AJÁNLÓ
 
19:00
2016. 02. 25.
Miután a Világkupa és a Világbajnokság legfontosabb eseményeit részletekbe menőleg már...
A bejegyzés folyatódik
 
19:00
2016. 02. 25.
Múlt vasárnap Planicán lezárult a 2016/17-es síugró szezon, amely változatos versenyeket,...
A bejegyzés folyatódik
 
19:00
2016. 02. 25.
Négy remek sírepülővel felállva sima győzelmet aratott Norvégia a planicai csapatversenyen....
A bejegyzés folyatódik
 
19:00
2016. 02. 25.
Mindössze 31 pontos előnnyel várhatta a planicai szezonzárót Stefan Kraft, de pénteki...
A bejegyzés folyatódik
 
19:00
2016. 02. 25.
A fináléhoz érkezett a 2016/17-es síugró szezon, az utolsó hétvégén, híven a hagyományokhoz,...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

síugrás alpesi sí Sífelvonó

A hétvégén új helyszín mutatkozik be a Síugró Világkupában, ugyanis Almatyban Kazahsztán történetének első világkupa versenyeit rendezik. Alpesi síelésben két ritkán rendező helyszín van soron, az andorrai Soldeuban nagyot fordulhat a kocka Lindsey Vonn és Lara Gut versenyfutásában, míg Hinterstoderben leginkább Szuper-G-ben várhatunk kiélezett csatákat.

 

Az ország délkeleti részén fekvő város a Tien-san hegységrendszer lábánál fekszik, ennek lankáira épült a 2011-es Ázsia Játékokra a Sunkar síugró centrum, és benne a Gorney Gigant névre hallgató sánc.

Annak ellenére, hogy Európától elég távol esik, a mezőny jelentős része számára nem lesz ismeretlen a helyszín, hiszen az elmúlt években kisebb versenyeken: kontintentális kupában, illetve a Nyári GP-ben több versenyt is rendeztek már rajta.

Aminek mindenképpen örülhetünk, hogy az élmezőnyből az előzetes nevezések alapján csaknem mindenki itt lesz, egyedül a hét közben még a junor VB-n résztvevő Domen Prevcot hiányolhatjuk a jobbak közül, illetve rajta kívül főként olyanok iktatnak be egy rövid pihenőt a programba, akiknek mostanában kevésbé megy.síugrás alpesi sí Sífelvonó

Bár Peter Prevc Finnországban nem tudta tovább gyarapítani győzelmei számát, fölénye továbbra is megkérdőjelezhetetlen az idei sorozatban, olyannyira egyébként, hogy ha a dolgok számára kedvezően alakulnak, akkor a vasárnapi verseny után akár matematikailag is bebiztosíthatja a nagy kristálygömböt. Ehhez pedig nem kell más, mint hogy a hétvégét követően legalább 600 pont legyen közte és legközelebbi üldözője között, amire van is reális esély, hiszen legközelebbi üldözője, Severin Freund jelenleg 559 ponttal van tőle lemaradva, így sok már nem kell a szlovénnak az üdvösséghez.

A másik két dobogós helyért viszont még akár valódi csatát is láthatunk Severin Freund, Michael Hayböck és Kenneth Gangnes között, őket ugyanis kevesebb, mint 130 pont választja el jelenleg a táblázaton. A legjobb formában közülük vitathatatlanul a mindhárom finn versenyen diadalmaskodó Michael Hayböck van, ám a németnek és a norvégnak is lehetnek még tartalékai.

Ami a menetrendet illeti, helyi idő szerint kora este rendezik majd a két versenyt szombaton és vasárnap, ami nálunk az 5 óra időeltolódás miatt 13:00-ás kezdést jelent majd. A hivatalos program természetesen már pénteken elkezdődik az edzésekkel és az első verseny selejtezőjével, illetve érdemes megemlíteni, hogy ezen a hétvégén a hölgyek is csatlakoznak a férfiakhoz, számukra ugyancsak szombaton és vasárnap, magyar idő szerint a délelőtti órákban rendeznek egy-egy versenyt a normálsáncon.

síugrás alpesi sí Sífelvonó

síugrás alpesi sí Sífelvonó

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

síugrás alpesi sí Sífelvonó

A szezonfinálét megelőző utolsóelőtti hétvégét rendezik az elkövetkező három napon a Világkupában. Soldeu négy, Hinterstoder 5 esztendeje nem adott otthont hasonló nívójú viadalnak, nemhiába, a világversenyek nélküli évadok már csak így működnek.

A Pireneusok törpeállamában, Andorrában gyűlnek össze a hölgyek e hétvégén, szombaton Szuper-G-ben, vasárnap összetettben mérik össze tudásukat. Mindkétszer Miklós Edittel a rajtlistán. A nagy kristálygömbért folyó versenyfutásban minden csúszásnak kiemelt szerep jut már. Lindsey Vonn vezeti változatlanul a pontversenyt, ám egy összességében csalódást keltő, két lesiklással tömött hétvége után meginogni látszik. Tény, nemhogy markáns előnyre nem futotta La Thuilén, egyáltalán győznie sem sikerült, sőt Lara Gut egyenesen csökkentette ponthátrányát. Szuper-G-ben egy neki kedvező nyomvonalon haladva akár összejöhet az újabb bravúr, hogy aztán kombinációban – elvileg magasabb szintű műlesikló tudásának hála – a maga javára fordítsa a küzdelmet. Kulcsfontos elvárás ez a svájci részéről, hiszen ne feledjük, jövő hétvégén technikai számok, többek közt a neki kedvező óriás-műlesiklás szerepel a programon. Szakértők véleményét osztjuk mi is: ha 100 pont fölötti előnnyel érkezne Sankt Moritzba, Lara Gut révbe érhet hazai havon…

síugrás alpesi sí Sífelvonó

A férfiaknál effajta fejtegetésekbe sajnos nem bocsátkozhatunk. A hétközi parallel-óriás-műlesikláson győztes Marcel Hirscher be fogja biztosítani szakági elsőségét óriásban, s ha Henrik Kristoffersen nem varázsol valami szenzációsat, az összetett elsőség is csak elméleti szinten marad kérdőjel tárgya.

Izgalmakra Szuper-G-ben számíthatunk igazán. A listát Aksel Lund Svindal vezeti, méghozzá toronymagasan, 120 pont előnnyel. Három futammal az idény vége előtt ez persze semmit nem jelent, az a tény azonban akár a maródi norvég óriás malmára hajthatja a vizet, hogy mögötte éles tülekedés zajlik.

síugrás alpesi sí Sífelvonó

Kellemes meglepetésre Carlo Janka győzött a 2018-as olimpia helyszínén, ezzel együtt csupán a 6. helyet foglalja el a tabellán, s azóta nem mutat valami meggyőző formát, mondhatni kicsúszott eredményként is kezelhetnénk koreai sikerét. A pillanatnyi második helyet elfoglaló Andrew Weibrecht túlzottan hektikus egy ehhez fogható feladathoz, Aleksander Aamodt Kilde ellen pedig rutintalanságát hozhatnánk fel, ami valljuk meg, berobbanása óta érzékelhető síelésén. Minimális különbségekkel sorjáznak olyan nevek, mint a régi motorosnak szintúgy nem nevezhető Vincent Kriechmayr, a döbbenetes ingadozásokat bemutató Kjetil Jansrud, vagy épp Peter Fill. Szombaton talán okosabbak leszünk. Már ha nem csap oda valaki olyan (Théaux, Reichelt, Hirscher, Innerhofer), kire nem is gondolnánk…

síugrás alpesi sí Sífelvonó

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk