Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

alpesi sí szlalom Kitzbühel Ausztria Marcel Hirscher Dave Ryding Alekszandr Horosilov

Kiváló versenyt, s - ami a hangulatnak sem tett rosszat - osztrák győzelmet hozott a szlalom Kitzbühelben. Marcel Hirscher egy egészen káprázatos második futammal hóba döngölte riválisait a Ganslernhangon, így hiába állt délelőtt még csak a 9. helyen, tulajdonképp kérdés nélkül diadalmaskodott. Brit sporttörténelmet élhettünk át a mai napon. Dave Ryding révén először állt dobogón Világkupában brit alpesi síző. A dobogó harmadik fokán egy orosz, Alekszandr Horosilov ünnepelt, tőle 4 századdal egy norvég, Leif Kristian Haugen következett. Mindinkább nemzetközivé válik a sportág, ez örömteli. Henrik Kristoffersen kiesett délelőtt, így a szakági tabellát újra Hirscher vezeti tisztes 80 pontnyi előnnyel.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Szuper-G Kitzbühel Ausztria Matthias Mayer Christof Innerhofer Beat Feuz

Hazai szíveknek örvendetes nyitányt kapott a kitzbüheli versenyhétvége: Matthias Mayer győzelmét hozta a pénteki Szuper-G. Az osztrákok olimpiai bajnoka mögött csak kevéssel, pár századdal maradt el Christof Innerhofer, az olaszok óriása, aki egy egylábas mentéssel tarkított kockázatvállaló menettel jelentkezett. A dobogó harmadik fokára Beat Feuz állhatott fel, így a harmadik nagy alpesi nemzet, Svájc is képviseltette magát a legjobbak közt. Örömteli tény, hogy bár esések ma is voltak, sérülésről nem érkeztek ez idáig hírek.

Kommentek: 0 komment

alpesi si alpesi sí világkupa Kitzbühel szlalom Kristoffersen

A tegnapi, nehezen felejthető lesiklás után ma szlalommal fejeződött be Kitzbühelben a férfi alpesi sízők hétvégi programja. Nagyon ritkán fordul elő, hogy a képünkön látható testhelyzetből valaki versenyt nyerjen, ám most Henrik Kristoffersen ezt tette: elhibázott első futam után elképesztő másodikkal tört az élre. Néhány századdal előzte meg Marcel Hirschert, és sokkal a többieket - a lassacskán magára találó, az első futamot nyerő Fritz Dopfer fért még fel a dobogóra. Norvégia Svindal sérülésével tegnap elvesztette az összetettet, de cserébe ma nagy lépést tettek a szlalom kristálygömbjéért. Hatalmas lépést tehetett volna Samsal Dalibor is, elképesztő részidővel esett ki a pálya felénél az első futamban. Sajnos, a mai nap se múlt el sérülés nélkül, rögtön az elsőként rajtoló Giuliano Razzolit vitte el mentőhelikopter.

Kommentek: 0 komment

Alpesi Sí Világkupa alpesi sí lesiklás Kitzbühel Ausztria Peter Fill Beat Feuz Carlo Janka Johan Clarey Marc Gisin Aleksander Aamodt Kilde

A férfi alpesi sízők a sportág Mekkájának számító Kitzbühelben versengenek a hétvégén, s mint az megszokott, szombat dél körül a legendás lesiklásra került sor. Rövidített pályán, bukásokkal, véleményes döntéssel - ezen sem lepődhetünk meg, ha a Streifre kalandozik a mezőny. 30 síző után lefújták a versenyt, igaz, Peter Fillt aligha taszították volna le karrierjének csúcsáról, mint ahogy a svájciak fricskája is aligha halványult volna. Beat Feuz a második, Carlo Janka a harmadik hellyel keserítette a házigazda riválist. Akik csupán Vincent Kriechmayr révén egy 7. pozíciónak örülhettek, s annak, hogy Aksel Lund Svindal pont nélkül zárta a napot. A norvég óriás két osztrák társával együtt méreteset bukott a Hausbergkantén. Ő saját lábán, Hannes Reichelt és Georg Streitberger mentőhelikopterrel hagyta el a helyszínt. UPDATE: Svindal és Streitberger több hónapnyi, Reichelt pár hetes kihagyás előtt áll.

Kommentek: 0 komment

Kitzbühel mai kettős versenynapja a szuper-kombináció szlalomfutamával zárult. Marcel Hirscher kapura lépett, és bár rossz szokása szerint rezzenéstelen arccal végigment, ezúttal nem úszta meg a kizárást. Aksel Lund Svindal nem élt az eséllyel, kapura lépett. A franciák pedig köszönték szépen, és kisajátították a dobogót: Alexis Pinturault 9 tizeddel verte Victor Muffat-Jeandet-t, ő pedig pár századdal Thomas Mermillod-Blondint.

alpesi si alpesi sí világkupa szuper-kombináció Kitzbühel Pinturault

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk