AJÁNLÓ
 
16:50
2017. 02. 25.
Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra,...
A bejegyzés folyatódik
 
16:50
2017. 02. 25.
Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő...
A bejegyzés folyatódik
 
16:50
2017. 02. 25.
A szlovénok kiválósága ugyanúgy agyonverte a mezőnyt, mint tette azt az idény zömében....
A bejegyzés folyatódik
 
16:50
2017. 02. 25.
A győzelem megint nem jött össze, de a szerencse mégsem engedte el igazán Peter Fill...
A bejegyzés folyatódik
 
16:50
2017. 02. 25.
Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Szuper-G-vel folytatódott a női alpesi síelők Világkupa-hétvégéje Crans-Montanán. Lara Gut sérülése után joggal vetődött fel a kérdés: ki veszi át a helyét a mezőny élén? A legkézenfekvőbb válasz valósult meg, Ilka Štuhec ugyanis kényelmes előnnyel nyerte a versenyt. Elena Curtoni remekelt, fél másodperces hátránnyal megszerezte a második helyet, Stephanie Venier pedig gondoskodott róla, hogy ma se maradjunk osztrák dobogós nélkül. Rengeteg volt a kieső, köztük Goggia és Vonn.

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Crans Montana szuper-G Ilka Stuhec

63 hölgy nevezett a versenyre, a pálya nyomvonalát Weirather edzője nevezhette ki. A Valais-i-Alpokban tökéletes körülmények várták a résztvevőket. A tegnap kiadósat balhézó USA csapat is így gondolta, ma már ott voltak a rajtban.

Kajsa Kling mehetett végig először a pályán, egy-kétszer igen mélyre csúszott, de eljutott a célig (6.). Mikaela Shiffrin menete már helyenként jelezte, hogy közel sem volt hibátlan a svéd, igaz, végül így is nagyon kikapott tőle (13.). Stephanie Venier gyenge kezdése ellenére is nagy előnnyel vette át a vezetést, ő adta meg a valódi alapidőt (3.). Johanna Schnarfra ezúttal sem kellett figyelni, végig lassú volt, mégis csak a szivacs állította meg a célban - alighanem feleslegesen erőlteti a vállműtétje után ezt a szezont (19.). 5-össel indulhatott aztán Ilka Štuhec, aki felül és alul favorithoz méltóan kiemelkedett a mezőnyből, középen se hagyott ott túl sokat, másodperc feletti előnnyel vette át a vezetést (1.).

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Crans Montana szuper-G Ilka Stuhec

Ragnhild Mowinckel még a szlovénnél is jobban kezdett, viszont a kanyarokban túl sok sebességet vesztett, alul másfél másodpercet hagyott a pályában (9.). Tina Weirather az elején látványosan nem érezte az íveket, egyetlen épkézláb szektorral végül Kling elé tudott besorolni (4.). Laurenne Ross pocsék menetére a pálya közepén tett pontot azzal, hogy keresztülrongyolt egy kapun, csak általa ismert okból hibája diadalmi zászlóját egész a célig magával vitte. Meglepő módon így is villámgyorsan rendbe tudták tenni a kaput, nem kellett várakoznia Nicole Schmidhofernek. Friss világbajnokként kissé kínosnak hat 1,75-ös hátránya (8.) - gyorsan tegyük hozzá, ebben a szezonban inkább ez a papírforma tőle, mint a VB-teljesítménye. Francesca Marsaglia a pálya közepén már-már hátramenetbe kapcsolt, óriási hátránnyal keserítette az olaszokat (17.).

Elena Curtoni viszont rögtön javított az olasz csapat megítélésén, fantasztikusan összerakta a negyedik szektorát, Štuheccel azonos idővel fordult a hajrára, csak fél másodpercet kapott végül a célig (2.). Tamara Tippler a hátsó régiókban küzdött, túl nagy sebessége miatt többször bajba került, végül egy ugratón keresztülzuhanva az oldalán csúszott el a célterületig. Az osztráknak köszönhetően jó pár percig fagyoskodhatott a rajtban Viktoria Rebensburg, ennek ellenére jól kezdett, a pálya közepén viszont elvesztette a fonalat, majd ki is esett. Tessa Worley tegnapi dupla kiesése után ma túlzottan tisztelte a pályát, célba ért, de igazán sok öröme aligha volt ebben (11.).

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Crans Montana szuper-G Ilka Stuhec

Sofia Goggia már az elején felfedezte a lejtő kevéssé használt részeit is, de brutális sebességével így is tartotta a lépést Štuheccel, egy balosban viszont végül eséshez vezetett a kamikáze menet. Elisabeth Görgl manapság megszokott nyugdíjas tempójában kezdett, a pálya közepén viszont régi önmagát mutatta, így végül egész jó helyre érkezett (7.). Lindsey Vonn pár méter után nagyot esett - tegnapi kirohanása után borítékolhatjuk, hogy ma is kapnak tőle a szervezők. Pedig egyszerűen túlzottan bedőlt és elcsúszott, ezt aligha lehet a pályára fogni... Neki nem lett baja, a háló viszont 3 percen túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. Fabienne Suternek talán meg is ártott a várakozás, ránézésre végig tartalékfokozatban síelt, így is nagyokat hibázott, majd kiesett. Federica Brignone egy-egy lesodródással együtt is biztató menetet produkált, végül egyetlen századdal Kling elé sorolt be (5.). Corinne Suter pocsék menettel keserítette az addig sem túl jó svájci hangulatot (14.), vele le is zárult a top-20.

Hosszas rendrakás után Jasmine Fluryvel folytatódott a verseny, és úgy tűnt, végre örülhetnek a svájciak: remek részidővel fordult a zárórészre. Ott viszont a beépített ugratónál brutálisat esett. Megbillent, esés közben letarolt egy kaput, a második háló fogta csak meg. Ramona Siebenhofer ekkor már a pályán volt, meg kellett állítaniuk a versenybíróknak. A svájci végül saját lábán síelt el a célig, az újabb megszakítás után pedig Romane Miradoli következett, gyenge menet végén egyetlen bottal jutott el a célig (20.). Priska Nufer bűngyenge menettel keserítette tovább a házigazdákat (36.), majd Maria Therese Tviberg küzdött nagyot a pályával (15.). Ricarda Haaser is a túlélésért küzdött (30.), Elena Fanchini pedig kaputévesztéssel zárta a napját. Christine Scheyer mérsékelt sebességgel, ám legalább precízen végigment a pályán (16.), Joana Hählen esetén viszont csak a lassúságot említhetjük meg (26.). Jacqueline Wiles zárta a top-30-at, nagy versenyt folytatott az utolsó hely elkerüléséért (34.).

Magasabb rajtszámmal is jó néhányan pontszerző helyre érkezhettek a rengeteg kiesőnek köszönhetően. Nem csak a kiesőknek köszönheti viszont előkelő helyét Tiffany Gauthier (10., legjobb franciaként) és Marie-Michele Gagnon (12.). A kanadaiak Valerie Grénier 21. helyének is örülhettek, a svájciakat pedig Jasmine Suter váratlan pontjai vigasztalhatták a verseny végefelé (22.). Pontot szerzett még Lena Dürr (23.), Candace Crawford (24.), Laura Gauche (25.), Wendy Holdener és Marta Bassino (27.-27.), valamint Coralie Frasse-Sombet (29.).

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Crans Montana szuper-G Ilka Stuhec

Ilka Štuhec tovább folytatja álomszerű idényét. 126 Világkupa-verseny után 8 dobogót és 6 győzelmet számlál. Más fogalmazásban: ebben az idényben 8 dobogót és 6 győzelmet számlál. Immár szuper-G-ben is ő a favorit a kristálygömbre, még ha nem is ő vezeti a szakági listát. Elena Curtoni újabb remekléssel jelzett az olasz szövetségnek, 155. versenyén 3. pódiumának örülhetett. Stephanie Venier tartósítani látszik jó formáját, Garmisch után újból dobogóra állhatott, korábban nem is volt top-3-as helyezése.

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Crans Montana szuper-G Ilka Stuhec

alpesi si alpesi sí világkupa 2016/2017 Crans Montana szuper-G Ilka Stuhec

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk