AJÁNLÓ
 
12:18
2016. 01. 23.
Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra,...
A bejegyzés folyatódik
 
12:18
2016. 01. 23.
Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő...
A bejegyzés folyatódik
 
12:18
2016. 01. 23.
A szlovénok kiválósága ugyanúgy agyonverte a mezőnyt, mint tette azt az idény zömében....
A bejegyzés folyatódik
 
12:18
2016. 01. 23.
A győzelem megint nem jött össze, de a szerencse mégsem engedte el igazán Peter Fill...
A bejegyzés folyatódik
 
12:18
2016. 01. 23.
Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A Dolomitok síparadicsoma, Cortina d'Ampezzo látja vendégül ezen a hétvégén a női alpesi sí Világkupa mezőnyét. A mai lesiklást majdnem elfújta a szél, de jó pár megszakítással végül teljesítették a hölgyek a penzumot. Miklós Edit remek síeléssel idénybeli legjobbját érte el, a 6. helyen zárt. A 37. lesiklógyőzelmét aradó Lindsey Vonnt ma se lehetett megközelíteni, Larisa Yurkiw és Lara Gut állhatott még fel a dobogóra.

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Cortina dAmpezzo Miklos Edit Vonn

Kitzbühel árnyékában a női alpesi sízők is legendás helyszínre látogatnak ezen a hétvégén. Igaz, Cortina d'Ampezzo nem annyira az alpesi sí miatt legendás, egyszerűen a Dolomitok talán legismertebb síparadicsomáról van szó. Hamisítatlan luxusturizmus jellemzi Cortinát mind a mai napig, dícséretes módon számukra mégsem "büdös" az alpesi sí, mint példának okáért a nem is oly távoli Bormio számára. Lesiklással kezdődött a ma a hétvégi program, 52 nevezés érkezett a versenyre. 13-assal természetesen ott találtuk a mezőnyben Miklós Editet, hiányzott viszont az edzésen szalagjait szakító Nicole Schmidhofer. Fagypont alatti, felhős idő fogadta az indulókat.

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Cortina dAmpezzo Miklos Edit Vonn

Margot Bailet nyithatta a versenyt, szemre szépen síelt a pálya aljáig, ám az utolsó szektor kezdetén nagyon mélyre csúszott, sokat vesztett vele (34.). Mirjam Puchner egy elrontott ugratótól eltekintve végig gyorsabb volt, ő adta meg a valódi alapidőt (9.). Verena Stuffer két tizedes előnyét ennek az ugratónak köszönhette, ám az alján túl nagyot fékezve teljes fórját leadta, Puchnerrel azonos idővel ért célba (9.). Francesca Marsaglia minimális előnnyel fordult az alsó részre, ott viszont egy megbillenéssel fél másodpercet bukott (16.). Ramona Siebenhofer szélesre vett ívekkel eleinte csak az utolsó hely elkerüléséért küzdhetett, alul viszont megmutatta, hogy rengeteget lehet hozni Stufferéken, 2 tizedre csökkentette a hátrányát (14.).

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Cortina dAmpezzo Miklos Edit Vonn

Johanna Schnarf is komolyat fékezett ott, ahol Stuffer, ám akkorra már méretes előnye volt, és a sebességét is jobban megőrizte: 7 tizeddel vette át a vezetést (5.). Jacqueline Wiles vérszegény, ám így is hibákkal teletömött menettel jelezte, hogy nem feltétlenül lesz hosszú távon a top-30 tagja (30.), majd kavargó szélben indították útnak Tina Weirathert, rá is ment az első szektora. 85 százados hátrányt kellett visszahoznia, ám megdöbbentő módon sikerült neki: a pálya alján fél másodpercnél is többet hozott, így 5 század előnyt mutatott az óra (4.). Kajsa Klinget már nem engedték elrajtolni, a szél miatt kényszerszünetet iktattak be. Hosszas fagyoskodás után indulhatott el a svéd, ennek ellenére szépen síelt, az alján került csak 3 tizedes hátrányba (7.). Nadia Fanchini végig stabilan az utolsó helyekért küzdött, valamiért nagyon nem érezte a hazai havat (23.).

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Cortina dAmpezzo Miklos Edit Vonn

Corinne Suter felül egy nagy fékezéssel komoly tempót vesztett, végül háromnegyed másodperces hátránnyal gyarapította a középmezőnyt (11.). Stacey Cook egy gyenge közepes menetet csúnya ugratókkal tett még rosszabbá, másodperc feletti hátrányt szedett be (15.). Miklós Edit egy szélesre vett balos ellenére 4 tizedes fórral jutott el a pálya feléig, és még az utolsó szektorra is pár százados előnnyel fordult. Az alján se jött rosszul, ám Weirather űridejével nem tudott mit kezdeni, a századokkal pedig nagy pechje volt: 7 százados hátrányával még Schnarf is megelőzte (6.). Laurenne Ross a mezőny hátsó felével küzdött, 1,3 másodpercnél állt meg az óra (19.). Elena Fanchini sebességét tekintve a leggyorsabban kezdett ugyan, ám az idő szempontjából ez már ott se fizetődött ki, később pedig egy szélesre vett ív után ő is a mezőny végére került (24.).

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Cortina dAmpezzo Miklos Edit Vonn

A szakági legjobbak sorát Lindsey Vonn nyitotta, rögtön túlestünk tehát a kötelező sokkon: egy óriásira vett ívvel együtt is másodperc feletti előnnyel vette át a vezetést (1.). A győztes tehát most is megvolt, az amerikai szurkolók ünnepelhettek, az izgalmas versenyért szurkolók ismét nyelhettek egy nagyot, és indult a tényleges verseny - a második helyért. Lara Gut rögtön be is jelentkezett erre a helyre, kétharmad másodperccel megúszta (3.). Viktoria Rebensburg az elején kicsit ráijesztett a svájcira, ám ahogy haladt előre, úgy vált egyre lassabbá, a középmezőnybe zuhant hátra (8.). Larisa Yurkiw szép nyugodtan haladt a cél felé, másodperc körüli hátrányt jósolhattunk, aztán alul előhúzott a kalapból valami egészen érthetetlent: több mint fél másodpercet vert Vonnra, így övé lett a második hely (2.).

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Cortina dAmpezzo Miklos Edit Vonn

Cornelia Hütter nem okozott hasonló meglepetést, végig a hátsóbb régiókban küzdött, szezonbéli legrosszabb menetét mutatta be (12.). Az osztrákok utolsó igazi reménye így Elisabeth Görgl maradt, brutális sebessége viszont nála is nagy lecsúszáshoz és méretes hátrányhoz vezetett (13.). Fabienne Suter zárta a legjobbak blokkját, a szél miatt újabb kényszerszünetet követően. Meg is látszott a fagyoskodás a svájci lány menetén, lassú és bizonytalan síeléssel 2 másodpercnél többet kapott (22.). A top-30-ból hátralévők blokkját Stephanie Venier nyitotta, néhány századdal lassabban Suternél (20.). Jó menetet a folytatásban se láthattunk: Ragnhild Mowinckel legalább 3 másodpercen belül maradt (22.), a régi önmagát kereső Daniela Merighettinek ez sem sikerült (28.).

Ilka Štuhec jól került ki a századok harcából, épphogy Suter elé sorolt be (17.). Joana Hählen a 3 másodperc felettiek táborát gyarapította (26.), Elena Curtoni pedig a középmezőny második felét tette még sűrűbbé (21.). A szél ismét megakasztotta a versenyt pár percre, majd Alice McKennis könyörtelenül és kérlelhetetlenül behúzta a pillanatnyi utolsó helyet (35.). Tamara Tippler épp csak az amerikainál bizonyult kevéssel jobbnak (32.), felejthető menetekkel zárult tehát a top-30.

30-on túlról befért a pontszerző zónába Denise Feierabend (25.), Sofia Goggia (27.) és Mirena Küng (29.). Igazi kuriózumként az 52 induló mindegyike eljutott a célig.

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Cortina dAmpezzo Miklos Edit Vonn

Lindsey Vonn 356. Világkupa-versenyén 121. alkalommal állt fel a dobogóra, 74.-szer annak legfelső fokára. 37. lesiklógyőzelmével immáron egyedül vezeti a vonatkozó örökranglistát. Az élete formájában lévő Larisa Yurkiw 83. versenyén 4. alkalommal fért be a top-3-ra. Lara Gut 174. versenyén 27. pódiumának örülhetett, valamint annak, hogy 10 ponttal még mindig ő vezet összetettben Vonn előtt.

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Cortina dAmpezzo Miklos Edit Vonn

Miklós Edit 66. Világkupa-versenyét teljesítette színeinkben, és 4. alkalommal fért be a top-10-be. Egy évvel ezelőtti st. moritzi dobogója és két évvel ezelőtti crans montanai 5. helye után ebben a szezonban se adta 6-nál alább, ráadásul egy hónappal ezelőttről már volt egy 9. helye is. Minden bizonnyal a legjobb idényét futja.

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Cortina dAmpezzo Miklos Edit Vonn

alpesi si alpesi sí világkupa lesiklas Cortina dAmpezzo Miklos Edit Vonn

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk