AJÁNLÓ
 
03:32
2014. 02. 20.
Magyar szempontból nagyszerű eredménnyel ért véget a Svájcban rendezett Curling Európa-bajnokság,...
A bejegyzés folyatódik
 
03:32
2014. 02. 20.
A 2013-14-es télisport-szezon utolsó rangos tornája a férfi curlingesek világbajnoksága,...
A bejegyzés folyatódik
 
03:32
2014. 02. 20.
Az oroszok a sírból hozták vissza első dobogójukat Fordulatos mérkőzésekkel...
A bejegyzés folyatódik
 
03:32
2014. 02. 20.
Hatnapnyi játék után véget értek a csoportkörök a női curling világbajnokságon...
A bejegyzés folyatódik
 
03:32
2014. 02. 20.
Egyelőre úgy tűnik, a tapasztalat uralkodik a fiatalsággal szemben a női curling világbajnokságon....
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

1655987_757275634290331_1782752364_n

Szerdán lezajlott a hölgyek és a férfiak két-két elődöntője, így kialakultak a finálék és a bronzmeccsek párosításai. Kanada mindkét nemben az aranyért harcolhat, míg az aktuális világbajnokok, Eve Muirhead brit és Niklas Edin svéd csapata csak a harmadik helyért szállhatnak majd jégre.

Nők

Nagy-Britannia - Kanada

Mivel csak a negyedik helyen jutottak tovább, Eve Muirhead csapatának a legnehezebb ellenfél jutott a legjobb négy között. Kanada veretlenül zárta a csoportkört, így annak dacára is Jennifer Jonesék számítottak esélyesnek, hogy a világbajnoki címvédő ellen harcoltak.

A britek rosszul kezdtek, a két ponttal elvesztett első endet egy kanadai lopás követte, ilyen kezdeti hátrányból pedig a juharlevelesek ellen minden csapatnak kellemetlen a visszakapaszkodás. Muirheadék ráadásul most sem játszottak igazán acélosan, Kanadának pedig nem is kellettek igazán hibák, hiszen minden apró lehetőségre lecsaptak. A hatodik end végén 3:5-ös hátrányban voltak a skót lányok, így a hajrá felé közeledve mindenképpen szerették volna legalább kiegyenlíteni az állást. Kanada azonban a 7. és a 8. endben is szépen védekezett, s nem hagyták befejezőként két pontot írni a briteket, akik így inkább mindkét kört lenullázták, abban a reményben, hogy a következőben jobb esély nyílik előttük. Ám a 9. end végére két kanadai kő is maradt a házban, és mivel Muirhead nem tudta volna egy ütéssel mindkettőt kiszedni, kénytelen volt begyűjteni az egy pontot, ezzel pedig az utolsó endben lopással kellett volna kiharcolnia legalább az egyenlítést. Az egész meccs során merész takeout-okkal operáló Kaitlyn Lawes és Jennifer Jones befejező kettőse azonban most sem hagyta kibontakozni a brit támadást, és egy rutindobásnak számító utolsó kővel bebiztosították megérdemelt helyüket a döntőben. Az elismerten az aranyért érkezett briteknek így a bronzmeccs maradt vigaszdíjként.

1497181_757275097623718_259503911_n

„Szomorúak vagyunk, mert mindent beleadtunk. A torna kezdetén azon mondtuk, hogy semmit nem akarunk megbánni, és valóban 110 százalékon teljesítettünk. Nem rossz játék miatt veszítettük el a meccset, hanem azért, mert Kanada elképesztően jó volt. A ház másik oldaláról pattanva is képesek voltak fantasztikus duplákat ütni. Amikor ilyen helyzeteket hagytunk nekik, tízből kilencszer kihasználták” - dicsérte a kanadaiakat Muirhead.

muir jones

Svédország - Svájc

A meccs, amit bárki megnyerhetett volna. A labda ide-oda pattogott Margaretha Sigfridsson és Mirjam Ott rutinos, kimérten gondolkodó csapatai között. Végig fej-fej mellett haladtak a két és fél órás meccs során, és egészen az utolsó endig egyetlen lopásra sem került sor. Mindketten hozták a kötelezőt, lehetőség szerint kettő vagy a kényszerű egy pontot megírva befejezőként. Az utolsó end előtt 6:5-re a svédek vették át a vezetést, de a svájciak sokáig jó helyzetben voltak ahhoz, hogy két pontot szerezve, hosszabbítás nélkül ők jussanak a döntőbe. A legfontosabb pillanatokban azonban kritikus hibákat vétettek. Először a harmadik köveket dobó Carmen Schäfer egyik dobása siklott keresztül a házon anélkül, hogy hozzáért volna az ellenfél nem teljesen elbújt kövéhez, s ezt követően le kellett nyelniük, hogy valószínűleg csak egy ponttal fogják tudni hozni az endet.

1620909_757275130957048_1085214970_n

Mirjam Ottnak egy viszonylag egyszerű utolsó draw dobásra volt szüksége a ház közepének környékére, ám kövét egy árnyalatnyival erősebben engedte el a kelleténél, így a svájci hölgyek tehetetlenül nézték, amint az túlcsúszik a legközelebb álló svéd kövön. Sigfridssonék így talán kissé váratlanul, hirtelen 7:5-re megnyerték a játékot, és harcba szállhatnak Kanadával az aranyért. Noha a csoportkör során Jonesék fájdalmas 9:3-as vereséget mértek rájuk, mégis úgy tűnik, hogy az utóbbi időben erősebb formát nyújtó svéd csapatnak jobb esélye lehet ellenük a döntőben, mint a mostanság a fontos utolsó lépéseket gyakran elbizonytalankodó svájciaknak lett volna.

sig ott

A Nagy-Britannia - Svájc bronzmeccset csütörtökön magyar idő szerint 9:30-as kezdéssel rendezik, míg a Kanada - Svédország finálé nem sokkal utána, 14:30-kor kerül terítékre, így hamarosan az első éremosztásra is sor kerül a Jégkocka sportcsarnokban.

1780727_757275040957057_100944894_n

Férfiak

Svédország - Nagy-Britannia

A britek helyzete a férfiak oldalán is hasonlóan nehéznek ígérkezett, mint a nőknél: egy megpróbáltatásokkal teli csoportkör után éppen hogy továbbjutva az eddigi legacélosabb csapatot kapták ellenfélül az elődöntőben, és titkon talán maguk is tudták, hogy nem ők az első számú esélyesek. Az viszont a svédek ellen nyújtott játékukat elnézve kétségtelen, hogy sikerült erőt meríteniük a norvégok ellen parádésan megnyert tiebreakerből, és most, az elődöntőben is képesek voltak legjobb formájukat nyújtani - nem csak David Murdoch, hanem a csapat összes tagja, aminek köszönhetően többször is sokköves, komoly taktikázást igénylő játszmák alakultak ki. Persze többnyire Niklas Edinék is képesek voltak azzal a játékerővel előrukkolni, amivel tavaly világbajnokságot tudtak nyerni, néhány fontos pillanatban azonban elmérték dobásaikat. Ilyen volt a svédek számára sordöntőnek bizonyuló 6. end lezárása, amikor Edin egy rizikós vállalással három pontot próbált megírni csapatának, ám nem tudta elég messzire tolni az ellenfél jobb pozícióban lévő kövét, így egy brit lopással zárult az a forduló.

1970849_757276354290259_342549040_n

Ezzel még semmi nem volt veszve a svédek számára, hiszen az utolsó endig minden esélyük megmaradt a győzelemre, ám ekkor Edin utolsó köve ismét számára kedvezőtlenül bolygatta meg az állást a ház közepén, lehetővé téve Murdoch számára, hogy egy középre helyezett kővel a döntőbe dobja Nagy-Britannia skót csapatát. A rutinos skip keze nem remegett meg, így már biztos, hogy az eddig Szocsiban mindössze két érmet számláló brit küldöttség pénteken újabb medállal gazdagodik, sőt, a női csapatuk sikere esetén még egy további bronz is összejöhet a téli olimpiákon nem brillírozó szigetországiaknak.

edin murd

Kanada - Kína

A mindig esélyesnek kikiáltott kanadaiak a férfi torna meglepetéscsapatával, a kínaiakkal mérkőztek a másik elődöntőben. Az esélyek azonban sokáig nem voltak olyan egyértelműek, mint azt sokan előzetesen jósolták. Liu Rui csapata, ha kellett merész, ha kellett biztonsági játékot megvalósítva sokáig tartani tudta a lépést Brad Jacobsékkal, ez a lendület azonban a 7. endben megtört részükről. Ekkor néhány hiba és a guardok mögé nem elég jól bebújó kő miatt hagyták három ponttal elhúzni Kanadát, és noha a következőben kettőt írva még életben tartották reményeiket, az utolsó előtti fordulóban az észak-amerikaiak egy újabb hármassal végleg eldöntötték a továbbjutás sorsát. A 10. endet Rui csapata becsületből még elkezdte, de amint nem maradt elég kövük a négypontos hátrány ledolgozásához, sor került a kézfogásra a felek közt.

jac liu

A Svédország - Kína bronzmeccset a férfiaknál pénteken 9:30-től, a Nagy-Britannia - Kanada döntőt pedig ugyanazon a napon 14:30-tól rendezik meg.

1903005_757275610957000_1924235103_n

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk