AJÁNLÓ
 
14:08
2016. 02. 21.
Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:08
2016. 02. 21.
Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő...
A bejegyzés folyatódik
 
14:08
2016. 02. 21.
A szlovénok kiválósága ugyanúgy agyonverte a mezőnyt, mint tette azt az idény zömében....
A bejegyzés folyatódik
 
14:08
2016. 02. 21.
A győzelem megint nem jött össze, de a szerencse mégsem engedte el igazán Peter Fill...
A bejegyzés folyatódik
 
14:08
2016. 02. 21.
Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szuper-G-vel fejeződött be a hétvégi program a női alpesi sízők számára La Thuilében. Az Olaszország legfranciásabb részén, Aosta tartományban fekvő síterep olyat produkált, amit bizony idén a hagyományos helyszínek közül is kevesen: rendben lezajlott a tervezett program. A mai szuper-G dobogóján két név nem okoz meglepetést, az annál inkább, hogy Lara Gut és Lindsey Vonn csak az alsóbb fokokat osztotta el egymás között. A liechtensteini Tina Weirather ugyanis utolérhetetlen menetet produkált, több mint fél másodperccel előzte meg a két élmenőt. Az olvadozó pályán magas rajtszámmal nem lehetett jól síelni, célba érni se nagyon, Miklós Editnek se sikerült ez a bravúr.

alpesi si alpesi sí világkupa La Thuile Szuper-G Weirather

Fagypont feletti, napos idő fogadta a mai női szuper-G 54 indulóját La Thuilében. Miklós Edit 52-es rajtszáma ebben a melegben kevés jóval kecsegtetett. Érdekesség, hogy a szokásokkal ellentétben ezúttal nem valamely résztvevő nemzet képviselője, hanem a FIS delegáltja jelölte ki a pontos nyomvonalat.

Larisa Yurkiw indíthatta a versenyt, egy hatalmas fékezés után viszont hamar kiesett. Az alapidőt így Jennifer Piot adta meg, ám nála is igen komoly fékezéseket fedezhettünk fel (19.). Suterek folytatták: Corinne Suter lassabb kezdése ellenére kétharmad másodperccel vette át a vezetést (15.), Fabienne Suter pedig a pálya második felében nagyot varázsolt, és másfél másodpercnél is többet pakolt a legjobb időre (4.). A második francia, Tessa Worley éppúgy ellőtte felül a puskaport, mint Piot, végül fél másodperces hátránnyal sorolt be a két Suter közé (8.).

alpesi si alpesi sí világkupa La Thuile Szuper-G Weirather

A harmadik gall, Romane Miradoli is felül volt csak igazán gyors, ám végig jól tartotta magát, egy tizedes hátrányával elégedett lehetett (5.). Ragnhild Mowinckel menete alatt szusszanhattunk egyet, elejétől lassan, de legalább komoly hiba nélkül teljesítette a pályát (14.). Laurenne Ross se okozott feszült pillanatokat az élen állóknak, 7 tizedet szedett be a célig (9.). Elena Curtoni viszont a pálya feléig előnyben volt, igaz, a folytatásban egy komolyabb fékezéssel fél másodpercet ő is veszített (7.). Tamara Tippler fél másodperces előnnyel fordulhatott a pálya második felére, ott viszont épphogy befért egy kapuba, másodperces lemaradás lett a vége (11.).

alpesi si alpesi sí világkupa La Thuile Szuper-G Weirather

Johanna Schnarf látványosan szenvedett a sűrű kanyarokkal, néhány pontnál többen nem reménykedhetett (13.). Az egész hétvégén szenvedő Kajsa Kling ma se szerette meg La Thuilét, másfél másodpercen túl zárt (16.). A szokottnál kanyargósabb felső részen elemében volt Federica Brignone, négy tizedes előnyét viszont negyed másodperces hátrányra fordította a továbbiakban (6.). Ilka Štuhec igencsak középszerű menetet produkált, az alján talán a vártnál is többet veszített (12.). Francesca Marsaglia a pálya felső felét remekül síelte, de utána ő se tudta tartani Suterék tempóját (10.), így svájci vezetéssel zárhattuk az első blokkot.

alpesi si alpesi sí világkupa La Thuile Szuper-G Weirather

A szakági legjobbak sorát Tina Weirather nyitotta, egy szektor után fél másodperces előnnyel. A harmadik szektorban felét leadta, ám zárásként mindenkinél jobb íveket talált, kétharmad másodperccel vette át a vezetést (1.). A liechtensteini menetének értékét rögtön megláthattuk: Lindsey Vonn 3 tizedes hátránnyal nyitott, esélye sem volt az első helyre. Görcsös igyekezettel le-lecsúszkált az ívről, végül mázlival jött be hajszálnyira Suter elé (3.). Lara Gut két tizedes hátránnyal megúszta a felső részt, minimális hátránnyal fordult az utolsó szektorra, viszont végül Vonnt is csak alig előzte meg (2.). A lesiklásban remeklő Nadia Fanchini hétvégéje csúnyán zárult: szinte fenékre ült a felső részen, tetemes hátrány után az alján már nem úszta meg az elcsúszást. A szebb napokat látott Elisabeth Görglt már csak egy-egy felvillanás tartja a legjobbak közt, ma viszont rosszabb arcát mutatta, a pontszerzésért szurkolhatott (18.).

alpesi si alpesi sí világkupa La Thuile Szuper-G Weirather

Viktoria Rebensburg szenvedése már komolyabb meglepetést jelentett, óriási hátránynak vetett véget egy méretes pályatévesztéssel. Így már csak Cornelia Hüttert kellett kiszurkolnia Weirathernek, és az osztrák is egy szektor alatt elszállt. A nagy hiba még csak ezután jött, kiábrándító menetekkel zárult a legjobbak blokkja (17.). A reklámszünet után Verena Stuffer is csak a túlélésért küzdött (37.), majd Margot Bailet is csak annak örülhetett, hogy 5 másodpercen belül maradt (30.). Mirjam Puchner két elődjénél jobbnak bizonyult, de lassan elkönyvelhettük, hogy jó menetet ma már nem látunk (22.).

Stacey Cooktól gyakorlatilag semmilyen menetet nem láttunk, méterek alatt kiesett. Ramona Siebenhofer 3 másodperces hátránya már-már felüdülésként hatott (20.), majd Stephanie Venier csak pár tizeddel bizonyult lassabbnak (21.). A felső rész kanyarjain Sofia Goggia is óriási hátrányt szedett össze, a pálya közepén aztán ki is esett. A házigazdák veteránja, Daniela Merighetti zárta a top-30-at, hasonlóan szenvedős menet után hasonló kieséssel.

A magasabb rajtszámmal indulók jó része el sem jutott a célig, aki igen, az is legfeljebb csak néhány pontban reménykedhetett. Sajnos, Miklós Edit is a többséghez, azaz a kiesőkhöz csatlakozott. Pontszerzés vélhetően egyébként sem lett volna belőle, a harmadik szektorban búcsúzott. Pontnak örülhetett Sabrina Maier (23.), Ester Ledecká (24.), Ricarda Haaser (25.), Denise Feierabend (26.), Maruša Ferk (27.), Patrizia Dorsch (28.) és Joana Hählen (29.).

alpesi si alpesi sí világkupa La Thuile Szuper-G Weirather

Tina Weirather 139. Világkupa-versenyén 25. alkalommal állhatott fel a dobogóra, 5. győzelmének örülhetett. Lara Gut háromból két nappal elégedett lehetett La Thuilében, 181 verseny után immár 30 dobogónál jár. Lindsey Vonn ma lécet törni talán nem fog, hisz 363. versenyén 126. alkalommal állhatott fel a pódiumra. Összetettben Gut ott lohol Vonn sarkában.

alpesi si alpesi sí világkupa La Thuile Szuper-G Weirather

alpesi si alpesi sí világkupa La Thuile Szuper-G Weirather

alpesi si alpesi sí világkupa La Thuile Szuper-G Weirather

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk