AJÁNLÓ
 
16:31
2014. 02. 17.
Néhány évadnyi reblogos lét után ismét költözik a Síparadicsom Blog! Az új idényben teljesen...
A bejegyzés folyatódik
 
16:31
2014. 02. 17.
Összefoglaló sorozatunk utolsó részéhez értünk. Azt valószínűleg mindenki tudja,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:31
2014. 02. 17.
A szél miatt egysorozatosra rövidült planicai versenyen dőlt el idén a Síugró Világkupa...
A bejegyzés folyatódik
 
16:31
2014. 02. 17.
Marcel Hirscher a kranjska gorai óriás-műlesikláson aratott győzelmével már biztosan...
A bejegyzés folyatódik
 
16:31
2014. 02. 17.
Frederica Brignone nyerte a nők botrányosra sikerült Crans Montana-i alpesi összetettjét...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

zubkov Az orosz veterán utolsó olimpiáján pályafutása legnagyobb sikerét érte el. A riválisoknak csak a fejcsóválás maradt, nem tudtak versenyre kelni a hazaiak legnagyobb sztárjával.

Ahogy tegnap, úgy ma is zsúfolásig megtelt a Sztanki Arena összes lelátója a kettesbob legjobbjainak éremosztására, nem is csoda, hiszen a szurkolók aranyesélyt szimatoltak. A nagy kedvenc, a láthatóan az egész szezon során leginkább Szocsira összpontosító Alekszandr Zubkov már a tegnapi két futam alatt kimutatta a foga fehérjét, minden rivális tudtára adta, hogy Szocsiban nem terem számukra babér.

Persze a közel egyperces pálya sok minden tartogatott magában, akadtak benne igazán veszélyes kanyar-kombinációk, amik megrostálták a mezőnyt. A 40. életévét taposó - a rosszmájú hírek szerint tolójával, Alekszej Vojevodával rossz kapcsolatot ápoló - Zubkov a mai napon is tökéletesen pályákat futott, szinte sehol sem ütötte oda a bobot, a 3. futamban elsőként indulva megdöntötte saját, tegnap elért pályarekordját (56.08 mp.), amivel minden ellenlábasát leforrázta. A svájci Beat Hefti csak a rajtnál tudott konkurálni vele, utána viszont többször is bizonytalankodott, volt, amikor hamar, volt, amikor korán jött le a kanyarról, érezhető volt, hogy nem tud megbirkózni a ránehezedő nyomással. A játékok előtt sok szakértő Steven Holcomb első helyét prognosztizálta, ami kicsit sem jött be, hiszen a harmadik olimpiáján résztvevő, korábbi bajnok amerikai egyedül az első futamban tudott közel lenni az oroszhoz, utána fokozatosan távolodott tőle.

Külön sztori, hogy vajon miként tudtak ilyen gyengén szerepelni a német csapat tagjai,  szinte felfoghatatlan, hogy a legjobbjuk a mindössze 8. helyen végző, tavalyi világbajnok Francesco Friedrich lett, a Vancouverben érmes Thomas Florschütz/Kevin Kuske (ő volt a legenda, Andre Lange tolóembere is) kettős csak a 10. Lett. Christoph Langen, a germánok kapitánya értetlenül áll a történtek előtt, ezt igazolja, hogy talán életében nem hagyta el a száját olyan sokszor a „schaiße” szavacska, mint most. Négyesben azonban még javíthatnak Langen fiai, igaz, ha a mostani formát nézzük, akkor  soha nem tapasztalt pálfordulásnak kell végbemennie náluk.

No de vissza a legjobbakhoz, az utolsó, 4. futamban az oroszok második egysége, Alekszendr Kaszjanov mutatott pazar teljesítményt, beelőzte a lett Oskars Melbardist, és mindössze 3 századdal maradt le az éremről, ennyivel kapott ki Holcombtól. Ezt követően Heftiék sem villogtak, ebben a futamban őket is elkapta Kaszjanov, de így is behúzták az ezüstöt. Az aranytól viszont fényévekre lemaradtak, Zubkov ugyanis most sem engedtek ki, ezúttal is övék volt a legjobb idő, így ellentmondást nem tűrő módon szerezték meg az aranyat, nemzetüknek immáron az ötödiket.

Folytatás holnap a női kettessel.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk