AJÁNLÓ
 
01:01
2014. 12. 07.
A levi szlalom és az első Lake Louise-i lesiklást követően egy harmadik szakágban,...
A bejegyzés folyatódik
 
01:01
2014. 12. 07.
Megszakadt Kjetil Jansrud győzelmi sorozata, három VK- siker után ezúttal meg kellett...
A bejegyzés folyatódik
 
01:01
2014. 12. 07.
Megnyalhattuk ma is mind a 10 ujjunkat, annyira fergeteges versenyen vagyunk túl. A Levire...
A bejegyzés folyatódik
 
01:01
2014. 12. 07.
"Feje tetejére állt a világ három hét alatt?" - gondolhatták sokan a versenynaptár...
A bejegyzés folyatódik
 
01:01
2014. 12. 07.
Az egyszeri magyar sportszerető érdeklődőnek viszonylag ritkán adatott meg az elmúlt...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tegnapi nagy visszatérés után karrierje 60. Világkupa- győzelmét ünnepelhette Lindsey Vonn, az amerikaiak világklasszis lesiklója hibájával együtt is magabiztosan verte honfitársait, a harmadik Lajos-tavi ezüstérménél tartó Stacey Cookot, valamint a lassan három év után újra VK- lesikláson dobogós Julia Mancusót, a nap meglepetésemberét, Larisa Yurkiwot, s persze a többi nagyágyút. Miklós Edit ma kitett magáért, szűk két másodpercet kapott csupán a győztestől, ami a pontszerző 25. helyhez volt elegendő.  

Minden úgy kezdődött, mint előző nap, vagyis Marie Jay Marchand Arvier (21.) szerepe volt ezúttal is a pálya felavatása. A franciák nyáron elkelt specialistája ma valamivel visszafogottabban teljesített, hasonlóan az amerikaiak meglepetésemberéhez, Laurenne Rosst (6.) rossz szó persze nem érheti mostani helyezéséért sem. Kereken egy másodperccel állt a lista élére, ahonnan Verena Stuffer (17.) sem tudta leszorítani. A közvetítés igencsak dadogott ekkortájt, így maradhattunk le Viktoria Rebensburg (5.) bizonyára erős csúszásáról, a németek embere mindösszesen 5 tizedes előny birtokában állt élre.

Sokáig speciel nem törhettük fejünket, mit alkothatott a kényszerű reklámszünet idején a német, Stacey Cook (2.) ugyanis megadta az újabb amerikai sikersztori alaphangját. Lényegében mindvégig vezetett egy kevéssel, előnyét sikeresen felsrófolta 25 századra. Daniela Merighetti (23.) ma sem boldogította az olaszokat, a végére teljesen elfogyott, míg Carolina Ruíz Castillo (30.) laza két másodperces elmaradással sorolt a lista végére. Julia Mancuso (3.) szorongatta meg igazán a honfitársat, oda-vissza pattogtak a századok kettejük közt, a célban 8 század Julie ellenében döntött.

Az osztrák klasszisok ma nem fogtak ki különösebben jó napot, Elisabeth Görgl (16.) hibát hibára halmozva nem veszélyeztette a jenkiket, Andrea Fischbachernek (20.) pedig a pályán maradással is meggyűlt néhol a baja. Lindsey Vonn (1.) szintúgy elkövetett egy komolyabb hibát, az utolsó előtti fordulónál kezével kellett korrigálnia, ám sebességéből ezzel sem veszített, szűk 5 tizeddel verte Cookot. A célba érkezvén érzett öröme, vagy a reklámfelület előtti gesztusok a 10 évvel ezelőtti Lindsey C. Kildow-ra emlékeztettek minket. A rekordokat halmozó, sztárallűröket magán viselő Vonn visszaereszkedett az egyszerű sportolók közé. Jó volt látni.

Nicole Schmidhofer (11.), Fabienne Suter (19.) és Kajsa Kling (13.) sem jelentett konkurenciát, sziklaszilárdan állt az amerikai dobogó. (Igaz, csúszásukról megint csak lemaradtunk.) Tina Mazénál (8.) természetszerűen már volt okuk aggodalomra, s valóban, az első komolyabb letörésig minimális hátránnyal kezelte a helyzetet a szlovén. Aztán következett egy csúnya rontás, minekután alig-alig fogta meg léceit a bukótérben. Marianne Abderhalden (33.) kétségkívül ramaty formában nyitja a szezont, visszatérve leánykori nevéhez meg sem közelíti férjes asszonyként hozott eredményeit.

Anna Fenninger (9.) menete után derült ki csak igazán, mennyire jól síeltek az amerikaiak. Hiába síelte meg ugyanis remekül Maze kritikus kanyarját az osztrák, így is beszedett 9 tizedet Vonntól az elvesző lendület következtében. Pech, 2 századdal a nagy rivális szlovéntól is kikapott. Marion Rolland (28.) jelenlegi előkelő rajtszáma sem tűnik indokoltnak, fájdalom, de a világbajnok francia mellett az olimpiai bajnok Dominique Gisin (29.) sem tudott értékelhetőt menni. Kettejük közt Lara Gut (15.) sem siklott úgy, mint legjobb tavalyi versenyein. Az elitcsoportot Tina Weirather (12.) kecsegtetően induló, ám végül csalódást keltő futama zárta.

Közvetlenül a világsztárok után síelhetett Miklós Edit (25.), s a magyar lány ezúttal élni tudott a lehetőséggel. Ügyelt a helyes nyomvonalra, s az adatok tükrében elmondható, sebességével sem maradt el a legjobbaktól, sőt e téren élvonalbeli mutatóval büszkélkedhet. Tán a szintegyenetlenségek kezelésében véltünk felfedezni látványos hibákat. Tény, ami tény, 2 másodpercen belül tartotta Vonnt, ami végül az idei első magyar Világkupa-pontokat eredményezte.

Regina Sterz (31.) és a szlovén Ilka Štuhec (27.) a magyar lány mögé sorolt, mint az előbb említett olimpiai és világbajnokok, valamint VK- győztesek, mind-mind megsüvegelendő mutató a javából. Akadtak azért még bravúros futamok bőven. Larisa Yurkiw (4.) példának okáért hazai havon bizonyította, létezik még női kanadai lesiklás. Több súlyos sérüléssel a háta mögött felért karrierjének csúcsára, pár századon múlt az első dobogója. Fent még Vonnt is szorongatta. A másik emberke az osztrákok üdvöskéje, Cornelia Hütter (10.) kereken egy másodperccel kapott ki az amerikaitól, mégpedig úgy, hogy a közepéig még ennél is ígéretesebbnek nézett ki a dolog. Stefanie Moser (22.) és Nicole Hosp (26.) meneteik nem érték el ezt a szintet.

Harmincon túlról pontot szerzett az amerikaiak szintén sérülésből visszatért specialistája, Alice McKennis (18.), az osztrák Mirjam Puchner (24.). 33-as rajtszámnál hátrébbról senki nem gyűjtött ma pontot.

A verseny részletes statisztikájáért kattintsál erre a linkre! 

Két súlyos térdsérülésből, magánéleti válságból, depresszióból visszatérve még édesebb ez a siker, karrierének 60. Világkupa-győzelme Lindsey Vonn részéről. Ebből harmincat lesiklásban szerzett. Immáron csupán két elsőség választja el Annemarie Moser-Pröll rekordjától. Nem tudni persze, hogy ez a siker mennyire tudható be Lake Louise-nak (12. alkalommal győzött itt lesiklásban), annyi bizonyos, innentől komolyan kell vele számolni – a királykategóriában mindenképp. Nem mellesleg, Mazével holtversenyben vezeti a szakágit. Stacey Cook két idénnyel ezelőtt duplázni tudott a Lajos-tó partján, két ezüstérméhez most gyűjtött egy harmadikat. Julia Mancuso 36. alkalommal állt VK- dobogón, lesiklásban ez legutóbb 2012 januárjában adatott meg neki.

A hölgyek holnap/ma Szuper-G-ben vetélkednek, a mezőnyben Miklós Edittel.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk