Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

A szezon utolsó gyorsasági versenyét kevéssel delet megelőzően rendezték Sankt Moritzban. Túlzás nélkül állíthatjuk, a Világkupa-döntő legizgalmasabb szakágai hajrájára készülődhettünk, elvégre nem kevesebb, mint öten pályáztak reális eséllyel a kristálygömbre. Akárcsak tegnap lesiklásban, a napi győzelmet ma is Beat Feuz söpörte be, a szakági elsőség kérdése viszont két norvég közt dőlt el. Méghozzá annak az Aleksander Åmodt Kildének a javára, akiről múlt novemberben csak a téli sportok elvakultabb kedvelői tudtak bármit is. Kjetil Jansruddal ma megosztoztak a dobogó harmadik fokán. Miután Vincent Kriechmayr nem szerzett pontot, teljes norvég söprést hozott az idény, Aksel Lund Svindal zárt a pontverseny harmadik helyén.

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa Sankt Moritz Svájc lesiklás Beat Feuz Steven Nyman Erik Guay Kjetil Jansrud Johan Clarey Travis Ganong Peter Fill Aksel Lund Svindal Dominik Paris

Beat Feuz hazai közönség előtt nyert több mint négy év után a Sankt Moritz-i lesikláson, a dobogóra két észak-amerikai síző fért még fel: Steven Nyman és Erik Guay. A mai nap azonban a győztes személye kissé eltörpült a szakági elsőségért folytatott verseny fényében: Peter Fill a szezon utolsó lesikló menetével végül megszerezte Olaszország első lesikló kristálygömbjét.

Kommentek: 0 komment

Legendás helyszínre érkezett a férfi alpesi sí Világkupa: Kitzbühel fehér hóval fedett sötétszürke homokkövén küzdenek a síelők. Szuper-G, valamint ezzel egybekötött kombináció a pénteki program, a gyors szakágban pedig érvényesült a papírforma: Aksel Lund Svindal kicsit ellazsált alsó résszel is fölényesen nyert. Andrew Weibrecht és Hannes Reichelt fért még fel a dobogóra. Ennek a versenynek már vége, a napnak viszont nem: folytatás 16:45-től a kombináció szlalomfutamával, ahol Svindal így fél másodperccel vezet Jansrud és majd kettővel Hirscher előtt.

alpesi si alpesi sí világkupa Kitzbühel Szuper-G Svindal

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa lesiklás Wengen Svájc Aksel Lund Svindal Hannes Reichelt Klaus Kröll Dominik Paris Christof Innerhofer David Poisson

Ha a kelleténél rövidebb pályán is, s egy többszörösen megszakított versenyen, de valóra vált végre Aksel Lund Svindal álma, győzni tudott Wengenben, azon a helyszínen, ami eleddig nem kedveskedett túlzottan neki. Hannes Reicheltet nagy versenyben, a mezőny többi részét vezető Klaus Kröllt másfél másodperccel utasította maga mögé a norvég óriás. Minek következtében visszavette a vezetést az összetettben.

Kommentek: 0 komment

alpesi összetett alpesi síelés Alpesi Sí Világkupa Wengen Svájc Kjetil Jansrud Aksel Lund Svindal Adrien Théaux Thomas Mermillod Blondin Dominik Paris Marc Gisin

A norvégok idei szárnyalása Wengenben sem szakadt meg, kettős győzelemmel várják a szombati parádét. Aksel Lund Svindal átka mindenesetre változatlanul kísért, győznie megint nem sikerült, ha 4 századdal is, de Kjetil Jansrud elébe került szlalomban. A harmadik hely Adrien Théaux-hoz került. Ivica Kostelić kedvenc lejtőjén megszerezte első idei pontjait.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk