Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A férfi alpesi sízők furcsára sikeredett hétvégéjének zárásaként rendben lezajlott a műlesiklás Wengenben. A végeredményre nyugodtan mondhatjuk: papírforma. Henrik Kristoffersen a szokásosnál jobban megizzadt, de maga mögött tartotta az osztrák tűzésű második futamban nagyot repesztő Marcel Hirschert. Felix Neureuther fért még fel a dobogóra, az első futam után a 2. helyen álló Leif Kristian Haugen másodjára kapura lépett.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Wengen Henrik Kristoffersen

Kommentek: 0 komment

Végre megvan: a wengeni szlalomon Samsal Dalibor megszerezte Magyarország első pontjait a férfi alpesi sí Világkupában. Nem csak emiatt írhatjuk, hogy felborult a papírforma Wengenben: a változó erősségű havazásban a favoritok közül csak Henrik Kristoffersen lába nem remegett meg, a fiatal norvég az első futam után a versenyt is megnyerte. Két olasz, Giuliano Razzoli és Stefano Gross fért fel a dobogóra, Jens Byggmark pedig a második futamban a semmiből jött fel mögéjük. Hirscher egy gyenge első futam után a másodikban kiesett. Samsal végül a 22. helyen zárt, beállítva élete (még horvát színekben elért) legjobb eredményét.

alpesi si alpesi sí világkupa Wengen szlalom Kristoffersen Samsal Dalibor

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa lesiklás Wengen Svájc Aksel Lund Svindal Hannes Reichelt Klaus Kröll Dominik Paris Christof Innerhofer David Poisson

Ha a kelleténél rövidebb pályán is, s egy többszörösen megszakított versenyen, de valóra vált végre Aksel Lund Svindal álma, győzni tudott Wengenben, azon a helyszínen, ami eleddig nem kedveskedett túlzottan neki. Hannes Reicheltet nagy versenyben, a mezőny többi részét vezető Klaus Kröllt másfél másodperccel utasította maga mögé a norvég óriás. Minek következtében visszavette a vezetést az összetettben.

Kommentek: 0 komment

alpesi összetett alpesi síelés Alpesi Sí Világkupa Wengen Svájc Kjetil Jansrud Aksel Lund Svindal Adrien Théaux Thomas Mermillod Blondin Dominik Paris Marc Gisin

A norvégok idei szárnyalása Wengenben sem szakadt meg, kettős győzelemmel várják a szombati parádét. Aksel Lund Svindal átka mindenesetre változatlanul kísért, győznie megint nem sikerült, ha 4 századdal is, de Kjetil Jansrud elébe került szlalomban. A harmadik hely Adrien Théaux-hoz került. Ivica Kostelić kedvenc lejtőjén megszerezte első idei pontjait.

Kommentek: 0 komment

Legendás helyszínen, a svájci Wengenben időzik a hétvégén a férfi alpesi sí Világkupa-mezőnye. A mai lesikláson sokáig úgy tűnt, minden a házigazdák kezére játszik a Lauberhornon, ám az osztrák Hannes Reichelt az utolsó kanyarokat jobban síelve elorozta a győzelmet Beat Feuz és Carlo Janka elől. Hét svájci végzett a top-12-ben. Jansrud továbbra is gödörben, másodpercen túli lemaradással zárt az 5. helyen. Nagyon hosszúra nyúlt a verseny - ami érthetetlen, hogy ezért most nem elsősorban a bukások, inkább a szervezők szerencsétlenkedései voltak okolhatók.


Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk