AJÁNLÓ
 
12:17
2016. 01. 31.
Kisebbfajta meglepetésre elmaradt az újabb amerikai győzelem a női szlalomosok közt,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:17
2016. 01. 31.
Délelőtt egyetlen századdal még kikapott, összességében viszont a megszokott erődemonstrációját...
A bejegyzés folyatódik
 
12:17
2016. 01. 31.
A tétnélküliség kissé rányomta bélyegét a férfiak idénybeli utolsó Szuper-G-jére....
A bejegyzés folyatódik
 
12:17
2016. 01. 31.
Nem sikerült a duplázás a gyorsasági szakágakban Ilka Štuhec számára. Mert bár a...
A bejegyzés folyatódik
 
12:17
2016. 01. 31.
Mikaela Shiffrin duplával hangolt a Világkupa-döntőre, az amerikaiak klasszisa hazai...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

  Tavaszi eső síversenyt visz

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Garmisch-Partenkirchen szlalom Maribor Szlovénia Németország

Nem fogadta kegyeiben az időjárás ma (sem) az alpesi sízőket. Mariborban már szombaton sem rendeztek makulátlan versenyt, irreális körülmények közt szenvedve síeltek a nők. Ma sem volt ez másként, annyi különbséggel, hogy ma ártalmatlan helyzetekben estek sorban a lányok, ennek következtében és a megérkező eső miatt végül 25 síző után félbeszakították a szlalomot. A férfiak óriás-műlesiklása már el sem kezdődhetett Garmisch-Partenkirchenben, sportszerű viadalt ma lerövidített pályán sem lehetett volna garantálni. Végleg törölték a Leviben elmaradt szlalomokat.

 

Komolyabb gond nélkül lezavarták tegnap a hétvége főszámát, a Kandahar-Abfahrtot. Vállalható hőmérsékleti viszonyok, a napsütésre sem lehetett panasz. Vasárnapra virradó reggel aztán megérkezett az égi áldás, méghozzá eső formájában. A pálya alkalmatlannak bizonyult a fair versenyre, sérülésveszélyesnek minősítették a szervezők. Így hiába szólt rövid ideig arról a fáma, hogy esetleg a Hölletorig leviszik a futam rajtját, végül a teljes törlés mellett döntöttek.

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Garmisch-Partenkirchen szlalom Maribor Szlovénia Németország

Pedig Garmisch-Partenkirchen legalább felidézte a téli táj minden szépségét, nem úgy Maribor. A szlovéniai városkába beköszöntött a tavasz, havat bő egy hete nem láttak a helyiek, a versenypályát pedig nem használhatta civil. A rendezők áldozatos munkával a versenyképességet alulról súroló szintig fejlesztették a lejtőt szombatra, de még így is véleményes lett a végeredmény.

Ma nekifutottak még egyszer, mégis csak a leglassabb, legrövidebb szám, a szlalom volt soron. A norvégok edzője nem terhelte túl a pályát, ritmusosra tűzte a nyomvonalat. A lányok ezzel együtt nemsokára csak estek-keltek szegények.

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Garmisch-Partenkirchen szlalom Maribor Szlovénia Németország

Petra Vlhová (3.) kiváltságos helyzetével csak részben tudott élni. A pálya felső részén óvatosabbra vette a figurát, ami jelen körülmények közt örvendetesebb taktikának tűnt. A későbbiekben túl gyorsan haladt, ezért kapott ki végül. Na, nem Frida Hansdottertől (5.), a szakági listavezető nehezen bírta kezelni a puha havat, szűk 4 tizedet kapott a szlováktól. Veronika Vélez-Zuzulová (4.) már jobban megizzasztotta honfitársát, egy kisebb megbillenés jelentette a 2 tizednyi különbséget. Šárka Strachová (1.) stílusához passzol, amikor tojásokon kell lépkedni, ennek tudható be 9 századnyi vezetés. Nastasia Noens (6.) jó pozíciója inkább rajtszámának tudható be, zaklatott menetet tett le az asztalra a francia. Nina Løseth kieséssel köszönte meg edzője munkáját, majd Wendy Holdener (1.) ért célba csehvel századra azonos idővel.

Erin Mielzynski (7.) még úgy-ahogy tisztes pályán síelhetett, aztán megérkezett az eső, s egyből másodperccel lassult a pálya. Elméletileg. Maria Pietilä-Holmner (9.) formájának tudatában még azért nem vontunk le messzemenő következtetéseket, mint ahogy Marie-Michéle Gagnon kiesése sem okozott meglepetést idén. Resi Stiegler (13.) már-már a 3 másodperces időkülönbséget közelítette, de Carmen Thalmann (12.) sem örvendhetett hátrányának. Michelle Gisin (8.) jelentette a megcsillanó fényt az alagút végén, de másfél másodperces hátrányához az ésszerűnél több kockázatvállalás is kellett. Michaela Kirchgasser (11.) már okosan kerülgette a vájatokat, mint ahogy Anne-Sophie Barthet (10.) sem vitte túlzásba a dolgot.

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Garmisch-Partenkirchen szlalom Maribor Szlovénia Németország

Eva-Maria Brem (16.) elvileg reklámszünet után síelhetett, hamar kiderült azonban, a helyzet csak tovább rosszabbodott. Újabb másodpercet romlott a pálya. Irene Curtoni (14.) és Anna Swenn-Larsson (15.) bóklászását már rossz volt nézni, valljuk meg, méltatlan jelenetek voltak, nem szolgálta az alpesi sísport üdvösségét. De ami utána következett… Chiara Costazza önnön testi épségének felügyelete közben rálépett egy kapura, majd Emélie Wikström (17.) célba kínlódása (5 másodpercnyi hátrány) után zsinórban hárman intettek búcsút a versenynek. Bernadette Schild ártalmatlan helyzetben billent meg, s vágódott a reklámmolinóba, Lena Dürr és a reklámszünet után érkező Manuela Mölgg a második időmérési pontnál vágódott ki a pályáról. Katharina Truppe (18.) még valahogy lebotorkált a célig (nem találta élvezetesnek az élményt), Christina Geiger már kevésbé, ugyanott és szinte ugyanúgy esett ki, mint Schild. Mondhatni önhibáján kívül.

A szervezők még tologatták kicsit a hókását, rövid gondolkodási idő után Atle Skårdal versenyigazgató döntött, a sízők egészségét óvandó lefújta a versenyt 25 síző után. Nem vitatkozunk, sérülésveszélyes volt a pálya.

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa óriás-műlesiklás Garmisch-Partenkirchen szlalom Maribor Szlovénia Németország

További hír, hogy a még november elején Leviben törölt két szlalomot már biztosan nem fogja pótolni a Nemzetközi Sí Szövetség.

Jövő héten a lányok folytatják Garmischban, szombaton lesiklás, vasárnap Szuper-G szerepel, szerepelne a programon. A férfi mezőny kontinenst vált, a 2018-as olimpia helyszínén, a dél-koreai Jeongseonban versengenek, szintén a két gyors számban.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk