AJÁNLÓ
 
15:00
2016. 02. 06.
Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra,...
A bejegyzés folyatódik
 
15:00
2016. 02. 06.
Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő...
A bejegyzés folyatódik
 
15:00
2016. 02. 06.
A szlovénok kiválósága ugyanúgy agyonverte a mezőnyt, mint tette azt az idény zömében....
A bejegyzés folyatódik
 
15:00
2016. 02. 06.
A győzelem megint nem jött össze, de a szerencse mégsem engedte el igazán Peter Fill...
A bejegyzés folyatódik
 
15:00
2016. 02. 06.
Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Lesiklással indult a női alpesi sízők hétvégi Világkupa-programja Garmisch-Partenkirchenben. Lindsey Vonn célba ért, az első helyről tehát nem lehetett vita. Másfél másodperces hátrány elég volt Fabienne Suternek a második helyhez, Viktoria Rebensburg fért még fel a dobogóra. Miklós Edit ismét az élbolyban zárt, úgy lett 7., hogy az alján legalább két helyet vesztett egy hibával.

alpesi si alpesi sí világkupa Garmisch-Partenkirchen lesiklas Vonn Miklos Edit

Ezen a hétvégén az urak után a hölgyek vették birtokukba Garmisch-Partenkirchen nevezetes lejtőjét, a Kandahart. Lesiklással indult a hétvégi program. A tegnapi havazás után mára kitisztult az idő, fagypont feletti hőmérséklet keserítette kicsit a magasabb rajtszámmal indulók életét. A napsütés ellenére a lejtésviszonyok miatt a pálya nagy része árnyékba borult, összességében azért a természet megmutatta, hogy nem kell Dzsongszonig menekülni, ha megfelelő körülmények között akar síelni valaki. 47 síző nevezett a versenyre, köztük 14-essel ott találtuk Miklós Editet. A verseny izgalma szempontjából örömteli módon Vonn a lehető legmagasabb, 22-es rajtszámot kapta, így reménykedhettünk egy viszonylag sokáig kiszámíthatatlan küzdelemben.

Verena Stuffer kezdte a versenyt, vélhetően nem túl nyugodtan: már indulni készült, mikor a szervezők visszaküldték. A németes precizitás se a régi, a pálya elkésett festegetése miatt csúszott hosszú perceket a nyitány. Az olasz lány menete rá is ment a várakozásra, a pála közepén egy szélesre vett balossal kiesett. Jacqueline Wilest (21.) is jó ideig váratták a rajtban, érthetetlen okból: elhelyeztek egy kaput, jó másfél méterrel a kijelölt íven belülre - a munkát személyesen végző Skårdal versenyigazgató ma is kitett magáért. Wiles látványosan megszenvedett a pályával, de legalább célba ért. Nem úgy Ramona Siebenhofer, aki a pálya kétharmadáig magabiztosnak tűnt, de egy meredek balos őt is megtréfálta. Tamara Tippler már 1,3 tizeddel is vezetett, de ugyanez a balos rajta is kifogott. Hatalmas fékezéssel ezt ugyn még megmentette, a legvégén viszont elesett. A kiesők sorát Alice McKennis gyarapította tovább, ő is a megszokott balos előtt került helyrehozhatatlan késésbe.

Johanna Schnarf (23.) a "lassan járj, tovább érsz" elv diadalát hirdette, láthatóan óvatos menettel legalább célba ért. Ragnhild Mowinckel nem tette magáévá ezt a felfogást, ő se jutott el a célig: egyszerűen elcsúszott, talán egy bucka dobta meg. 8-assal végre megérkezett az alapidő: Nadia Fanchini (8.) elődei hibáiból tanulva, nagy hiba nélkül, majd másfél másodperces előnnyel vette át a vezetést. Amerikaiak jöttek a folytatásban: Laurenne Ross (5.) újabb 3 tizedet pakolt a legjobb időre, Stacey Cook (17.) viszont csak a pálya feléig tudta tartani a tempót, utána sorjáztak a hibák.

Corinne Suter (10.) a kritikus balost hatalmas késéssel, nagy fékezéssel tudta csak abszolválni, itt dobta el a vezetést. Kajsa Kling (16.) túlzásba vitt precizitással túl sok sebességet áldozott be, épphogy másodpercen belül maradt. Tina Weirather (6.) szép síelés után jól átvészelte a kritikus részt, ám a legalján hajszál híján fért csak be egy kapuba, rengeteget veszítve végül 2 századdal kikapott. Miklós Edit (7.) a szokottnál lassabban kezdett, de a pálya felére már harmadmásodperces előnyt épített fel. A kanyargós részeken minimális veszteséggel átjutott, ám ami nagyobb baj: az utolsó kapuknál komolyan megbillent, így 16 százados hátránnyal csak a pillanatnyi dobogó aljára fért fel. Ebben ennél is több volt! Elena Fanchini (9.) szintén a zárószektorát sajnálhatja, mi annyira nem sajnáljuk, hogy végül Edit mögé került.

alpesi si alpesi sí világkupa Garmisch-Partenkirchen lesiklas Vonn Miklos Edit

A szakági legjobbak sorát Cornelia Hütter (12.) nyitotta, egy nagy terpeszt megúszott a pálya közepén, de a dobogóra így nem lehetett esélye. Lara Gut (14.) óvatos menete ellenére már a pálya közepén lesodródott annyira, hogy lemondhasson komolyabb reményeiről, a végén egy nagy hibával 9 tizedre növelte lemaradását. Larisa Yurkiw (4.) villámgyors kezdéssel megadta az alaphangot, szinte végig őrizte előnyét, alul kicsit le is adhatott belőle, 17 század megmaradt. Elisabeth Görgl (13.) őrült tempója a kritikus kapuknál megbosszulta magát, óriási fékezéssel jutott csak át rajtuk, a vége 8 tizedes hátrány lett. Fabienne Suter (2.) nagyon rákészült a rázós részre, bejött neki: egálról indulva a célig 3 tizedes előnyt gyűjtött be.

alpesi si alpesi sí világkupa Garmisch-Partenkirchen lesiklas Vonn Miklos Edit

Viktoria Rebensburg (3.) végig tartotta a lépést Suterrel, egy kicsit több sebességet vesztett a kritikus kapuknál, így hiába siklott gyorsabban a legvégén, 6 századdal kikapott. A kiélezett verseny ezzel ért véget, hisz érkezett Lindsey Vonn (1.). Egy szektoron, 16 másodpercen át bizakodhatott a mezőny a csodában, ám csodák nincsenek: az amerikai ezúttal 1,5 másodperccel alázta a legjobb lesiklókat. A reklámszünet és a felemás érzések megemésztése után Joana Hählen (18.) folytatta a versenyt, 3,6-os hátránya jó pár pontot ért. Francesca Marsaglia (26.) a trükkös részen rengeteget otthagyott, 4 másodpercen túlra került. Margot Bailet (32.) is épphogy befért ezekbe a kapukba, így ő is folytatta az egyre romló eredmények sorát.

A sort Mirjam Puchner (33.) sem szakította meg, és a legfőbb ok nála is ugyanott volt keresendő. Hosszú idő után Elena Curtoni produkálta a következő kiesést, aligha szükséges leírni, hol történt az eset. Nem tanult más kárán Stephanie Venier sem, Daniela Merighetti (15.) pedig egészen elképesztő részidővel (Vonn mögé simán befért volna), ám szinte leállva jutott csak túl a kritikus kapukon. A top-30-at záró Ilka Štuhec a nehezén már látszólag túl volt, ám akkora késéssel, hogy egy kapuval később ő is búcsúzott.

A rengeteg kiesésnek köszönhetően a mezőny hátralévő részéből jó páran még pontoknak örülhettek. Nem csak a kiesések miatt lett viszont pontszerző a remeklő Sofia Goggia (11.), Denise Feierabend (19.) és Priska Nufer (20.). Nem maradt pont nélkül a szlovén Vanja Brodnik, és élete első alpesi sí Vk-versenyén a 24. helyet szerezte meg a hódeszkában sikeres cseh Ester Ledecká. Befért még a top-30-ba a monacói Alexandra Coletti (25.), a francia Tessa Worley (27.) és Jennifer Piot (30.), az amerikai Breezy Johnson (28.) és a német Patrizia Dorsch (29.).

alpesi si alpesi sí világkupa Garmisch-Partenkirchen lesiklas Vonn Miklos Edit

Lindsey Vonn 359 Világkupa-verseny után 123 dobogónál és 76 győzelemnél jár. Nagyon úgy tűnik, hogy senki nem állíthatja meg összetettben - szakágiban ez eddig se lehetett kérdés. Fabienne Suter 185 verseny után 18 pódiumot mutathat fel, Viktoria Rebensburg 169. versenyén 28. top-3-as helyezésének örülhetett.

Miklós Edit 68 Vk-versenyt adott eddig Magyarországnak, és immár öt top-10-es helyezést mutathat fel, ebből hármat ebben az idényben szerzett. Gyakorlatilag biztosra vehető a helye a szakági Vk-fináléban, úgy áll a 12. helyen, hogy méretes lyuk tátong mögötte. Sajnos, Vonn iszonyú fölénye nem csak a verseny izgalma, de a szerezhető FIS-pontok szempontjából sem tesz jót.

A verseny részletes statisztikáját a linkre kattintással érhetitek el!

alpesi si alpesi sí világkupa Garmisch-Partenkirchen lesiklas Vonn Miklos Edit

alpesi si alpesi sí világkupa Garmisch-Partenkirchen lesiklas Vonn Miklos Edit

alpesi si alpesi sí világkupa Garmisch-Partenkirchen lesiklas Vonn Miklos Edit

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk