AJÁNLÓ
 
15:46
2015. 08. 27.
Miután a Világkupa és a Világbajnokság legfontosabb eseményeit részletekbe menőleg már...
A bejegyzés folyatódik
 
15:46
2015. 08. 27.
Múlt vasárnap Planicán lezárult a 2016/17-es síugró szezon, amely változatos versenyeket,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:46
2015. 08. 27.
Négy remek sírepülővel felállva sima győzelmet aratott Norvégia a planicai csapatversenyen....
A bejegyzés folyatódik
 
15:46
2015. 08. 27.
Mindössze 31 pontos előnnyel várhatta a planicai szezonzárót Stefan Kraft, de pénteki...
A bejegyzés folyatódik
 
15:46
2015. 08. 27.
A fináléhoz érkezett a 2016/17-es síugró szezon, az utolsó hétvégén, híven a hagyományokhoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Ha ránézünk az összetettre négy állomást, és a Grand Prix sorozat rangosabbik felét követően, akkor az elején tulajdonképpen nem sok meglepőt találunk, hiszen Severin Freund friss VK-győzteshez méltóan két győzelemmel vezeti az összesítést. Volt azonban az eddigi futamoknak egy másik hőse is az egészen hihetetlen formában kezdő Dawid Kubacki személyében, aki egészen Einsiedelnig viselte a sárga trikót.

 

Az állítólag az atomfizikus Niels Bohrtól származó klasszikus aranyköpés szerint jósolni nem könnyű, kiváltképp a jövőt illetően, most azonban azt mondhatom, bár a lottón lenne egyszer olyan szerencsém (persze ehhez lehet, lottózni is kellene) mint a GP beharangozójában, amikor is a GP nyitányára a lengyelektől és kiváltképp Dawid Kubackitól vártam egy nagy dobást.

Mert hogy Wisłaban pontosan ez történt, hiszen a csapatversenyben a házigazdák különösebb erőlködés nélkül szerezték meg a győzelmet az ekkor egyébként még Freund nélkül felálló németek és a norvégok előtt, míg másnap az egyéniben az addig otthon, és az egyetlen a GP-t megelőző COC versenyen Kranjban is bombaformát mutató Kubacki győzött a honfitárs Piotr Zyla, valamint Kenneth Gangnes előtt, és Stoch (5.) valamint Kłusek (7.) is ott volt az első tízben.

Wisła csapatverseny

Wisła egyéni

Ez persze nem volt igazán meglepő, hiszen a lengyelek az elmúlt években is rendre nagyon összekapták magukat a hazai versenyre, ami egy ilyen nyári mezőnyben máskor is elég volt már egy-két hasonló bravúrra, annál érdekesebb kérdés volt, hogy mit hoz a folytatás Hinterzartenben, ahol ismét egy csapat- és egy egyéni verseny volt terítéken.

Ami az előbbit illeti, túl sok izgalmat nem hozott, miután a Freund, Leyhe, Wellinger valamint Wank alkotta német négyes már-már megalázó fölénnyel söpörte be a győzelmet (úgy, hogy mind a nyolc ugrásuk a legjobb volt az adott csoportban) a továbbra is jól teljesítő lengyelek és a változatosság kedvéért ismét a 3. helyre befutó norvégok előtt. Egy ilyen produkciót követően joggal gondolhattuk, hogy másnap az egyéni is a németeké lehet, ám nem így lett, miután Kubacki ezúttal is kemény diónak bizonyult, olyannyira, hogy ez első sorozat után jó hét ponttal vezetett, amiből 1,4 maradt a végére is, így a nagyot hajázó Freund meg kellett hogy elégedjen az ezüsttel, míg a dobogó legalsó fokára ezúttal Kento Sakuyama állhatott fel. Egyébként pedig csapat szinten ezúttal a németek nyújtottak ismét kiemelkedőt, hiszen Leyhe 4., Wellinger 5., Freitag 7., Wank pedig 9. lett.

Hinterzarten csapat

Hinterzarten egyéni

Ezzel tehát Kubacki kettőből kettőnél tartott, így amikor a mezőny a sorozat harmadik állomásának otthont adó Courchevelbe érkezett a legfőbb kérdésnek az látszott, hogy meddig tarthat vajon ez az igencsak szépen induló sorozat. Mint utóbb kiderült nem sokáig, pedig az edzéseredmények alapján Kubacki masszív győzelmi esélyekkel várhatta ezt a versenyt is, és mégis, élesben ezúttal csak egy sovány 27. helyre futotta az erejéből az amúgy igen szeles viadalon, amelyet Severin Freund nyert meg, a hinterzarteni jó formáját folytató Sakuyamát és a tavalyi nagy VK-riválist Peter Prevcet megelőzve.

Courchevel

Egy nappal később pedig már jött is a folytatás Einsiedelnben, ahol ismét csak Freund tudott nyerni, jóllehet a végén igencsak szorossá vált a küzdelem közte és Peter Prevc közöctt, miután a második sorozatban hiába ugrotta túl fél méterrel az addig is vezető német a szlovént, a gyenge talajfogása miatt csaknem odalett a siker. Mindenesetre így vagy úgy, de Freund csak megszerezte második győzelmét is, és miután Kubacki (5.), bár Courchevlhez képest kétségkívül összeszedte magát, az eddig említetteken kívül még Stoch (3.) és Gangnes (4.) is befértek elé, így összetettbeli 249 pontjával egyelőre elvesztette a sárga trikót a 280 pontos Freund előtt.

Einsiedeln

Az összetett állása 4 forduló után

Más kérdés, hogy Hakubába a soron következő két versenyre (augusztus 29-30.) egyikük sem utazik el, mi több előzetesen a jelenlegi top10-ből egyedül Kento Sakuyama van ott az előzetes névsorban, így aztán nagy valószínűséggel egy hét múlva már egy egész másmilyen sorrendet láthatunk majd az élen, ami persze a Nyári GP-ben lassan már-már hagyomány. Így viszont – csak hogy az elején idézett „aranyigazságot” se felejtsük – a közeljövőre nézve inkább már nem mernénk jóslatokba bocsátkozni…

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk