AJÁNLÓ
 
19:36
2016. 03. 17.
Miután a Világkupa és a Világbajnokság legfontosabb eseményeit részletekbe menőleg már...
A bejegyzés folyatódik
 
19:36
2016. 03. 17.
Múlt vasárnap Planicán lezárult a 2016/17-es síugró szezon, amely változatos versenyeket,...
A bejegyzés folyatódik
 
19:36
2016. 03. 17.
Négy remek sírepülővel felállva sima győzelmet aratott Norvégia a planicai csapatversenyen....
A bejegyzés folyatódik
 
19:36
2016. 03. 17.
Mindössze 31 pontos előnnyel várhatta a planicai szezonzárót Stefan Kraft, de pénteki...
A bejegyzés folyatódik
 
19:36
2016. 03. 17.
A fináléhoz érkezett a 2016/17-es síugró szezon, az utolsó hétvégén, híven a hagyományokhoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

síugrás síugró VK

Peter Prevc tizennegyedszer győzött, ráadásul hazai közönség előtt, az idei szezonban, így még senki nem tudott több versenyt nyerni az idei szezonban. A dobogóra még Johann André Forfang és a szintén hazai Peter Prevc állhatott fel. Rajtuk kívül a nap sztárja az élete 500. egyéni versenyét teljesítő Noriaki Kasai volt.

 

A vasárnap Titisee-Neustadtban elmaradt versnyt pótolták ma Planicán, melynek első köre egyben a holnapi egyéni verseny kvalifikációjaként is szolgált. A versenyt viszonylag stabil körülmények között rendezték, de 240-250 méteres ugrások ezúttal csak elvétve akadtak.

síugrás síugró VK

Anže Lanišek (23.) 206 méteres ugrásával már a mezőny elgelején megszerezte a vezetést és sokáig az élen is maradt. Roman Koudelka (15.) volt a következő, aki sokáig örülhetett a szponzorfal előtt. Az esélyesek közül Stefan Kraft (13.) és Andreas Stjernen (12.) győzelmi esélyei is elszálltak már az első kör után, nem úgy az összetett (még három napig) címvédője, Severin Freund (1.), aki a sorozat leghosszabb ugrásával, 127,5 méterrel már át sem adta a vezetést senkinek. Egy kör után azonban még messze nem lehetett biztos a sikerben. A német tíz ponton belül követte még sorrendben Forfang, a hazaiak két legnagyobb esélyese, Peter Prevc, Kranjec, az 500. versenyét teljesítő Noriaki Kasai, majd Kenneth Gangnes és Anders Fannemel.

síugrás síugró VK

A 42 éves japán Noriaki Kasai már évek óta rekordot rekodra halmoz. A világkupa legidősebb dobogósa és győztese címet is többedszerre állította már be az elmúlt években. Ezúttal élete 500. egyéni versenyén vett ma részt a mai nap, amivel már 101 verseny óta ő a csúcstartója a legtöbb VK-indulást jegyzők listáján. Ennek alkalmából Kasai egyedi, 500-as rajtszámmal szerepel minden mai hivatalos eredmény- és rajtlistán.

Első futam végeredménye

síugrás síugró VKsíugrás síugró VK

A második körben Stefan Kraft (10.) jutott el 220 méterig, amivel beverekedte magát a top10-be. Őt az élen a tavaly Planicán győzni is tudó, hazai Jurij 

Tepeš (8.), majd Michael Hayböck (7.) váltotta. Kenneth Gangnes (5.) Noriaki Kasai-jal (6.) cserélt helyet az eredménylistán. A jubiláló japánt hatalmas ovációval fogadta a szlovén közönség. A hangulat csak fokozódott, amikor Robi Kranjec (3.) a nap leghosszabb ugrásával (és nem kevés szembeszéllel), 241,5 méterig repült. Az ugrás értékét növeli, hogy Kranjecnek komoly légmunkára volt szüksége, hogy a repülés ívét megtarthassa.

síugrás síugró VK

Az összetett győzelmet ezúttal már hetekkel ezelőtt bebiztosító Peter Prevc (1.) majdnem tíz méterrel rövidebb ugrásának köszönhetően is fölényesen vette át a vezetést, mivel a zsűri lejjebb hozta a beülőt és a szembeszél is csitult valamelyest. A szlovén közönség ovációja már nem is csillapodott a verseny végéig: Forfang (2.) csak Prevctól kapott ki, de Severin Freund (4.) még Kranjeccel szemben is alulmaradt. A német vezető pozícióból csúszott le végül a dobogóról. Az első háromban így viszont két szlovént is találhattunk, mellettük még Johann André Forfang örülhetett a mai napon.

síugrás síugró VK

síugrás síugró VK

síugrás síugró VK

Hivatalos végeredmény

Sírepülő VK

Összetett VK

Nemzetek kupája

síugrás síugró VK

Noriaki Kasai jubilálása mellett Peter Prevc is több rekordot döntött mai győzelmével. Gregor Schlierenzauert elhagyva már egyedüliként tartja az egy szezonban elért győzelmek csúcsát, 14 sikerrel. Emellett eddig egyedüliként lépte át egy szeozonon belül a 2100 pontos határt is. A további rekorddöntésre pedig nagy valószínűség szerint nem kell sokáig várni: Prevc és Schlierenzauer jelenleg megosztva birtokolják 20 dobogóval a legtöbb szezonbeli top3-as csúcsot. A szlovénnak még két versenye van egyedüli rekorderré válnia.

Folytatás pénteken 15:15-től, újabb egyéni sírepülő versennyel!

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk