AJÁNLÓ
 
18:55
2016. 11. 21.
Miután a Világkupa és a Világbajnokság legfontosabb eseményeit részletekbe menőleg már...
A bejegyzés folyatódik
 
18:55
2016. 11. 21.
Múlt vasárnap Planicán lezárult a 2016/17-es síugró szezon, amely változatos versenyeket,...
A bejegyzés folyatódik
 
18:55
2016. 11. 21.
Négy remek sírepülővel felállva sima győzelmet aratott Norvégia a planicai csapatversenyen....
A bejegyzés folyatódik
 
18:55
2016. 11. 21.
Mindössze 31 pontos előnnyel várhatta a planicai szezonzárót Stefan Kraft, de pénteki...
A bejegyzés folyatódik
 
18:55
2016. 11. 21.
A fináléhoz érkezett a 2016/17-es síugró szezon, az utolsó hétvégén, híven a hagyományokhoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

síugrás szezonnyitó naptár előzetes

Küszöbön áll már a szezonkezdet, így az esélyesek után most ideje áttekintenünk a soron következő szezon naptárát. A 65. Négysáncverseny mellé csatlakozik a világbajnokság és bemutatkozik egy új norvég versenysorozat is.

 

A síugró világkupa 38-szor rajtol el a csütörtöki kvalifikációval, ráadásul világbajnoki évben. Idén 19 helyszínen 27 egyéni és 6 csapatversenyt terveznek megrendezni. Ebből öt versenyen a sírepülő kis kristálygömbért szállhatnak majd harcba az ugrók. Lássuk is, mi lesz a teljes program!

Az északi sportok idénye az idei évben ismét egységesen mindhárom sport (síugrás, sífutás, északi összetett) számára a finn Kuusamo mellett található Rukában kezdődik. Fontos, hogy a versenyek pénteken és szombaton lesznek – az átlagos hétvégéken megszokott szombat-vasárnap helyett! A síugrók ezután látogatnak el majd az elmúlt évek kezdőállomására, Klingenthalba. A szervezők beláthatták, hogy nagyobb az esélye német hónak (vagy legalább hóágyúzáshoz alkalmas hidegnek) december elején. A Vogtland Arénában rendezik majd a tervek szerint az év első csapatversenyét is.

Bár a szezon még el sem kezdődött, máris megvan az első két elmaradt verseny is: Nizhny Tagilban a szervezők nem telepítették az előírt szélfogó hálókat és a szervezési pénzek kifizetésével is gondjaik adódtak, így a versenyek Lillehammerben kerülnek majd megrendezésre. A négysánc előtti utolsó erőmérőt a szokásoknak megfelelően a svájci Engelbergben rendezik majd. Az ugrók ezután másfél hétig pihenhetnek karácsony alatt.

síugrás szezonnyitó naptár előzetes

Az ünnepről december 29-én, csütörtökön térnek vissza az ugrók a 65. Négysáncversenyre, az oberstdorfi kvalifikációra. Másnap pedig a naptári év utolsó versenyére is sor kerül majd. Megállás azonban nincs, a megrögzött síugró fanatikusok már tudhatják, hogy az óév búcsúztatása a garmischi kvalival kezdődik szilveszter délután. Másnap koradélután pedig a hagyományos Neujahrssprung, azaz az újévi ugrás kerül megrendezésre. Egy nap pihenő után pedig a versenyzők már Ausztriában találhatják magukat: január 3-4-én Innsbruckban, míg 5-én és vízkeresztkor pedig a négysánc döntő állomása lesz Bischofshofenben.

Ezután a mezőny két teljes hétvégére Lengyelországba utazik: előbb Adam Małysz szülővárosába, Wisłába látogatnak két egyéni verseny erejéig, majd Zakopanéban rendeznek egy csapat- és egy egyéni versenyt.

síugrás szezonnyitó naptár előzetes

Hogy ráhangolódjanak a sírepülésre, a versenyzőket először Willingenben a világ legnagyobb ugrósánca várja – szintén egy egyéni-csapat párosítással. Az első repülésre ezután – immár februárban – kerül sor Oberstdorfban. Ezután ejtik majd meg a távol keleti kitérőt: Sapporo már szokásos helyszín (ráadásul az északi összetettezőkkel együtt látogatnak ide), de idén egy újdonsággal is szolgál a naptár: az olimpia előtt egy évvel vehetik birtokba az ugrók a pyeongchangi Alpensia sáncot. A hét közepi versenyre a férfiak mellett a hölgyek is jelen lesznek. Előbbiek a nagy, míg utóbbiak a normálsáncot próbálhatják ki. A szokatlan, szerda-csütörtöki időpontot az indokolja, hogy a versenyzőknek legyen elég idejük visszatérni ls készülni az északi sí VB-re.

síugrás szezonnyitó naptár előzetes

A világbajnokságot az idei szezonban Lahti látja vendégül. Normálsáncon február 25-én, szombaton avatnak bajnokot, egy nappal a női verseny után. Vasárnap pedig a vegyes csapatversenyben osztanak érmeket. A rákövetkező héten, a nagysáncon már csak a fiúk ugorhatnak; csütörtökön egyéni, szombaton pedig csapatbajnokok léphetnek fel majd a dobogóra.

A világbajnokság után is Skandináviában marad majd a mezőny, ráadásul egy különleges norvég újítást láthatunk majd. Március 10. és 19. között rendezik meg az első Raw Air versenysorozatot. A versenyzők tíz napon keresztül minden nap ugranak majd négy különböző norvég sáncon. Sorrendben az Oslo melletti Holmenkollen, Lillehammer (a szezonban másodszor), Trondheim és Vikersund vár majd a mezőnyre. A négy egyéni és két csapatverseny nyolc, illetve négy ugrása mellett a négy kvalifikáció (azaz ebben az esetben prológ) is beszámít majd az összetettbe. Különlegesség, hogy a folyamatos igénybevétel mellett a végső győztesnek repülősáncon is helyt kell állnia. A versenyzőket a nagy távok közt vonattal utaztatják majd, ahonnan a tervek szerint a TV is többször jelentkezik majd.

síugrás szezonnyitó naptár előzetes

A végső állomás hagyományosan ismét Planica lesz. A csapatverseny mellett két egyénin szurkolhatunk majd még egyszer utoljára a szezonban. Ahogy az már hagyomány, a az urolsó versenyen a világkupa harminc legjobbja küzdhet majd – reméljük, hogy akár még a kristálygömbért is.

Egy rövid bekezdés erejéig térjünk még vissza a szezon távoli végétől a közeli kezdéshez: Kuusamo a hétvégén a teljes északi sí mezőnyt vendégül látja. A sűrű program miatt kedvenc síugróinknak már csütörtökön harcolnak majd a legjobb hatvanba kerülésért, este 6 órától. Másnap 17:00-tól pedig már a győzelemért rugaszkodnak el a sáncról, szombaton pedig 16:00-kor. Mindhárom verseny élőben követhető majd az Eurosport 1-en.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk