AJÁNLÓ
 
18:23
2014. 02. 18.
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
18:23
2014. 02. 18.
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:23
2014. 02. 18.
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa...
A bejegyzés folyatódik
 
18:23
2014. 02. 18.
Marcel Hirscher a kranjska gorai óriás-műlesikláson aratott győzelmével már biztosan...
A bejegyzés folyatódik
 
18:23
2014. 02. 18.
Frederica Brignone nyerte a nők botrányosra sikerült Crans Montana-i alpesi összetettjét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

heidum40

Magyarország megszerezte idei első olimpiai pontjait a rövidpályás gyorskorcsolyázók utolsó előtti versenynapján, a női váltó ugyanis (a kínai csapat kizárása után) hatodik lett 3000 méteren. Az aranyérmet ebben a számban Dél-Korea kaparintotta meg Kanadát és Olaszországot megelőzve. Heidum Bernadett sajnos nem tudta kivívni a továbbjutást a nők 1000 méteres versenyszámában, ahogyan az 500-on induló Liu Shaolin Sándor sem, Konoch Viktor azonban folytathatja a versengést.

SilverMike írása

Rövidpályás gyorskorcsolya, férfi 500, és női 1000 méter:

A magyar olimpiai különítmény zászlóvivője, Heidum Bernadett kedden nemcsak a váltó egyik korcsolyázójaként, hanem egyéniben is bizonyíthatott, mégpedig a nők 1000 méteres versenyszámában. A huszonöt éves sportolónő a rajt után a harmadik helyen siklott, később pedig a vezetést is átvette, idővel viszont visszacsúszott a negyedik helyre. Versenyét végül harmadikként fejezte be, ám a zsűri szerint akadályozta a negyedikként végző orosz riválist, Szofija Proszvirnovát, ezért kizárták a futamból. A továbbjutástól sajnos a bírói ítélet nélkül is lecsúszott volna. Bernadett versenyéből az olasz Arianna Fontana és a francia Véronique Pierron jutott tovább.

A férfiak 500 méteres versenyszámában két magyar indulóért is szoríthattunk, nevezetesen Knoch Viktorért és Liu Shaloin Sándorért. Utóbbinak sajnos nem sikerült kivívnia a továbbjutást, versenyében (ez a nap második előfutama volt) ugyanis szinte végig a harmadik helyen haladt, és végül ebben a pozícióban tudta befejezni a megmérettetést. Viktor a hatodik versenyben indult, ahol hamar a második helyre vágott, közvetlenül a kínai Vu Dadzsing mögé, helyezését pedig az utolsó körben is meg tudta tartani, így kiharcolta a továbbjutást.

keszler

„Nem volt rossz a sorsolás, és kicsit jobban kaptam el a rajtot, mint amire számítottam. Utána elég komoly lökdösődés alakult ki, ami miatt igencsak lemaradtam az élen korizó kínaitól. Talán a legrosszabb idővel mentem tovább, ami alaposan megnehezíti a dolgomat a negyeddöntőben, ugyanis csak a négyes pályáról rajtolhatok, és ez 500 méteren jelentős hátrány” - mondta Knoch a mob.hu-nak.

Viktor pénteken folytatja a versengést a negyeddöntőben, ahol saját elmondása szerint a legjobb tíz közé jutás lesz a cél, az pedig valódi bravúr lenne, ha a legjobb nyolcban tudna végezni.

Rövidpályás gyorskorcsolya, női 3000 méteres váltó:

A magyar női váltó (Heidum Bernadett, Lajtos Szandra, Keszler Andrea, Kónya Zsófia, Darázs Rózsa) a 3000 méteres versenyszám B-döntőjében indult, ahol a hollandok korábbi kizárását követően csak egy csapatot kellett volna megelőzniük a biztos pontszerzéshez. A lányok jól kezdték a futamot, hiszen tíz körrel a verseny vége előtt még az élen haladtak, Keszler Andrea azonban elcsúszott, így idő előtt elveszítettünk az esélyünket az első két hely valamelyikének megszerzésére.

A szurkolók ezt követően csak abban bízhattak, hogy az A-döntőben kizárják valamelyik váltót, így a magyarok 2014-ben is a legjobb hat között tudnak végezni. A szerencse ezúttal a hazai csapat mellé szegődött, hiszen a kínaiakat kizárták, így Magyarország folytatni tudta jó sorozatát, azaz 2006 óta zsinórban harmadszor pontot tudott szerezni az olimpián rövidpályás gyorskorcsolyában. Az aranyat Dél-Korea váltója szerezte meg, a kanadai és az olasz lányokat megelőzve.

knoch93

„Annak ellenére, hogy a hatodik helyet előzetesen elfogadtam volna, most még nagyon csalódott vagyok. 1000 méteren az egyéniben kizártak, a váltóban pedig csak háromszor került rám sor, úgy érzem, mintha nem is koriztam volna” - nyilatkozta Heidum Bernadett a mob.hu-nak, majd hozzátette. „Azért fáj különösen a váltó, mert a táv első felében elképesztően jól mentünk, ez most újra az a csapat volt, amelyik az Európa-bajnokságon és az Universiadén is jól szerepelt. Gyorsan hozzáteszem, hogy nem az összetételére gondolok, csak arra, hogy nagyon együtt voltunk, és mindenki a maximumot hozta."

„Szandi es Zsófi is fantasztikusakat előzött, bravúrosan tartotta meg a pozíciót. Kecó hihetetlen jól rajtolt, borzasztóan sajnálom, ami történt vele, de short trackben bármi előfordulhat, én is jártam már így. Amennyire tudom, leért a bal korcsolyája a kanyarban, és ez lett a vesztünk. Hihetetlenül bosszantó, mert tele voltunk energiával, úgy éreztem, bőven van annyi erőm, hogy egy jó hajrával megnyerjük a futamot” - tette hozzá Heidum.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk