AJÁNLÓ
 
22:20
2015. 11. 29.
Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra,...
A bejegyzés folyatódik
 
22:20
2015. 11. 29.
Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő...
A bejegyzés folyatódik
 
22:20
2015. 11. 29.
A szlovénok kiválósága ugyanúgy agyonverte a mezőnyt, mint tette azt az idény zömében....
A bejegyzés folyatódik
 
22:20
2015. 11. 29.
A győzelem megint nem jött össze, de a szerencse mégsem engedte el igazán Peter Fill...
A bejegyzés folyatódik
 
22:20
2015. 11. 29.
Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A lesiklás után szuper-G-ben is elkezdődött a férfi alpesi sí Világkupa 2015/2016-os idénye a kanadai Lake Louise-ban. A tegnapi lesiklás után ma is Aksel Lund Svindalé lett a győzelem, a norvég ezúttal lényegesen simábban utasította maga mögé a mezőnyt. A tegnapi második Peter Fill ma is felfért a dobogóra, de Matthias Mayer ezúttal annak harmadik fokára taszította az olaszt. Kjetil Jansrud most is a vert mezőnyben.

 

64 síelő nevezett a mai versenyre, és a megszokott nevek mellett a rajtlista végét böngészve némi meglepetésre ott találtuk a sokak által már nyugdíjba küldött Ivica Kostelićet, utolsóként indulva pedig a szintén szebb napokat látott Klaus Kröllt. Faék egyszerűségű a kanadai lejtő, így talán érdemes megemlíteni, hogy a pályaívet svájci edző, Simon Rothenbühler jelölhette ki. Ha nem is sokat számít az ilyesmi ebben a szakágban, egy-két századot jelenthet – tegnap pedig egyetlen század döntött az elsőségről.

Johan Clarey kezdhette a versenyt, nagyobb hiba nélkül adta meg a később pocséknak bizonyuló alapidőt (35.). Sandro Viletta helyenként szélesebb íveken, ám lényegesen gyorsabban teljesítette a pályát (18.). Harmadikként érkezett azonban a pályát remekül érző Peter Fill, és több mint egy másodperces előnyével alaposan helyrerakta az előző meneteket (3.). Otmar Striedinger bátran, ám több félresikerült ívvel csak Clareyt előzte meg (24.). Travis Ganong végig szorongatta Fillt, végül egy szélesen vett balos 6 századnyi hátrányt jelentett számára (4.).

Christof Innerhofer a pálya alsó felére lassult be (23.), majd érkeztek a házigazdák reménységei. Erik Guay épphogy befért a harmadik szektorban a pálya legfőbb trükkjének látszó balosba, remek futamot dobott el ezzel (13.). Jan Hudec félig-meddig sérülten csak két szektorig jutott, úgy tűnt, nem is erőltette. Alexis Pinturault hozta a megszokott őrült stílusát, de ez most rossz értelemben sikerült: az egyetlen pozitívum, hogy megúszta épségben a rengeteg hibáját, és célba ért (37.). Max Franz viszont megizzasztotta Filléket: pár százados előnyt vitt majdnem végig, de a kritikus kapunál ő is nagyon lecsúszott, és végül Ganonggal azonos idővel ért célba (4.).

A franciák mélyrepülését Brice Roger folytatta, csak honfitársait tudta megelőzni (27.). Az amerikai remeklést pedig Andrew Weibrecht folytathatta – volna: remek felső rész után némiképp belassult, majd épphogy talpon maradt egy ugratót követően, rengeteget veszítve ezzel (26.). A megfogyatkozott svájci csapat legfőbb reménye, Carlo Janka a jelek szerint nem figyelt oda eléggé edzője pályatűzésére, ártalmatlan helyzetben búcsúzott. Két osztrák vlt még hátra a reklámszünetig: Georg Streitberger végig középszerűen síelt (24.), Romed Baumann pedig kiváló kezdés után szép fokozatosan fél másodpercen túli hátrányt szedett össze (12.).

A legjobbak sorát Dominik Paris nyitotta, végig minimális hátránnyal követve Fillt, ám 8 százados lemaradása a dobogóra sem volt elég (6.). A franciák napját mentő Adrien Thèaux is végig harcban volt az elsőségért, az utolsó szektorra viszont egy csúnya ugrató után túlzottan belassult (9.). Hannes Reichelt a pálya közepén rossz nyomvonalat választott, fél másodperces hátrányát már csak kicsit tudta faragni (11.). Aksel Lund Svindal ma is elképesztő iramban inalt végig a pályán, egy hiba a második szektorban bőven belefért, így is majd fél másodperccel vette át a vezetést (1.). Kjetil Jansrud volt az egyetlen, akitől még igazán félhetett Svindal: a címvédő meg is izzasztotta kicsit honfitársát, de az aljára érthetetlenül belassulva jócskán hátraesett (7.).

Vincent Kriechmayr életében először került a legjobbak blokkjába, nem is lógott ki onnan, ám a dobogóra nem lehetett esélye (8.). A topsíelők zárásaként érkező Matthias Mayer viszont épp csak Svindal ellen indult esélytelenül, főleg a pálya második felében síelt remekül, és besorolt a norvég mögé (2.). Az újabb reklámszünet után Manuel Osborne-Paradis nyitotta meg az igencsak középszerű menetek sorát (28.). A szlovén Klemen Kosi talán annyira nem volt elkeseredett (33.), Patrick Küng viszont alighanem többet várt magától (19.). Werner Heel egy túl szélesre vett ívvel, és emiatt kieséssel lopott némi színt az elszürkülő versenybe, majd Thomas Mermillod Blondin érkezett egész jó helyre (17.). Aleksander Åmodt Kilde gyenge kezdés után csúcssebességre kapcsolva jelezte, hogy a norvégek igencsak kedvelik ezt a lejtőt: 8 tizeddel kapott csak ki Svindaltól (10.). Thomas Tumler csak a pontszerzésre hajtott (sikertelenül, 31.), majd Matteo Marsaglia elfogadható menete zárta a top-30-at (22.).

Magasabb rajtszámokkal is akadt még jó pár remek teljestmény: Patrick Schweiger (16.), Mattia Casse (15.) és Boštjan Kline (14.) szó szerint egymást múlták felül, és Josef Ferstl is bőven a pontszerző zónába érkezett (20.). Thomas Mayrpeter viszont nem eredményével, hanem bukásával vétette észre magát: jó sokáig csúszott az oldalán, és bár ártalmatlannak tűnt az eset, hosszas kényszerszünet következett. A folytatásban már csak Andreas Sander (30.), Steven Nyman (21.) és Marc Gisin (29.) fért fel a pontszerzők listájára. Kostelić újabb visszajelzést kapott, hogy ezt már nem biztos, hogy van értelme erőltetni (54.), és Kröll sem tudott bravúrt elérni (36.).

Aksel Lund Svindal igencsak impozánsan tért vissza, kettőből kettő a hétvégi mérlege. 346. versenyén 59. dobogóját és 27. győzelmét húzta be. Matthias Mayer 94. versenyén 12. alkalomml állhatott fel a pódiumra. A hétvégét két dobogóval záró Peter Fill 291. versenyén 13. alkalommal fért be a top-3-ba.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk