Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA


alpesi sí Alpesi Sí Világbajnokság szlalom Sankt Moritz Svájc Marcel Hirscher Manuel Feller Felix Neureuther Samsal Dalibor Kékesi Márton

Osztrák erődemonstrációt hozott a 2017-es világbajnokság befejező versenyszáma, a férfiak szlalomja. Marcel Hirscher kétharmad másodperces előnnyel, tükörsimán nyerte második aranyérmét Sankt Moritzban. Mögötte az a Manuel Feller futott be, akinek idén alig akadt olyan Világkupa- versenye, ahol mindkét futamot teljesítette volna. A túlzásba vitt vagányság ezúttal ezüstéremmel párosult. A másik két osztrák dobogós helyről várhatta a délutáni folytatást, ám ők nem bírták idegekkel: Marco Schwarz és Michael Matt is jócskán hátrébb csúszott. Így adódott egy lehetőség Felix Neureuther számára, aki élni is tudott vele, a favorit Henrik Kristoffersent kevéssel megelőzve ő is dobogóra állhatott. Ivica Kostelić személyében a sportág világklasszisa búcsúzott el a sípályákról. Samsal Dalibor biztató szektoridők után szokás szerint kiesett az első futamban. Kékesi Márton mindkét futamát teljesítette, a 45. helyen végzett.

Kommentek: 0 komment

Viharosan kezdődött az év a férfi alpesi síelők számára. A zágrábi Sljemén az időjárás alaposan beleszólt a versenybe, és végül Manfred Mölgg volt a legjobb, és egyben legszerencsésebb. Neureuther zárt a 2. helyen, a 3. Kristoffersen és az első futamban remeklő Lizeroux jobb helyezését a szél fújta el. Igaz, az olasz elképesztő második menetét aligha tudta volna bárki is megelőzni. Hirscher önerőből volt pocsék ma, a féltávnál vezető Feller nevetséges módon esett ki, Samsal Dalibor a mezőny végén viaskodott az elemekkel.

alpesi si alpesi sí világkupa Zágráb szlalom Manfred Mölgg Samsal Dalibor

Kommentek: 0 komment

A hagyományos schladmingi villanyfényes szlalom várt a férfi alpesi síelők mezőnyére ma este. Furcsa versenyt láthattunk, az biztos! Felix Neureuther 1-es rajtszámát kihasználva óriási előnnyel várta a második futamot, ahol azonban kiesett. A győzelmet megint Henrik Kristoffersen húzta be, Marcel Hirscher és Alekszandr Horosilov előtt. Az osztrák a 22. helyről lépett előre a második futamban, a finoman szólva a sportszerűség határát súroló (vagy inkább átlépő?) szervezőknek is köszönhetően. Az első futamban a hírek szerint 35 síző után már semmit nem javítottak a pályán, ezzel biztosítva a betliző hazaiak továbblépését. A második futamban pedig Hirscher síelése után alig-alig lehetett pályamunkást dolgozni látni... Az osztrák fair play áldozatává vált Samsal Dalibor is, jó síelése ellenére esélye sem lehetett a továbblépésre.

alpesi si alpesi sí világkupa Schladming szlalom Kristoffersen Samsal Dalibor

Kommentek: 0 komment

Végre megvan: a wengeni szlalomon Samsal Dalibor megszerezte Magyarország első pontjait a férfi alpesi sí Világkupában. Nem csak emiatt írhatjuk, hogy felborult a papírforma Wengenben: a változó erősségű havazásban a favoritok közül csak Henrik Kristoffersen lába nem remegett meg, a fiatal norvég az első futam után a versenyt is megnyerte. Két olasz, Giuliano Razzoli és Stefano Gross fért fel a dobogóra, Jens Byggmark pedig a második futamban a semmiből jött fel mögéjük. Hirscher egy gyenge első futam után a másodikban kiesett. Samsal végül a 22. helyen zárt, beállítva élete (még horvát színekben elért) legjobb eredményét.

alpesi si alpesi sí világkupa Wengen szlalom Kristoffersen Samsal Dalibor

Kommentek: 0 komment

alpesi sí Alpesi Sí Világkupa szlalom Madonna di Campiglio Olaszország Henrik Kristoffersen Marcel Hirscher Marco Schwarz Giuliano Razzoli Luca Årni Fritz Dopfer Samsal Dalibor

Öt éve nem kezdtek két Világkupa-győzelemmel szezont szlalomban, arra meg egész biztosan nem volt példa, hogy karácsonyig nyolc sikernél járjanak a norvég férfiak alpesi síelésben. Az is ritkaságszámba megy, hogy valaki 33-as rajtszámmal dobogóra álljon egy időjárási szempontból nem problémás versenyen. Márpedig Marco Schwarz, az osztrákok ifjú titánja összehozta ezt a bravúrt. Ezt az alapvetően lefutott versenyt viszont egy döbbenetes jelenet tette sokáig emlékezetessé: egy drón kis híján eltalálta Marcel Hirschert. Szerencsére ép bőrrel megúszta. Ja, Samsal Dalibor kiesett az első futam után.

Kommentek: 0 komment

Követők

Síparadicsom bendzsi98 adammalysza repens GeoCucc McDave contador96 zbigniew gabesz19 Neuner 79 contador1996 realniku

Elérhetőségünk