AJÁNLÓ
 
10:07
2015. 12. 03.
A síugrók a sífutókkal és az északi összetettesekkel egyetemben Lahtiban versenyeznek...
A bejegyzés folyatódik
 
10:07
2015. 12. 03.
A hétvégén a síugrók a távol kelet felé veszik az irányt, az európai szurkolók pedig...
A bejegyzés folyatódik
 
10:07
2015. 12. 03.
A hétvégén blogunk mindkét fő szakágának mezőnye egy-egy jeles helyszínt látogat meg,...
A bejegyzés folyatódik
 
10:07
2015. 12. 03.
Remek hétvége elé néznek a téli sportok szerelmesei, hiszen síugrásban alighogy véget ért...
A bejegyzés folyatódik
 
10:07
2015. 12. 03.
Közelednek az ünnepek, felgyorsulnak az események a téli sportok világában. Legendás...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

sífelvonó síugrás alpesi sí Miklós EditA hétvége közeledtével belevágunk frissen életre hívott felvezető-rovatunk második epizódjába:

A síugrók a hétvégén Lillehammerben próbálják meg feledni és feledtetni a borzalmasra sikerült kuusamoi kirándulást, eközben az alpesi sízők továbbra is az amerikai kontinensen versenyeznek, egészen pontosan a férfiak Beaver Creekben, míg a nők Lake Louiseban küzdenek a VK pontokért, s ha ez nem lenne elég, a szezonban először rajthoz áll majd Miklós Edit is.

 

Síugrás

sífelvonó síugrás alpesi sí Miklós EditEzen a hétvégén a ’94-es olimpia helyszínén, Lillehammerben vendégeskedik a síugró mezőny, amitől most mindenki kicsit azt várja, hogy a kuusamoi rémálom után itt egy kicsit visszatér majd minden a megszokott mederbe. Hogy ez mennyire lesz így, az majd menet közben kiderül, ugyanis az időjárás előrejelzések erre a hétvégére is jeleznek előre némi szelet, bár a hosszútávú tapasztalat azért alapvetően az, hogy ilyen szempontból ez azért egy nyugodtabb helyszín, ráadásul vésztartalékként itt van egy normálsánc is, ahová, ha minden kötél szakad, meg lehet próbálni áttenni egyik vagy másik viadalt.

Ami az esélyeket illeti, bár egyelőre kevés éles ugrást láttunk, az azért kijelenthetőnek látszik, hogy Severin Freund és Peter Prevc ennek a hétvégének a két fő favoritja, hozzátéve, hogy ezen a sáncon általában a norvégok is mindig erősek szoktak lenni, így messze nem számít esélytelennek a szezonnyitón némi meglepetésre győztes Daniel André Tande sem, (azt legalábbis minimum elmondhatjuk, hogy a sárga trikó megvédése szempontjából ez egy kedvezőbb helyszín lehet, mint a számára korábban ismeretlen Kuusamo), de érdemes megemlíteni Anders Fannemelt is, aki a házigazdák csapatában talán mindenkinél nagyobb „mágusa” ennek a sáncnak, és többször is szerepelt már rajta kiemelkedően, más kérdés, hogy győznie egyelőre még nem sikerült.

sífelvonó síugrás alpesi sí Miklós EditEllenben Gregor Schlierenzauer már nem kevesebb, mint hat alkalommal tudott itt nyerni, ráadásul az elmúlt három szezonban egyszer-egyszer mindig felállhatott a dobogó tetejére, így ha nem is topfavoritként, de amolyan sötét lóként mindenképpen számításba kell vennünk a Klingenthalban visszafogottan kezdő osztrákot, aki ráadásul a múlt héten néhány napot még edzett is itt, ami olyan szempontból mindenképpen ügyes húzásnak bizonyult, hogy míg a többiek Finnországban tétlenségre voltak kárhoztatva, ő csiszolhatta egy kicsit a formáját.

A menetrend ezúttal nagyjából a megszokottak szerint alakul, így a selejtezőre péntek este, míg a két versenyre szombaton és vasárnap délután/kora este kerülhet sor, de érdemes lesz már egy kicsit korábban is figyelni az itteni eseményeket, hiszen ugyanitt a normálsáncon az első edzésekkel és a kvalival csütörtök este a hölgyek is megkezdik a VK-idényt, míg a szezonnyitó futamot péntek délután rendezik.

A sáncok adatai és a hétvégi program:sífelvonó síugrás alpesi sí Miklós Edit

sífelvonó síugrás alpesi sí Miklós Edit

sífelvonó síugrás alpesi sí Miklós Edit

Alpesi sí

Monstre hatversenyes hétvégére készülhetnek az alpesi síelés rajongói, péntektől vasárnapig dupla dózisban kapjuk zömmel a tempósabb szakágakat.

Az előrejelzések szerint nem okozhat gondot a futamok megtartása, dacára annak, hogy a szerdai első lesikló edzések mindkét helyszínen elmaradtak. A megszokott farkasordító hideg már arrafelé is a múlté, annyi szent.

sífelvonó síugrás alpesi sí Miklós EditMiklós Edit debütálása miatt természetesen a hölgyek versenyeire szegeződik kiemelten tekintetünk. Edit egészséges térdekkel, sztáredzővel az oldalán dobogós helyek reményében vág neki a szezonnak. Szuper-G-ben is betörne az elitbe. (Walter Hubmann anno Összetett Világkupa-győzelme idején volt Ivica Kostelić lesikló edzője. Szervizembere a horvát Renato Gaspar lesz, fizikoterapeutája Benjamin Isakee marad, a szárazedzéseket pedig változatlanul Zakariás Zsolt irányítja.)

Kérdőjelekben bővelkedik esélylatolgatásunk. Egyfelől Mrs. Lake Louise, azaz Lindsey Vonn nyilván topfavorit a maga 15 VK- győzelmével, viszontagságos utolsó hónapjai után azért árnyalhatjuk némiképp helyzetét. Érdekes lehet például, mire lesz képes az óriás-műlesiklásban idén eddig remeklő Lara Gut két – elvileg – erősebb számában? S ott van még az összetettet – demoralizáló különbségű műlesikló győzelmei után – vezető Mikaela Shiffrin, aki karrierje során először próbálja ki magát Szuper-G-ben. Elmondása szerint keményen nekitámad a pályának. Ha valahol, akkor gyors számokban az osztrákok is szépíthetnek, Cornelia Hütter egy reményteljes szezon nyitányaként tekint a Lajos-tó környéki lejtőre.

sífelvonó síugrás alpesi sí Miklós EditAz urak a februári világbajnokság helyszínére, Beaver Creekre teszik át székhelyüket. Minden képzeletet felülmúló antréja után nyugodt szívvel kijelölhetjük Aksel Lund Svindalt az első két verseny egyértelmű esélyesének. Fő kérdésünk, vajon vissza tud-e vágni Kjetil Jansrud honfitársának, nagy szolgálatot téve ezzel a várhatóan csak a vasárnapi óriáson induló Marcel Hirschernek? Ha nem ő, akkor a lejtőn jellemzően jól teljesítő osztrák kollégák is besegíthetnek. Óriásban a gigászok párbaját várja a világ, melynek egy hangyányival talán az ötödik hazai sikerére törő Ted Ligety vág neki nagyobb eséllyel.

A Birds of Prey nevű lejtőn sílécet csatol Bode Miller is, akit ezúttal az NBC riportereként, egyben hivatalos kamerás lesiklóként láthatjuk viszont.

A hétvégi program:

sífelvonó síugrás alpesi sí Miklós Edit

Az elmúlt évek győztesei:

Lake Louise

Lesiklás (I)                       Lesiklás (II)                   Szuper-G

2014. Tina Maze              Lindsey Vonn                  Lara Gut

2013. Maria Höfl-Riesch  Maria Höfl-Riesch           Lara Gut

2012. Lindsey Vonn         Lindsey Vonn                  Lindsey Vonn

2011. Lindsey Vonn         Lindsey Vonn                  Lindsey Vonn

2010. Maria Riesch          Maria Riesch                   Lindsey Vonn

Beaver Creek

Szuper-G                          Lesiklás                          Óriás-műlesiklás

2014. Hannes Reichelt      Kjetil Jansrud                   Ted Ligety

2013. Patrick Küng            Aksel Lund Svindal          Ted Ligety

2012. Aksel Lund Svindal  Aksel Lund Svindal          Ted Ligety

2011. Sandro Viletta          Bode Miller                      Marcel Hirscher

                                                                                   Ted Ligety

2010. Georg Streitberger   nem rendeztek                Ted Ligety

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk