AJÁNLÓ
 
14:42
2015. 03. 08.
Az aspeni Világkupa-döntő "méltó" zárásaképp egy már régóta lefutott versenyszámra,...
A bejegyzés folyatódik
 
14:42
2015. 03. 08.
Az európai szemmel nézve igen távoli és szomorkásan eseménytelen aspeni Világkupa-döntő...
A bejegyzés folyatódik
 
14:42
2015. 03. 08.
A szlovénok kiválósága ugyanúgy agyonverte a mezőnyt, mint tette azt az idény zömében....
A bejegyzés folyatódik
 
14:42
2015. 03. 08.
A győzelem megint nem jött össze, de a szerencse mégsem engedte el igazán Peter Fill...
A bejegyzés folyatódik
 
14:42
2015. 03. 08.
Az alpesi sí világkupa aspeni döntője előtt a hölgyeknek még Squaw Valley-ben van jelenésük...
A bejegyzés folyatódik
Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Garmisch-Partenkirchenben, a Kandahar lejtőjén lezajlott a Világkupa-idény utolsó előtti szuper-G versenye a hölgyek számára. A Világkupa-döntő előtt visszavette a vezetést a szakági tabellán a mai verseny nyerő Lindsey Vonn, de Anna Fenninger nem csak emiatt bánkódhat: az amerikai mellett Tina Maze is megelőzte, így a szlovén stabilizálni tudta előnyét összetettben az osztrákkal szemben. Miklós Edit magas rajtszámmal bejött a 29. helyre, másodszor szerzett pontokat ebben a szakágban, így 9 ponttal zárta szuper-G szezonját.


Francesca Marsaglia kezdhette a mai versenyt, gond nélkül leért, megadta az alapidőt (13.). Tessa Worley jó kezdés után a végére jó pár tizedet kapott az olasztól (19.), Carolina Ruíz Castillo pedig egy kiváló menetet dobott el az alján egy nagy hibával - 8 tizeddel is vezetett, mégis egy szélesre vett ív miatt egy másodpercet kapott, eldobva ezzel Vk-döntős esélyeit (26.). Laurenne Ross kockáztatós menettel végig versenyben volt az elsőségért, a célban 3 század hiányzott neki (14.), Federica Brignone viszont már szerencsésebb volt: jó zárórésszel, 17 századdal megelőzte Marsagliát (6.), így két olasz állt az élen.

Margot Bailet jó formája kitartott a banszkói kombináció óta, szemre nem túl szép menettel, a pálya második felében valamelyest belassulva is beférkőzött a két olasz közé (8., a Vk-döntőről hajszál híján így is lemaradt). Priska Nufer lefelé lógott ki a mezőnyből (31.), majd Elisabeth Görgl tette még sűrűbbé az élbolyt: 2 százados lemaradással sorolt be Brignone mögé (7.). Honfitársa, Regina Sterz esetén se lehettek boldogok az osztrákok, ő is végig lőtávolban maradt, ám aztán gyengén kanyarogva még Marsagliától is kikapott (15.). Elena Curtoni a harmadik szektorát bánhatja, sebességet is vesztett, kétharmad másodperces elmaradásával alaposan elmaradt az előtte induló olaszoktól (21.).

Az olaszok sorát folytató Nadia Fanchini szektorról szektorra növelte hátrányát, és bár ez csak századokat jelentett, a 3 tized a célban a mezőny hátsó felével volt egyenértékű (16.). Az országok szempontjából elég egyhangúan induló versenyt a harmadik osztrák, Nicole Schmidhofer folytatta - egész az aljáig úgy tűnt, ő is az élbollyal küzd, ám az alján csúnyán elvétette az ívet (24.). Julia Mancuso nem indult el, Stacey Cook pedig a szokásos részidőket hozta, mígnem a pálya második felére fordulva lecsúszott egy jobbosban, és nem fért be a következő kapuba. Dominique Gisin gondoskodott róla, hogy a reklámszünet előtt még inkább összetömörödjön az élboly: 4 százados hátránnyal, Bailet-val holtversenyben érkezett a pillanatnyi 3. helyre (8.).

A szakági legjobbak sorát újabb osztrák, Cornelia Hütter nyitotta, és rögtön rá is pakolt egy jó nagyot a legjobb időre, 4 tizeddel vette át a vezetést (4.). Tina Maze viszont rögtön jelezte, nem adja meg magát olyan könnyen az osztrák össztűznek: végig növelve előnyét, a célban már 9 tizedes előnnyel adta fel a leckét Fenningernek (2.). Lara Gut csak a pillanatnyi második helyért küzdött, végül ez sem jött össze neki (5.). Lindsey Vonn viszont véget vetett a szlovén rövid örömének, végig vezetett, és jelezte, hogy Maze ideje azért ma sem volt az igazi (1.).

Anna Fenninger viszont most nem tudott élni az eséllyel: a pálya második felére kissé talán elfáradva, kevéssel a szlovén mögé sorolt be (3.). Tina Weirather talán túlünnepelte tegnapi győzelmét, mai teljesítménye ugyanis fájdalmasan messze volt ettől, alul pedig még hibázott is egy nagyot (18.). Nicole Hosp se veszélyeztette a dobogósokat (10.), és ezzel papírforma szerint le is zárult a verseny érdemi része. A reklámszünet után Larisa Yurkiw gyenge síelése is erre utalt (30.), Fabienne Suter azonban még képes volt egy egész jó menetre (11.). Ilka Štuhec közepes teljesítménye nem bizonyult elégnek a Vk-döntőre (22.), ezzel szemben Mirjam Puchnernek gyengébb mai versenye is elég lett erre (27.). Jennifer Piot a pontszerzésről is lemaradt (33.), Elena Fanchini viszont bemutatta a verseny utolsó igazán jó menetét (12.). A top-30-at Verena Stuffer átlagos futama (20.) után Marie Jay Marchand-Arvier gyengélkedése zárta (35.).

Magasabb rajtszámmal is bejöttek még néhányan a pontszerző helyekre, rögtön elsőként Romaine Miradoli épphogy két másodperc fölé csúszott (17.). Kezdi régi önmagát idézni Johanna Schnarf is, 44-essel jött be a 23. helyre. Pontot szerzett két "töltelékosztrák", Tamara Tippler (25.) és Ramona Siebenhofer (28.). Végül, ám egyáltalán nem utolsósorban: 29. helyen zárt, így másodszor szerzett pontot szuper-G-ben Miklós Edit. 42-es rajtszámmal indult, 2,73-as hátrányával célabérésekor még 28. volt, később Schnarf előzte meg. Edit így a szakági rangsorban 9 ponttal a 45. helyen fejezte be a szezont.

Lindsey Vonn 340. Világkupa-versenyén 111. alkalommal állt fel a dobogóra, ez volt a 65. győzelme. Csúcsformájától manapság már messze van, de ez inkább csak a versenyek izgalmának tesz jót - szuper-G-ben még így is ő fordul az élen a Vk-döntőre. Tina Maze 394 verseny után 79 dobogónál jár, és ma aligha bánja az elmaradt győzelmet: neki - pláne hanyatló formáját elnézve - nem szuper-G-ben kell csodát tennie, hanem összetettben maga mögött tartani Fenningert. Ez pedig ma sikerült. A nap vesztese egyértelműen Anna Fenninger, hiába szerezte meg 198. versenyén 40. top-3-as helyezését. Összetettben 44 pontra nőtt a hátránya Maze mögött, szakágiban pedig 8 ponttal megelőzte Vonn. Igaz, utóbbiban már behozhatatlan a vezető páros előnye Maze előtt, de ez a részsiker aligha számít sokat.

A női szuper-G ranglista alapján az alábbi versenyzők indulhatnak a Vk-döntőn (a 24. helyen hármas holtverseny alakult ki): Vonn, Fenninger, Maze, Gut, Hütter, Görgl, Hosp, Weirather, Mancuso, Viktoria Rebensburg, Nadia Fanchini, Kajsa Kling, Elena Curtoni, Marsaglia, Schmidhofer, Dominique Gisin, Sterz, Ross, Suter, Daniela Merighetti, Marchand-Arvier, Ragnhild Mowinckel, Stuffer, Elena Fanchini, Puchner és Brignone. Hozzájuk társulhat a junior-világbajnok, illetve azok a síelők, akik összetettben 500 pont felett járnak.

Kommentek: 0 komment

comments powered by Disqus

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk