeddöntői, ahol szintén mindhárom magyar érdekelt volt. Először a 18 éves Liu Shaoang volt érdekelt, de sajnos az egyik kanyarban, senkitől sem zavartatva kicsúszott, így odalett a jó eredménybe vetett hit. Sajnos a báty, Liu Shaolin Sándor sem járt szerencsésebben, pedig nagy esélye volt a fináléra,  és ehhez csak be kellett volna jönni másodiknak a holland Eb-összetett címvédő Sjinkie Knegt mögött. Igen ám, de az „oranje” legjobbja a vége előtt pár kanyarral belső ívre váltott, megelőzve ezzel a mi fiunkat. Liu Shaolin Sándor kicsúszott, és a bírák vétlennek találták a végül a döntőben is első Knegtet. A felvételeken viszont látszott, hogy a holland gyakorlatilag átkorcsolyázott kedvencünk támaszkodó kezén, amivel kibillentette őt az egyensúlyából. A magyar vezetőség reklamált is bőszen, de hiába, a brit vezetőbíró hajthatatlannak bizonyult.  Így maradt Knoch, aki viszont nagyot harcolna elérte az elődöntőt. A 27 éves, pécsi színekben induló versenyzőnek viszont ott már nem osztottak lapot, futamában utolsó lett, így csak a B-döntő maradt számára. Az viszont üdvözítő, hogy nem kesergett, hanem tökéletes ívekkel mindenkit maga mögé utasítva végül is behúzta a B-döntőt, így 500-on az 5. helyen végzett.

A nap krónikájához hozzátartozik a tini korú lányaink szereplése is, és persze róluk sem feledkezem el. Bacskai Sára Luca nem jutott a negyeddöntőbe, mivel futamában csak 3. lett. Jászapáti Petra viszont bejutott a legjobb 16 közé. A 17 éves süvölvény viszont nem tudta felvenni a ritmust, így futamában utolsóként ért célba.  Összesítésben Jászapáti a 13. Bácskai a 17. lett.

A hosszabbik táv nagyobb sikert hozott Bácskai számára, honfitársunk a B-döntőben negyedik lett, így összesítésben a 10. Jászapáti társával ellentétben nem jutott az elődöntőbe, ő a helyosztó elsőjeként végül a 20. helyen zárt.  
 

A késő délutáni programban a női 3000 méteres, valamint a férfi 5000 méteres váltó elődöntőire kerül sor, és a sorsolás alapján mindkét kvartettünk bejuthat a holnapi fináléba.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk