AJÁNLÓ
 
20:07
2014. 02. 11.
Magyar szempontból nagyszerű eredménnyel ért véget a Svájcban rendezett Curling Európa-bajnokság,...
A bejegyzés folyatódik
 
20:07
2014. 02. 11.
A 2013-14-es télisport-szezon utolsó rangos tornája a férfi curlingesek világbajnoksága,...
A bejegyzés folyatódik
 
20:07
2014. 02. 11.
Az oroszok a sírból hozták vissza első dobogójukat Fordulatos mérkőzésekkel...
A bejegyzés folyatódik
 
20:07
2014. 02. 11.
Hatnapnyi játék után véget értek a csoportkörök a női curling világbajnokságon...
A bejegyzés folyatódik
 
20:07
2014. 02. 11.
Egyelőre úgy tűnik, a tapasztalat uralkodik a fiatalsággal szemben a női curling világbajnokságon....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

EasyCapture4

Az olimpia harmadik versenynapján, hétfőn reggel a Jégkocka sportcsarnokban is megkezdődtek a küzdelmek, ahol a férfi és a női curlingcsapatok mérik össze erejüket. A kvartettek mostanra 2-3 körön vannak túl, és noha még sok van hátra, némi képet máris kaptunk az aktuális formákról, és néhány meglepetésnek is tanúi lehettünk.

A csarnok négy pályáját minden nap háromszor veszik birtokba a csapatok: felváltva a nőknek vagy a férfiaknak tartanak egy napon két kört is. Ám egyszerre csak nyolc együttes tud jégre lépni, ketten mindig kimaradnak, ezért amíg véget nem ér a Round Robin, egy kicsit mindig el lesznek csúszva az eredmények egymáshoz képest a lejátszott mérkőzések függvényében.

A csoportkör jövő hétfőn ér véget, ami után mindkét nemben a tízből a legjobb négy csapat jut tovább az elődöntőbe.

[caption id="attachment_1257" align="aligncenter" width="694"]1A kínaiak eddig meglepően jól állnak[/caption]

Férfiak - Kanada már kétszer kikapott

Persze néhány mérkőzés után még korai lenne kongatni a vészharangokat, hiszen pár kezdeti nehéz ellenfél is erősen torzíthatja egyes csapatok erejét, de az mindenképpen meglepetésnek számít, hogy a Brad Jacobs által irányított kanadai férfiak három eddigi játékukból kétszer is vereséget szenvedtek. Előbb a svájciak, majd a svédek ellen is egy ponttal maradtak alul, de mindkét találkozón a juharlevelesek voltak kénytelenek futni az eredmény után. Kétségtelen, hogy ez a két ellenfél a mezőny krémjéből való, de a minden tornán elsőszámú esélyesként induló kanadaiak önbizalmának bizonyára nem fog jót tenni, hogy jelenleg csak a 7. helyen állnak a tabellán, és már nem sokat hibázhatnak.

Az összesítésben jelenleg Niklas Edin csapata, azaz Svédország áll az élen három győzelemmel, amelyeket ráadásul igen erős ellenfelek, Kanada mellett a britek és a svájciak ellen szereztek. Magabiztos játékukat elnézve egyértelműen kijelenthető, hogy bombaformában vannak a világbajnoki címvédők. Nem elképzelhetetlen, hogy a csütörtöki svéd-norvég találkozó fog dönteni a csoportelsőségről, hiszen az északi rivális Thomas Ulsrudék is jól kezdtek.

[caption id="attachment_1258" align="aligncenter" width="600"]BgB12ldCIAAY6TQZajlik a jég előkészítése[/caption]

A skót-britek egyelőre nem túl meggyőzőek, dacára 2:1-es arányuknak. Az oroszokat még könnyen verték David Murdochék, de a németekkel már meggyűlt a bajuk, a svédek ellen pedig egy pillanatra sem tűntek igazán esélyesnek. A „másik skip” Tom Brewster az eddigi mérkőzéseket csak a cserepadról nézhette végig.

Az első két játéknap pozitív meglepetéseként a kínai csapatot emelhetjük ki, az előzetesen a mezőny hátsó felébe jósolt Liu Rui-féle gárda ugyanis két győzelemmel egyelőre 100 százalékos teljesítménnyel áll, miután Dániát és az Egyesült Államokat is ellentmondást nem tűrően múlták felül.

Az állás két játéknap után:

férfi1

A nők továbbra is kifürkészhetetlenek

Nem lehet panaszunk a női tornára sem, hiszen minden fordulóban a négyből akár két mérkőzés párosítását is simán el tudnánk képzelni a bajnokság elődöntőjeként. Továbbra is rengeteg az esélyes, még ha számuk valamelyest le is csökkent az előzetesünkben merészen jósolt tízről.

Már hétfő délelőtt dörzsölhették a tenyerüket a sport kedvelői, hiszen egy Svédország-Nagy-Britannia találkozó is a terítékre került, ami a pár hónapja lejátszott EB-döntő visszavágója is lehetett volna. Végül nem az lett, hiszen Eve Muirheadék egyetlen pillanatig sem vezettek Margaretha Sigfridssonékkal szemben, és 6:4-es vereséget szenvedtek. Az egyértelműen az aranyra hajtó britek ezáltal azonnal kisebb pofont kényszerültek lenyelni, már ha élhetünk ilyen képzavarral.

[caption id="attachment_1265" align="aligncenter" width="592"]EasyCapture1Ilyen zsúfolt endje is volt a svéd-brit meccsnek. A sárgával játszó Muirheadék ebből a káoszból egy pontot tudtak lopni.[/caption]

Az viszont nem kérdés, hogy hamar össze tudták magukat szedni Muirheadék, hiszen az Egyesült Államok ellen hat end alatt úgy arattak 12:3-as győzelmet, hogy a negyedikben kuriózumnak számító 7 pontot írtak - ami ugyebár azt jelenti, hogy a nyolc eldobott kövükből csak egy nem volt pontot érő helyen. Ehhez a nagyarányú részsikerhez persze az amerikaiak vaskos hibáira is szükség volt, akik immár jól láthatóan lefelé lógnak ki a mezőnyből, így persze a skót lányokra is várnak még náluk jóval keményebb ellenfelek.

[caption id="attachment_1259" align="aligncenter" width="790"]EasyCapture3Jennifer Jones csapata ijesztően erős kezdést produkált[/caption]

Például Jennifer Jonesék Kanadából, akik azonnal jelezték, hogy nem szórakozni jöttek Szocsiba, amikor eddigi két mérkőzésükön alaposan helybenhagyták előbb a kínaiakat (9:2), majd az Európa-bajnok és skótverő svédeket is (9:3). Két meccs alatt összesen 5 pontot szerzett ellenük a két éremesélyes kvartett - ez mindent elmond, és kétségtelenül intő jel a további ellenfeleknek.

A tabella élén azonban mégsem ők, hanem több lejátszott mérkőzésük miatt a svájciak állnak - Mirjam Ott és csapata a mag észrevétlen módján az USA-n, a kiábrándítóan kezdő dánokon, majd a dél-koreaiakon is túljutott.

Jól állnak eddig a hazaiak is - Anna Sidorováék már két győzelmet számlálnak, de a tabellán ők is benne vannak abban a sűrű és igen impozáns középmezőnyben, ahol egyelőre még lehetetlen átlátni az erőviszonyokat.

Az állás két játéknap után:

női1

A mérkőzések közép-európai idő szerint minden nap 6:00, 11:00 és 16:00 órakor kezdődnek. ITT mindig találhatóak közvetítések néhány, vagy akár az összes pályához. De nem csak a curling, hanem a többi olimpiai sportág eseményei közül is lehet rajta szemezgetni.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk