Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Október utolsó hétvégéjén vette kezdetét az Alpesi Sí Világkupa idénye, méghozzá a söldeni Rettenbach- gleccseren. Jelentős világverseny híján ez a tél a Világkupáról fog szólni, az átlagosnál több helyszínnel, versennyel készül az FIS szervezőbizottsága. Az előző három szezon összetett győztese kihagyja ezt a telet, így ha csak Lindsey Vonn térde nem gondolja másként, visszatérhet az amerikai dicsőséges korszaka. Szerintünk korántsem olyan biztos! Az idéntől Szuper-G-ben is elrajtoló Mikaela Shiffrin mindkettőjüket megtréfálja? Esetleg Lara Gut, vagy Tina Weirather elér oda, ahova sokan évek óta várják őket? Világ- és olimpiai bajnokok egész sora intett búcsút az élsportnak, így több szakágban is élre törhetnek a fiatalok. Miklós Edit remek felkészüléssel a háta mögött öregbítheti tovább a magyar alpesi síelés hírnevét. Előzetesünk első részében a női mezőnyt tekintjük át.

Kommentek: 0 komment

Visszatért az osztrák hegemónia az alpesi síbe, a férfiak után a női mezőnyben is az ő síelőjük nyerte az összetettet. Hirscherhez hasonlóan Anna Fenninger is győzelemmel tette ezt, óriás-műlesiklásban Eva-Maria Bremet és a nagy rivális Tina Mazét előzte meg. A szakági kristálygömb is Fenningeré lett, Brem itt is kettőssé tette az osztrák sikert. Vonn meglepetésre indult, még meglepőbb módon két hiba nélküli futamot produkált, így övé lett az összetett bronzérem.


Kommentek: 0 komment

Tina Maze aligha emlékszik majd jó szívvel az alpesi sí Világkupa egyetlen bolgár helyszínére: a szuper-kombinációt, régi-új nevén alpesi összetettet - elméletben - uraló szlovén váratlan vereséget szenvedett. Legyőzője ráadásul az az Anna Fenninger volt, aki ezzel az összetettben is egyre komolyabb nyomást helyez Mazéra. Csak hogy még tovább fokozzuk: a szuper-G-ben kialakult különbségen Maze a szlalomban gyakorlatilag nem tudott változtatni a legtechnikásabb szakágban nem is versenyző riválisával szemben. Ez lehet az idény fordulópontja? A harmadik hely úgy lett Kathrin Zettelé, hogy finoman szólva se kellett megerőltetnie magát. Nagy dícséret illeti a negyedik Margot Bailet-t, aki gyorssízőként szlalomban jobbat ment Mazénál.


Kommentek: 0 komment

Ha nehezen is, de végre elkezdődött Beaver Creekben a 2015-ös alpesi sí VB. az első versenyszám, a női szuper-G félórás csúszással és megcsonkított pályán zajlott, így is rengeteg volt a megszakítás az erős szél miatt. Végül az osztrák Anna Fenninger jött ki legjobban a szélrulettből, mindössze 3 századdal megelőzve a címvédő szlovén Tina Mazét és a hazaiak favoritját, Lindsey Vonnt. Miklós Edit a pálya közepén búcsúzott.


Kommentek: 0 komment

Hosszú hétvége vár az alpesi sízőkre, az urak és a hölgyek is három-három versenyszámot teljesítenek vasárnapig. Beaver Creekben férfi lesiklással, Lake Louise-ban női lesiklással kezdődött a program. Kjetil Jansrud háromra növelte győzelmi sorozatát, Beat Feuz ezüsttel tért vissza, a hazai pálya előnyét élvező Steve Nyman fért még fel a dobogóra. A hölgyeknél Tina Maze verhetetlen volt, Anna Fenninger és Tina Weirather zárt mögötte. Miklós Edit idényeleji formában nyitott, épphogy lecsúszott a pontszerzésről. Mielőtt fanyalognánk, nem árt belegondolni, pár évvel ezelőtt mit mondtunk volna egy ilyen magyar szereplésre..

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk