AJÁNLÓ
 
18:00
2015. 12. 14.
Vészharangot kongattak, ami alaposan felpezsdítette a Felix Loch vezette germán szánkócsapatot:...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 12. 14.
Siguldában két német és egy orosz elsőség született a hagyományos számokban, a hölgyeknél...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 12. 14.
Felix Lochnak ezúttal a katlannal gyűlt meg a baja, az első futamban mindenkit maga mögött...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 12. 14.
Felix Lochot kizárták, a rekordhalmozásra aspiráló Natalie Geisenberger meg kikapott...
A bejegyzés folyatódik
 
18:00
2015. 12. 14.
Natalie Geisenberger és Felix Loch is bezsebelte idei első sikerét. Az újításnak számító...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

szánkó Szánkó Világkupa egyéb

Geisenberger immáron két futam óta áhítozik a dobogóért, ami a pályafutása során még sosem fordult elő vele.  Felix Loch viszont végre kevés hibát vétett, de ez is csak a 3. helyhez volt elegendő.

 

Olyan tettet hajtott végre az amerikai női válogatott, amire 17 éve nem volt példa: két egymást követő Világkupa versenyen háttérbe szorították a németek legjobbjait. 1998 óta már az is csoda,  ha valaki befért az összetett első három helyére nem németek létére (összesen két ilyen eset volt), de az, hogy 3 futam után ketten is a sportág legjobbjai előtt tartózkodnak a pontlistán az konkrétan elképzelhetetlen volt, idáig...

Ezen a héten az amerikai Park City adott otthont a legjobbak versengésének, amin a szokásoknak megfelelően a női és a párosok megmérettetésével indult.

szánkó Szánkó Világkupa egyéb

A hölgyeknél Park Cityben a múlt heti dobogósok közül Summer Britcher és Erin Hamlin viaskodott az első helyért, ami végül utóbbinak jött össze. Ezúttal egy német befért ugyan az első háromba, Dajana Eitberger próbált Hamlinék sarkában maradni, de a két futam alatt összeszedett két tizedes lemaradás azért tekintélyes hátrány.

És hogy merre találjuk a sportág nagyasszonyát, Natalie Geisenbergert, csak a 4. pozícióba, a VK háromszoros címvédőjével az is ritkán fordul elő, hogy nem áll a dobogón, de az, hogy ez a csúfság zsinórban háromszor megessen vele, az a hihetetlen kategóriáját súrolja.

A történtek, főleg Geisenberger krízise kapcsán sokan új időszámításról beszélnek, én ezzel azért megvárnám az európai futamok eredményeit, de egy bizonyos, másfél évtized után újra van remény más ország képviselőinek számára. Persze azt ne felejtsük el, hogy alig vagyunk túl a szocsi olimpián, vagyis bőven elképzelhető – még ha nem is jellemző –,hogy a német válogatott túlságosan kiengedett erre az idényre.

Ezt kicsit megcáfolandó a párosoknál viszont nincs változás, ezúttal is német siker született, de ezúttal az olimpiai címvédő két Tobias, Wendl és Arlt volt a magabiztosabb, és igencsak elpáholta az első két állomás egyeduralkodóját, a Toni Eggert/ Sascha Benecken duót. A differencia viszont elgondolkodtató, Wendlék közel öt tizeddel mentek gyorsabban, mint legfőbb riválisaik.

szánkó Szánkó Világkupa egyéb

A férfi együléses esetében az volt a legfőbb kérdés, hogy Felix Loch képes-e felülkerekedni az elmúlt két hét viszontagságos versenyein. A német szupertár teljesítménye nem ad egyértelmű választ, mert ugyan dobogós lett, de sem a versenyt megnyerő amerikai Chris Mazdzerrel, sem az osztrák Wolfgang Kindllel nem tudott lépre kelni, - Loch egyik futamban sem tudott eléjük kerülni -, de legalább dobogós lett.  A sportág történetének legfiatalabb kétszeres olimpiai bajnoka megkezdte a felzárkózást, de ahhoz, hogy esélye legyen a pontverseny első helyére hibáznia kell a riválisoknak.

Egyelőre még nem ért véget az észak-amerikai túra, jövő héten Calgary, az 1988-as ötkarikás játékok helyszíne ad otthont a Világkupa 4. állomása.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk