AJÁNLÓ
 
21:29
2015. 02. 20.
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
21:29
2015. 02. 20.
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja,...
A bejegyzés folyatódik
 
21:29
2015. 02. 20.
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa...
A bejegyzés folyatódik
 
21:29
2015. 02. 20.
Marcel Hirscher a kranjska gorai óriás-műlesikláson aratott győzelmével már biztosan...
A bejegyzés folyatódik
 
21:29
2015. 02. 20.
Frederica Brignone nyerte a nők botrányosra sikerült Crans Montana-i alpesi összetettjét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A címvédő Lamy Chappuis még felért a dobogóra, a legfőbb favorit Frenzelnek viszont várnia kell az újabb nagy dobásra.

Az elkövetkező napokban minden érdeklődő tekintet a svédországi Falunra vetül, ahol ötödször rendezik meg az északisí világbajnokságot. A tegnapi sífutó sprint aranyak után az északi összetettezők is színre léptek, számukra a normál sáncos (HS100) Gundersen kezdődött a megmérettetés.  A versenyzői kvalitások és a Világkupa sorrend egyértelműen a német Eric Frenzel győzelmét predesztinálta, de azért persze még jó páran kandidáltak a végső győzelemre. Bizakodhatott a norvég olimpiai bajnok Jürgen Graabaak, de Frenzel honfitársa, Fabian Riessle és Johannes Rydzek is, valamint az osztrák Bernard Gruber, és persze nem szabadott elfeledkezni a címvédő francia Jason Lamy Chappuisról sem.



Minden kezdet nehéz, ezen örök gondolat fogalmazódhatott meg a szervezőkben a reggeli viszontagságos környezeti áldás miatt: a szél jókora csúszást eredményezett a síugró résznél. Aztán minden a helyére került, a nagy versenyeken tapasztalt lélektani fölényt Frenzel ismét a javára fordította, utolsóként ugorva 99 méterig jutott, és csak azért nem kezdhette nagyobb előnnyel a 10 kilométeres sífutást, mert a landolása nem sikerült a legtisztábbra. A 26 éves germán így sem dőlhetett hátra, mivel karnyújtásnyira volt tőle Chappuis, valamint Johannes Rydzek is – mindketten fél percen belül rajtoltak a német mögött. A fenyegető veszély az élmenőkre viszont leginkább az olasz Alessandro Pittinben, valamint Graabaakban testesült meg, akik magukhoz képest remekeltek az ugrás során, és sífutótudásukat ismerve megcélozhatták a dobogót.

A 10 kilométert viszonylag nyugodt tempóban kezdte Frenzel, talán túlságosan is higgadtan, persze járhatott az a fejében, hogy magára engedi Rydzekéket, és majd pazar végtempójával mindenkit maga mögött hagy. A futás forgatókönyve, meg az erőállapot viszont mást sugallt, Frenzelt valóban beérték az üldözők, persze azzal talán még ők sem számoltak, hogy Pittin felér a messzeségből. Az olasz a táv utolsó harmadában már nyugodtan pihenhetett a hétfős bolyon, az utolsó másfél kilométernél aztán kilőtt, és egyedül csak Rydzek tudta vele tartani a tempót, még Frenzel is besavasodott, számára elúszni látszott az újabb arany.

A hajrára Pittin és Rydzek együtt fordult, a német végül kihasználva riválisa elcsigázottságát, mögüle kibújva a 2011-es három ezüst után a csúcsra ért, lekörözve ezüstös pajtásait, a vb-ről lemaradt Björn Kircheisent, valamint Tino Edelmant. A dobogó harmadik fokát végül Lamy Chappuis foglalhatta el, aki lehajrázta Frenzelt. A vert mezőnyben olyan nagyságok végeztek, mint a két Fletcher testvér, Bryan és Taylor, valamint az osztrák Gruber is, de nem lehet büszke magára a kedvenc terepén, futásban betliző Magnus Moan se.


Minden, amit a versenyről tudni érdemes, itt megtalálod!  

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk