AJÁNLÓ
 
17:54
2016. 03. 05.
A váltót is beleértve a 28 éves francia idén csak egy alkalommal adta ki kezéből...
A bejegyzés folyatódik
 
17:54
2016. 03. 05.
A női és a férfi egyéni indításos is a favorit remeklésével ért véget. A mezőny...
A bejegyzés folyatódik
 
17:54
2016. 03. 05.
Vasárnap a férfiak 15 kilométeres tömegrajtos versenyével befejeződött a 2016-os oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
17:54
2016. 03. 05.
A hölgyek számára vasárnap a 12,5 kilométeres tömegrajtos viadallal zárult az oslói...
A bejegyzés folyatódik
 
17:54
2016. 03. 05.
Norvégia hazai pályán megnyerte Oslóban a női 4x6 km-es váltóversenyt. Synnoeve Solemdal,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

biatlon Biatlon Világbajnokság

A 25 éves norvég versenyző nyerte a női sprintversenyt az oslói biatlon-világbajnokságon. Második helyezett a címvédő francia Marie Dorin Habert lett, aki már a második érmét szerezte ezen a vb-n, hiszen a csütörtöki vegyes váltóban győzött. Harmadik a remekül hajrázó német Laura Dahlmeier lett.

 

Az elején a finn Kaisa Makarainen diktált nagy tempót, sokáig jól is állt, de rontott a második lövészetben, innentől az is nagy erőfeszítésbe tellett, hogy megelőzze a hibátlanul lövő Franziska Hildebrandot. A finn versenyző végül a 9. helyen zárta a versenyt. Marie Dorin 20-as rajszámmal indult, és hibátlan lövészetet produkált, ráadásul óriásit futott az utolsó körben, így nagyon sokáig úgy tűnt, Martin Fourcade-hoz hasonlóan ő is tarolni fog a világbajnok eddigi részében.

biatlon Biatlon Világbajnokság

Virtuálisan az olasz Dorothea Wierer, és a norvég Tiril Eckhoff voltak az ellenfelei, de Wierer hiába lőtt tökéletesen, gyengén futott a záró körben, így elszálltak az esélyei. Eckhoff viszont nagyot futott, és több mint 15 másodperccel vezetett Dorin előtt. Gabriela Soukalova viszont ellentétes utat járt be. A cseh hölgy, aki idén eddig minden versenyét a legjobb kilencben zárta, a fekvő lövészetben rontott, idén ez volt a negyedik lövése, amit elhibázott ebben a fajta lövészetben, nagyjából 200 lövésből, elképesztő adatok.

biatlon Biatlon Világbajnokság

Soukalova az állóban nem hibázott, majd olyan jól futott, hogy az addig második Wierer elé is befért éppen, hogy. Majd érkezett Eckhoff, és mindenkit megelőzött, a stadion majdnem felrobbant, a közönség úgy örült. Laura Dahlmeier lephette volna meg a mezőnyt, de lemásolta Soukalova teljesítményét, csak egy kicsit jobban hajrázott, é megelőzte Soukalovát.

biatlon Biatlon Világbajnokság

A női sprintversenyben is volt magyar induló, Szőcs Emőke egyetlen lövő hibával a 70. lett.

A világbajnokság vasárnap a két üldözéses versennyel folytatódik, ahol a sprintversenyek legjobb 60 helyezettje rajtolhat, és viszik magukkal a megszerzett hátrányt. 

biatlon Biatlon Világbajnokság

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk