Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A szezon utolsó gyorsasági versenyét kevéssel delet megelőzően rendezték Sankt Moritzban. Túlzás nélkül állíthatjuk, a Világkupa-döntő legizgalmasabb szakágai hajrájára készülődhettünk, elvégre nem kevesebb, mint öten pályáztak reális eséllyel a kristálygömbre. Akárcsak tegnap lesiklásban, a napi győzelmet ma is Beat Feuz söpörte be, a szakági elsőség kérdése viszont két norvég közt dőlt el. Méghozzá annak az Aleksander Åmodt Kildének a javára, akiről múlt novemberben csak a téli sportok elvakultabb kedvelői tudtak bármit is. Kjetil Jansruddal ma megosztoztak a dobogó harmadik fokán. Miután Vincent Kriechmayr nem szerzett pontot, teljes norvég söprést hozott az idény, Aksel Lund Svindal zárt a pontverseny harmadik helyén.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Szuper-G Hinterstoder Ausztria Aleksander Aamodt Kilde Bostjan Kline Marcel Hirscher Vincent Kriechmayr Carlo Janka Adrien Théaux

Norvég siker született a szezon hatodik szuperóriás-műlesiklásán, Aleksander Aamodt Kilde így minimálisra csökkentette hátrányát a sérülésben lábadozó Aksel Lund Svindallal szemben. A szlovén lesiklás hagyományait a jövőben is ápolni fogják, Dél-Korea után újra Boštjan Kline nevét találjuk a második helyen. A technikában is pallérozódott sízőknek kedvező hinterstoderi lejtőn remekelt Marcel Hirscher, mai dobogójával végképp pontot tett az Összetett Világkupáért folyó verseny végére.

Kommentek: 0 komment

alpesi síelés lesiklás Chamonix Franciaország Dominik Paris Steven Nyman Beat Feuz Guillermo Fayed Peter Fill Adrien Théaux

Itália büszkeségét hirdették szombaton az olasz alpesi sízők, Nadia Fanchini szenzációszámba menő győzelme után másfél órával eldőlt, Dominik Paris révén a férfi lesiklók is révbe értek. A Chamonix-i futam végeredménye a papírformát is igazolta, már amennyiben a pénteki alpesi összetett lesikló számát alapul lehetett venni. A dobogóra Steven Nyman és Beat Feuz állhatott még fel. Peter Fill 5. helyével továbbfaragta hátrányát a maródi Aksel Lund Svindallal szemben. Kjetil Jansrud ma is betlizett.

Kommentek: 0 komment

alpesi összetett alpesi síelés Alpesi Sí Világkupa Wengen Svájc Kjetil Jansrud Aksel Lund Svindal Adrien Théaux Thomas Mermillod Blondin Dominik Paris Marc Gisin

A norvégok idei szárnyalása Wengenben sem szakadt meg, kettős győzelemmel várják a szombati parádét. Aksel Lund Svindal átka mindenesetre változatlanul kísért, győznie megint nem sikerült, ha 4 századdal is, de Kjetil Jansrud elébe került szlalomban. A harmadik hely Adrien Théaux-hoz került. Ivica Kostelić kedvenc lejtőjén megszerezte első idei pontjait.

Kommentek: 0 komment

Világkupa alpesi síelés Alpesi Sí Világkupa Szuper-G Marcel Hirscher Ted Ligety Andrew Weibrecht Mattia Casse Adrien Théaux Travis Ganong Aksel Lund SvindalSzezononként mindig akad legalább egy olyan verseny, aminek a forgatókönyvét átírja az időjárás szeszélye. Ilyen alkalom volt a mai. A megkurtított pályán az elsők közt rajtolók komoly előnyt élveztek, ami fényesen jelez a tény, hogy az érdemi eredményre korábban képtelen, semmi rendkívülit nem produkáló Mattia Casse 1-es rajtszámmal kis híján dobogóra állhatott. Eljött a nagy nap Marcel Hirscher számára, remekül meghúzta a kanyargós szakaszt, a vele azonos körülmények közt indulókat lazán verte, az már a szerencse műve, hogy egy erős TOP15 helyezésből győzelem kerekedett. Külön pozitívum osztrák részről a norvégok szereplése, Aksel Lund Svindal csupán a 21. helyen végzett, míg Kjetil Jansrud pont nélkül zárt.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk