AJÁNLÓ
 
13:45
2015. 12. 21.
Siguldában két német és egy orosz elsőség született a hagyományos számokban, a hölgyeknél...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2015. 12. 21.
Geisenberger immáron két futam óta áhítozik a dobogóért, ami a pályafutása során...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2015. 12. 21.
Felix Lochnak ezúttal a katlannal gyűlt meg a baja, az első futamban mindenkit maga mögött...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2015. 12. 21.
Alig több mint egy hét van már csak hátra az alpesi sízők hagyományos söldeni szezonnyitójáig,...
A bejegyzés folyatódik
 
13:45
2015. 12. 21.
Gyarmati Panka 14. helyen végzett az idei év talán legfontosabb slopestyle versenyén,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szánkó Szánkó Világkupa Calgary Felix Loch Natalie Geisenberger Toni Eggert Sascha Benecken

Natalie Geisenberger és Felix Loch is bezsebelte idei első sikerét. Az újításnak számító egyfutamos sprintszámban viszont felborult a papírforma. A párosoknál ugyanakkor szinte előre megjósolható minden, Eggerték és Wendlék egymás közt meccselik le a versenyeket.

 

Mindenki várta már ezt, és végül a kanadai Calgaryban helyrecsiszolódtak az erőviszonyok. Az idei három hagyományos, kétfutamos egyéni versenyben nem született német siker, az 1988-as téli játékok helyszínén viszont helyreállt a világ rendje: a nőknél Natalie Geisenbergernek, a férfiaknál pedig Felix Lochnak sikerült győznie.

Szánkó Szánkó Világkupa Calgary Felix Loch Natalie Geisenberger Toni Eggert Sascha Benecken

Három versenyző (Erin Hamlin, Summer Britcher, Dajana Eitberger) számára az idei második - kétfutamos- siker megszerzése lehetett a kitűzött cél, a sportág ikonja, Natalie Geisenberger pedig az első után fohászkodott.

Az első futamban Eitberger elúszott (összesítésben csak 9. lett), az említett másik három rivális viszont versengett a legjobbnak járó 100 pontért. Az első futam után mindössze négy ezred volt a különbség, ami a második futamra megfordult, és végül tizenkétezred döntött Geisenberger javára.

A második futamban az orosz Tatjana Ivanova pályarekordot futott, és mindenkinek kiosztott legalább két tizedet, ám mivel az első futamban csak 9. lett, így csak a 4. helyig tudott felzárkózni.

Megjegyzendő, hogy Geisenberger futamai egyáltalán nem tűnnek olyan magabiztosnak, mint korábban. A második csúszásnál hiába rajtolt remekül, húzott pazar íveket, sebességet vesztett, ennek volt köszönhető, hogy hét századot eldobott az utolsó pár kanyarnál. Összehasonlításképpen Ivanova 129 km/h-val száguldott az utolsó szakaszban Geisenberger pedig csak 122-vel...

Az összetettben továbbra is Britcher vezet, köszönhetően az idén bevezetett sprintfutamos (ez egy csúszást jelent, egy lerövidített pályán) győzelmeknek, mögötte Hamlin és Geisenberger.

Az erősebbik nem küzdelmei ezúttal nem hoztak szoros csatát, az idén eddig páratlan pechsorozat áldozatává vált német Felix Loch mindkét futamban a legjobbnak bizonyult, és végre megszerezte idei első győzelmét. A második és harmadik helyre az összetettben meccselő amerikai Chris Mazdzer, és az osztrák Wolfgang Kindl jött be. Loch három tizedet vert a mezőnyre (ami már a korábbi idők differenciáját mutatja). A nap embere a hat helyet előreugró német Johannes Ludwig, aki a második legjobb időt repesztette a második futamban. Az összetett vélhetően Mazdzer ês Kindl között dől majd el, a szombati sprintet is megnyerő Loch esélyei már Innsbruckban elúsztak.

Szánkó Szánkó Világkupa Calgary Felix Loch Natalie Geisenberger Toni Eggert Sascha Benecken

Ha páros verseny, akkor egyértelműen a német Toni Eggert és Sascha Benecken. A fiatalabbik német duó Calgaryban idei harmadik normál sikerét aratta, megelőzve a Peter Penz/Georg Fischler osztrák, valamint a Park Cityben diadalt arató német Tobias Wendl/ Tobias Arlt kettőst. Utóbbiak végül a sprint távon vigasztalódtak – habár annak értéke nem akkora, mint a hagyományos lebonyolítású versenyé.

Szánkó Szánkó Világkupa Calgary Felix Loch Natalie Geisenberger Toni Eggert Sascha Benecken

A szánkó legjobbjai a jövő év elején visszatérnek Európába.

Az összetett állása (6 verseny után):

Női egyes
1. Summer Britcher (amerikai) 495 pont
2. Erin Hamlin (amerikai) 431
3. Natalie Geisenberger (német) 425

Férfi egyes
1. Wolfgang Kindl (osztrák) 465 pont
2. Chris Mazdzer (amerikai) 430
3. Felix Loch (német) 405
Páros
1. Toni Eggert/Sascha Benecken (német) 540 pont
2. Peter Penz/Georg Fischler (osztrák) 470
3. Tobias Wendl/Tobias Arlt (német) 467

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk