AJÁNLÓ
 
14:31
2017. 01. 08.
Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:31
2017. 01. 08.
Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő...
A bejegyzés folyatódik
 
14:31
2017. 01. 08.
A szlovénok kiválósága ugyanúgy agyonverte a mezőnyt, mint tette azt az idény zömében....
A bejegyzés folyatódik
 
14:31
2017. 01. 08.
A győzelem megint nem jött össze, de a szerencse mégsem engedte el igazán Peter Fill...
A bejegyzés folyatódik
 
14:31
2017. 01. 08.
Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Az időjárás alaposan megtréfálta a mai adelbodeni férfi műlesiklás első futamát. Igaz, úgy is mondhatjuk: Henrik Kristoffersen visszakapta a ködtől, amit az elvett tőle Zágrábban, egyike volt annak a néhány szerencsésnek, akik jó látási viszonyok között értek le az első futamban. A norvég egyébként is verhetetlen lett volna, így viszont izzadnia sem kellett volna a második részben. Ehhez képest másodjára is övé volt a legjobb futam, mérföldekkel előzte a mezőnyt. Manfred Mölgg és Marcel Hirscher fért még fel a dobogóra. Ha csak az élbolyt nézzük, alighanem reális sorrend született, egyedül Myhrer az, aki elsősorban az égieknek köszönheti előkelő helyezését.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Henrik Kristoffersen

Az első futam pályáját Horosilov edzője, Jani Hladnik, a másodikét a norvég edző, Christian Mitter tűzte.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Henrik Kristoffersen

André Myhrer nyithatta a mai versenyt, különösebb gond nélkül, bár az alsó részen kissé elveszve megadta az alapidőt (5.). Felix Neureuther rögtön két tizedet rávert a svédre (3.), majd érkezett Henrik Kristoffersen, és megmutatta, mennyi maradt az előző menetekben: magasabb fokozatban ment végig, 1,27-es előnnyel ért célba (1.). Olaszok következtek a folytatásban, felemás sikerrel: Stefano Gross a második szektorban búcsúzott, Manfred Mölgg viszont a leszálló ködben is tartotta a lépést a norvéggel, 4 tizeden belül maradt (2.).

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Henrik Kristoffersen

Marcel Hirscher sem tudott mit kezdeni Kristoffersennel, a pálya alján pedig beleveszett a ködbe, 1,6 lett a vége (6.). Alekszandr Horosilov az edzője által tűzött pályán féltávig a norvéggel küzdött, utána a köd az ő dolgát is ellehetetlenítette (4.). A ködtől függetlenül is lassúnak tűnt Mattias Hargin, ráadásul egy méretes hátassal zárta a napját. Marco Schwarz már végig ködben síelt, óriási hátránya csak részben származhatott ebből, látványosan dühös volt magára a célban (16.). Dave Ryding egy hatalmas fékezéssel rontotta el a futamát, így is épphogy Schwarz mögé szorult (18.).

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Henrik Kristoffersen

Michael Matt valamivel lassabb tempója ellenére elcsúszott az utolsó szektorhoz érve, Alexis Pinturault viszont szokásától eltérően használta a fejét, biztonsági tempóban leért (10.). Jóval kevésbé riadt meg a ködtől Daniel Yule: a második szektorban felülmúlta Kristoffersent, végül épphogy Hirscher mögé sorolt be (7.). Patrick Thaler szemre is lassúcska síeléssel, 3 másodpercen túli hátránnyal ért célba (15.), majd Julien Lizeroux egy gyors kaputévesztéssel zárta a top-15-öt, utána becsületből azért lesíelt.

Victor Muffat-Jeandet jó kezdés után egyre inkább elvesztette a fonalat (13.), Marc Digruber már az elejétől lassabb volt mindenkinél (24.). Ma sem talált vissza a helyes útra Sebastian Foss-Solevåg: egy lassú szektor után oldalán csúszva fejezte be a mai versenyt. David Chodounsky egy igencsak necces kapuvétel után visszavett, így is egész jó helyre érkezett (8.). Jean-Baptiste Grange épp a tisztuló alsó részen veszített nagyon sokat, épphogy 3 másodpercen belül maradt (13.), majd Luca Aerni kapura lépéssel keserítette a hazai szurkolókat. Manuel Feller az alján jól síelt, így 2,5 másodpercen belül maradt (9.).

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Henrik Kristoffersen

A top-30 utolsó blokkját Giuliano Razzoli nyitotta, lassúcska menettel (22.). Jonathan Nordbotten sokkal gyorsabban kezdett, ám ez hamar egy óriási rontáshoz vezetett, aggódhatott a továbblépésért (30.). Sokkal messzebb jutott hasonlóan remek tempóval Dominik Stehle, ám az utolsó szektorban aztán ő is besokallt, ki is esett. Jens Byggmark is a kiesők táborát gyarapította, a sok kiesés után Juasza Naoki 3 másodpercen belüli hátrányával akár elégedett is lehetett (12.). Ramon Zenhäusern egy nagy hiba után is meg tudott előzni egy-két embert (20.), Anton Lahdenperä hiba nélkül is 4 másodperc fölé csúszott (32.). 30-assal aztán Leif Kristian Haugen is a biztonsági síelés mellett döntött, elérte a célját (25.).

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Henrik Kristoffersen

A rengeteg kieső és az óriási különbségek miatt magasabb rajtszámmal is sokan továbbléphettek ma. (Fájdalom, magyar második futam így sem jöhetett szóba, titkos szlavón ászunk ugyanis a zágrábi verseny kudarca után ismét eltűnt a mezőnyből. Nehéz felfedezni a koncepciót Samsal mostani idényében...) Újfent remekelt Linus Straßer (43-assal 11.), megint megkapta az esélyt a második futamra Mark Engel is (19.), rajtuk kívül Robin Buffet lett még top-20-as (17.). Továbblépett még Erik Read (21.), Stefan Hadalin (23.), Marc Gini (26.), Michael Ankeny (27.), Dzsung Dong-hjun (28.) és Ištok Rodeš (29.). 3,84 másodperces lemaradás is elég volt a továbblépéshez.

-------------------------------------------------------------

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Henrik Kristoffersen

Az immáron tiszta időben rendezett második futamot Nordbotten kezdhette a norvég edző által igen nehézre tűzött pályán, bátor menettel, bár a meredeken kicsit szétcsúszkáló lécekkel adta meg az igen erősnek bizonyuló alapidőt (10.). Rodeš a horvát sí jövője lehet, de a junior-világbajnok egyelőre még a biztos pontra hajtott, így is másodpercen belül maradt (25.). A sorozatban másodszor második futamos Dzsung jóval bátrabb menete sok hibához vezetett (26.), majd Ankeny némi szerencsével századokkal a horvát elé sorolt be (23.). Marc Gini gyenge kezdéssel keserítette a svájciakat, a meredeken viszont egy bátor repüléssel visszahozta magát Ankeny elé (22.). Haugen meglepően gyenge menete (29.) után Digruber a meredeken túl mélyre került, így ő se lett sokkal jobb a vörös vikingnél (27.). Hadalin remekül síelt, a meredeken viszont ő sem találta a legjobb nyomvonalat, így végül ő is jócskán elmaradt Nordbottentől (20.). Razzolinak esélye sem volt arra, hogy az elsőségért küzdjön, enervált síeléssel másfél másodpercet kapott (28.).

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Henrik Kristoffersen

Read bátor menettel, jól sikerült meredekkel fél másodpercen belüli hátránnyal ért célba (18.), majd a végig Nordbottent szorongató Zenhäusern - talán termete miatt - a legvégén épphogy a kanadai mögé szorult (19.). Engel ezúttal sem fogta vissza magát, a meredeken mélyre került, így is másodpercen belül maradt (24.). Ryding már fél másodpercnyi előnyt adott el a pálya feléig, a meredek nála is kicsit mélyre sikerült, végül 3 tizedes hátrányt szedett be (15.). Buffet nem ment rosszul a meredekig, ott viszont szinte leállt, utána akár a büfébe is mehetett volna (30.)... Schwarz már háromnegyed másodperccel gazdálkodhatott, a meredekig jól is tette, ott viszont ő sem találta a norvég titkát (13.).

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Henrik Kristoffersen

A top-15-öt nyitó Thaler másodjára is kissé túl nyugodtan jött, a századokkal se volt szerencséje (17.). Muffat-Jeandet majd egy másodpercet vesztett a pálya feléig, a meredeken egész jól jött, egyetlen századdal Thaler elé sorolt be (16.). A köd kezdett visszatérni, Grange viszont még nem foghatta erre honfitársához hasonló, ám gyengébb meredekkel tovább rontott síelését (21.). Juasza már másodperc feletti előnyt dobott el, végül épphogy kikapott Schwarztól (14.), Straßer viszont a legvégén majd fél másodpercet veszítve is Nordbottennel azonos időt produkált (10.). Pinturault másodjára már a rá jellemző kamikáze-menetet hozta, és jobb meredekkel, 38 századdal át is vette a vezetést (9.). Feller viszont helyrerakta a francia menetét: nem kockáztatott, épp csak nem is hibázott, 43 századot pakolt a legjobb időre (7.).

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Henrik Kristoffersen

Chodounsky egész jól tartotta magát, de az élbolyra nem volt veszélyes (12.), a 8 tizedes előnyről induló Yule pedig a meredeket rontotta el csúnyán, így kikapott Fellertől (8.). Hirscher nekifutott egy kapunak a második szektorban, de így is könnyedén megtartotta hatalmas előnyét (3.). Myhrer kihasználta ugyan az osztrák hibáját, de a meredeken nem tudta tartani vele a lépést, jócskán kikapott (6.). Horosilov a meredek előtt bukta el a jobb eredményt, Myhrer elé azért befért (5.). Neureuther hamar elbukta harmadmásodpercnyi előnyét, és hiába igyekezett, a hirscheri mázlifaktor ellen most sem lehetett mit tenni - 5 századdal kapott ki (4.). Manfred Mölgg 1,2 másodperces előnnyel gazdálkodhatott, kissé görcsös meredekkel is megmaradt belőle 0,36 (2.). Kristoffersennek így egy közepes menet is bőven elég volt, ám nem volt képes visszavenni: csak a miheztartás végett az erősödő ködben is behúzta a legjobb második futamot, 1,83 lett az előny (1.). Verhetetlen!

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Henrik Kristoffersen

Henrik Kristoffersen változatlanul kimagaslik a műlesikló mezőnyből. Még szerencse az izgalmak szempontjából, hogy szponzorvita miatt kihagyta a nyitóversenyt... 79. versenyén 28. dobogós helyét, 13. győzelmét szerezte. Manfred Mölgg tartósította remek formáját, 252. versenyén 20. alkalommal állhatott dobogóra. Marcel Hirscher 192 verseny után 101 pódiumnál jár.

alpesi si alpesi sí világkupa szlalom Adelboden Henrik Kristoffersen

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk